Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ

Με τη σκέψη μας μπορούμε να αυξήσουμε το δυναμικό μας, όπως π.χ όταν θυμώνουμε. Μια θετική  συνεχής υποβολή « μπορώ», είναι ικανή να ανεβάσει  την ενέργειά μας. Αντίθετα μια πεσιμιστική   σκέψη  μπορεί να την μειώσει. 

     Είναι   απόλυτα εξακριβωμένο, ότι γύρω από τη μεμβράνη όλων  των ζώντων κυττάρων  υπάρχει διαφορά δυναμικού  5.000-85.000 μV (μικροβόλτ)-εκατομμυριοστό του βολτ. Το δυναμικό  αυτό λέγεται και δυναμικό ηρεμίας, διότι παράγεται  με τις συνήθεις συνθήκες, χωρίς διέγερση, με βάση την πυκνότητα των ιόντων.  Το δυναμικό αυτό μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί από διάφορες αιτίες.
   Δυναμικό ενέργειας ονομάζεται  ένας άλλος ηλεκτρισμός  που παράγεται κυρίως  στα νευρικά κύτταρα  και  σε μικρότερο βαθμό στα  μυϊκά.  Το νευρικό ερέθισμα  είναι της τάξης των 35 μέτρων  το δευτερόλεπτο (χελμχολτς) και δυναμικού  70.00-120.000 μV.
    Τα ηλεκτρικά  πεδία   του νευρικού συστήματος  μπορούν    να ατονήσουν  ή να διακοπούν  από άλλα εξωτερικά  αίτια με την ίδια συχνότητα.

                              ΟΠΩΣ  ΣΤΟΥΣ  ΑΓΙΟΥΣ - ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

     Η ηλεκτρική δραστηριότητα  του εγκέφαλου  είναι  5.000 ως 700.000 μV.  Η ηλεκτρική αυτή δραστηριότητα  εκπέμπεται με τη μορφή κυμάτων  1-100 κύκλων (ΗΖ)  το δευτερόλεπτο. Και εντοπίζεται  αρκετές ίντσες  γύρω από το κεφάλι, όπως ακριβώς ζωγραφίζουμε το φωτοστέφανο  των αγίων.
    Η δραστηριότητα  αυτή του εγκέφαλου  επηρεάζεται από το  άνοιγμα - κλείσιμο των ματιών, την υπέρπνοια και άλλα.

                                              ΚΑΡΔΙΑ   ΚΑΙ   ΜΑΤΙΑ

     Το ηλεκτρικό πεδίο της καρδιάς κατά τον Κοέν είναι 500-50.000 μV,αλλά 40 φορές πιο μικρό από το πεδίο του  αστικού μας περιβάλλοντος. Κάθε καρδιακός παλμός  εκπέμπει ένα κύμα 3  κύκλων (3ΗΖ)  ανά δευτερόλεπτο  που μπορεί να  ανιχνευθεί με το  ηλεκτροκαρδιογράφημα.
    Το πεδίο του ματιού  είναι 6.000 μV, και σ αυτό  στηρίζεται  η ηλεκτρο-αμφιβληστρο-γραφία. Όταν το φως  πέσει   επάνω στο μάτι  δημιουργείται  χαρακτηριστική  διακύμανση του  δυναμικού.  Αυτό το δυναμικό  του ματιού  εκπέμπεται  από τα μάτια, είναι ανάλογο  της  καταστάσεως  του σώματος, του εγκεφάλου  και των σκέψεών μας. Γι   αυτό τα μάτια  αποτελούν  τον καθρέφτη  της ψυχής, και βρίσκουν εφαρμογή  το   «μάτιασμα», η γοητεία η συμπάθεια, η αντιπάθεια, η έλξη και η απώθηση, ο έρωτας, η  εκτίμηση, η επιβολή σε άλλα άτομα και  άλλα τηλεπαθητικά γεγονότα.

                                                        ΟΙ  ΜΥΣ

    Κατά τη  σύσπαση των   μυών παράγονται  διφασικά  ή  τριφασικά  κύματα  ύψους 20-2000 μV,  με συχνότητες  6-30 κύκλων  ανά δευτερόλεπτο. Παράγονται ακόμη διάφοροι ήχοι. Σ αυτά  στηρίζεται η ηλεκτρο-μυογραφία.
   Σ  αυτά ακόμη βρίσκει εφαρμογή το χάδι – μεταβίβαση  καλού ηλεκτρισμού-, το χειροκρότημα, η χειραψία – η ενέργεια οδεύει  προς τον χειροκροτούμενο-, η ύψωση του χεριού για ορκωμοσία, η άμβλυνση  του πόνου σ ένα σημείο που χτυπήσαμε- βάζουμε το χέρι μας και διοχετεύουμε  ηλεκτρισμό  και πολλά άλλα.

                                              ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

     Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του περιβάλλοντος που φθάνει 1.000.000 –2.000.000  μV, δηλαδή 2 V (βολτ) περίπου,  είναι κατά πολύ  ισχυρότερο του ανθρώπινου πεδίου.  Το πεδίο  του  περιβάλλοντος, που είναι διάχυτο, επηρεάζει άλλοτε θετικά  και   άλλοτε αρνητικά  τον άνθρωπο. Ωστόσο το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο  υγιούς ανθρώπου, με την ενέργεια (φως-ηλεκτρισμό) που απορροφά από το περιβάλλον, είναι σε θέση  να διατηρεί ισορροπία, ώστε δράση  και αντίδραση  να είναι ίσες.

                                              Η  ΦΟΡΤΙΣΗ

    Ο  άνθρωπος, λοιπόν – και κάθε ον- ζει μόνιμα μέσα  σε  μεταβλητά ηλεκτρικά πεδία  του εκάστοτε  περιβάλλοντός του.
    Αυτά τα πεδία  είναι  διαφορετικά   στην πόλη και  διαφορετικά στη φύση. Στην πόλη εκτός από την ηχορύπανση, υπάρχει και έντονη ηλεκτρομαγνητική, που δρα  επάνω μας σωματικά και ψυχοπνευματικά. Οι εκπομπές ηλεκτρομαγνητικών  κυμάτων από κεραίες τηλεοράσεως, ραδιοφώνου- κυρίως  FM –, κινητής τηλεφωνίας, ραντάρ, ηλεκτρικών δικτύων,  βιομηχανικών  μηχανημάτων   κλπ. επηρεάζουν τα κύτταρά μας, μπορούν  να μας αρρωστήσουν, να μας  τρελάνουν. Κάτι τέτοιο  έπαθαν οι κάτοικοι χωριού της Φιλανδίας, που  βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία,  και κάτω από τεράστια Ρωσικά ραντάρ.  Ακόμη  θα πρέπει να ξέρουμε ότι μας επηρεάζουν τα μικροκύματα από οικιακές  συσκευές, διότι  τα κύματά τους  βρίσκονται   κοντά στο ορατό φως και  απορροφώνται από τα μάτια και τα κύτταρα.  Κι είναι γεγονός ότι σήμερα  στις μεγάλες πόλεις, ο άνθρωπος έχει υπερφορτώσει  με ηλεκτρομαγνητικά  φορτία   το περιβάλλον του. Απόδειξη ότι αν κάποιος βγει στη φύση, μακριά  από όλα αυτά, νοιώθει πολύ αλλιώτικα. 
     Περισσότερο οδυνηρές είναι αυτές  οι επιπτώσεις   σε όσους έχουν αδύνατο, πεσμένο, -προσωρινά ή μόνιμα-  νευρικό σύστημα.
    Το  σώμα του ανθρώπου  μπορεί να φορτιστεί, όπως στην περίπτωση  της καταιγίδας. Όταν πλησιάζει καταιγίδα και πρόκειται να πέσει κεραυνός πολύ κοντά μας , τα μαλλιά μας υψώνονται.
   Χάρη, λοιπόν, στον  ηλεκτρομαγνητισμό  που παίρνουμε  από το περιβάλλον, θετικό ή αρνητικό,  αλλά και σ αυτόν που δημιουργείται μέσα μας, κάθε άνθρωπος έχει το δικό του  ατομικό ηλεκτρισμό, τη δική του «αύρα». Ο προσωπικός μας ηλεκτρομαγνητισμός, τα μαγνητικά ρευστά,  που διαφεύγουν και έξω από τον  οργανισμό, διαφοροποιούνται κατά περιόδους  ανάλογα με τη  την ψυχοσωματική μας  κατάσταση, τη θέση των   άστρων  και τον ηλεκτρομαγνητισμό τους, τη φωτοβολία τους  (ηλιοφάνεια- συννεφιά, πρωϊ, μεσημέρι  δειλινό  κλπ), τον τόπο που βρισκόμαστε, αν είμαστε μέσα ή έξω από το σπίτι, στο αυτοκίνητο, στο βουνό ή στη θάλασσα, περιπτώσεις στις  οποίες βρίσκουν  εφαρμογή, η μαγνητοβιολογία, η ηλιοβιολογία, η κλιματοβιολογία, η μετεοψυχική και άλλοι κλάδοι  που θα μιλήσουμε αλλού.
 
 Χημικός τύπος αντίδρασης για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας   κυττάρου με Ν (άζωτο)
Η (υδρογόνο)   C  (άνθρακα) Ο ( οξυγόνο) Ρ (φώσφορο).

                  ΔΥΝΑΜΙΚΟ         ΗΛΕΚΤ
ΡΙΣΜΟΥ               ΑΤΜΟΣΦΑΙΡ
ΑΣ - ΟΡΓΑΝΩΝ
  Είδος
Εκατομμυριοστά  του βολτ (  μV )
 ΒΟΛΤ        Κύκλοι  ΗΖ το
                               δευτ.
Ατμόσφαιρα
            1-2.000.000 μV
  1-2  V
Κύτταρο
        50.000-85.000 μV
                    Μήκος 35  μ.
Εγκέφαλος
      5.000-  700.000 μV
  ¼   V             1-100
Καρδιά
            500- 50.000 μV
                          3
Μυς
              20- 20.000 μV 
                         6-30
Μάτια
                      6.000 μV


    Δηλαδή υπερέχει  κατά πολύ  το δυναμικό,  η εκπομπή του εγκεφάλου, με τους 100 κύκλους ανά δευτερόλεπτο που στο διάγραμμα  του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος  τείνει προς  το γνωστό  μας ηλεκτρικό ρεύμα  αλλά είναι  εκατοντάδες φορές μικρότερο σε ισχύ (V).
  Πάντως λέγεται ότι 17.000 κύκλοι (17ΚΗΖ)  συλλαμβάνονται από παιδιά.

Βραχέα 1400ΚΗΖ    Μεσαία 305ΚΗΖ    Μακρά 140ΚΗΖ                   17.000ΗΖ                  100ΗΖ              50ΗΖ            1ΗΖ
Μέτρα  50 ( κύτταρο 35)        300μ              3.000μ                                                                                      6.000.000μ
                                                                                                                                                         

                                               ΑΥΞΗΣΗ   ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

       Με τη σκέψη μας μπορούμε να αυξήσουμε το δυναμικό μας, όπως π.χ όταν θυμώνουμε. Μια θετική  συνεχής υποβολή « μπορώ», είναι ικανή να ανεβάσει  την ενέργειά μας. Αντίθετα μια πεσιμιστική   σκέψη  μπορεί να την μειώσει.  Την ενέργειά μας μπορεί να αυξήσει και η κινητικότητά μας , ή και το αντίστροφο. Όταν αθλούμεθα  παράγεται ορμόνη  που ανεβάζει τη βιοενέργειά μας, τον ψυχοδυναμισμό μας. Γιατί όλα  αυτά βασίζονται σε χημικές διεργασίες των κυττάρων.

                                             Η ΔΥΝΑΤΗ ΨΥΧΟΒΟΛΙΑ

   Ορισμένα  άτομα  χάρη στο δυνατό ψυχοδυναμισμό τους, τη δυνατή «αύρα» τους  έχουν την ικανότητα να σπάνε από μακριά γυάλινα αντικείμενα, να μαραίνουν λουλούδια, να στραβώνουν  ελάσματα, ή να προκαλούν άλλα ψυχοκινητικά η τηλεπαθητικά φαινόμενα, όπως είπαμε  και στο κεφάλαιο τηλεπάθειας. Αυτό οφείλεται σε εκπομπή βιορευμάτων  από τα μάτια ή τα χέρια-δάκτυλα. Ανάλογα με την ισχύ τους ο άνθρωπος παρουσιάζει , ανάλογη αντίσταση στο ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτή η αντίσταση μπορεί να μετρηθεί εύκολα με ένα ωμόμετρο. Το έχουν όλοι όσοι ασχολούνται με τον ηλεκτρισμό.
    Αν  κάποιος πιάσει τα δύο άκρα του  με καθένα χέρι χωριστά θα δουν κάποιο δυναμικό, που έχει διαφορά  από κάποιο άλλο άτομο. Αυτό  που έχει τη μικρότερη αντίσταση το χτυπάει πιο εύκολα το ηλεκτρικό ρεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ