Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Γεγονότα πριν το 1967 σε σύγκριση με τα γεγονότα σήμερα


Αν μελετήσουμε τις καταστάσεις που ίσχυαν στην Ελλάδα πριν τον Απρίλιο του 1967 και τις καταστάσεις που ισχύουν σήμερα θα διακρίνουμε ότι η ομοιότητα τους είναι μεγάλη τηρουμένων των αναλογιών.
Ας ρίξουμε μια συνοπτική ματιά στις τότε και τώρα καταστάσεις:



Στην τηλεοτπική συνέντευξη του (παραπάνω βίντεο) όπως και στο βιβλίο του "21η Απριλίου, Διατι; Ποιοι; Πως;" ο Στυλιανός Παττακός μας ενημερώνει ότι οι Απριλιανοί αναγκάστηκαν να επέμβουν τον Απρίλιο του 1967 για να αποφύγουμε τον 4ο Κομμουνιστικό γύρο, έναν γύρο που επανεκκίνησε ο Καραμανλής το 1974 (αποδέιξεις ΕΔΩ και ΕΔΩ).
Οι καταστάσεις πριν το 1967 είναι ακριβώς ίδιες με τις καταστάσεις σήμερα, δηλαδή ψευτοδημοκρατία την οποία ελέγχουν οι κλέφτες οι απατεώνες και ανθέλληνες, το κράτος σε διάλυση, ο στρατός σε διάλυση, οι κυβερνήσεις να διαδέχονται η μία την άλλη μέσα σε μήνες, και ο λαός να περνά δυσκολίες σε κάθε επίπεδο.
Ας δούμε τα κοινά που έχουν ο Ανδρέας του τότε και ο Τσίπρας του σήμερα:
Και οι δύο Κομμουνιστές (ο Ανδρέας για όσους δεν γνωρίζουν ήταν Τροτσκιστής και έβαλε τον Μ. Βαφειάδη στο επικρατείας του Πασοκ το 1987)
Και οι δύο θέλουν να φτάσουν την Ελλάδα στον Κομμουνιστικό Παράδεισο (;) μέσω του πρώιμου σταδίου του Σοσιαλισμού δια της επιβολής της δικατορίας του Προλεταριάτου.
Και οι δύο είναι κυνηγοί φαντασμάτων, ο Ανδρέας με τον Ανένδοτο Αγώνα ενώ ο Τσίπρας με τον αντιΦασιστικό Αγώνα.
Και οι δύο έχουν αντιΑμερικανικά προφίλ αλλά στην πραγματικότητα και οι δυο συνδέονται στενά με τα εξουσιαστικά κέντρα των ΗΠΑ. (για το πόσο αντιΑμερικανός ήταν ο Ανδρέας αναλύεται διαξοδικά στο άρθρο “ΚΚΕ vs 21η Απριλίου 1967” όσο για τον Τσίπρα γνωστά είναι τα πολλαπλά ταξίδια τους στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες εν αναμονή της προκείμενης ανάληψης)
Και οι δύο δίνουν τις ίδιου προπαγανδιστικού τύπου υποσχέσεις στον όχλο ο οποίος όχλος τους ταυτίζει με σωτήρες, με την διαφορά ότι ο Ανδρέας ήταν στην αρχή του παραμυθιού ενώ ο Τσίπρας στο τέλος
Ο Ανδρέας συνέταξε το νέο ΕΑΜ μαζί με τον Κύρκο, το νέο ΕΑΜ φτιάχνει και ο Τσίπρας




Ανένδοτος Αγώνας - ΑντιΦασιστικός Αγώνας

- Ανένδοτος Αγώνας:
Η κρίση νομιμότητος των εκλογών του 1961 είχε ως αποτέλεσμα τη κήρυξη του "Ανένδοτου Αγώνος" από την Ένωση Κέντρου του Γ. Παπανδρέου προς την ΕΡΕ του Καραμανλή και του Βασιλιά με την καταγγελία "Βίας και Νοθείας" πράγμα που εκμεταλλεύθηκε το ΚΚΕ ενεργοποιώντας την "Τακτική του Σαλαμιού" με σκοπό να πάρουν την εξουσία. Δηλαδη άρχισε να εφαρμόζεται η σταδιακή κομμουνοποίηση με άρμα τον Σοσιαλισμό
- Τακτική Σαλαμιού
είχε τα εξής σκέλη:
1. ΠανΕθνικός αντιφασιστικός συνασπισμός
2. ΚεντροΑριστερά μέτωπα
3. ΣοσιαλοΚομμουνιστικές κυβερνήσεις
4. Κομμουνιστικές δικτατορίες
Στάδιο πρώτο: 1961-1963 όπου οι Κομμουνιστές ΕΔΑ (ΚΚΕ) έκαναν ενιαίο πολιτικό αγώνα με την Ένωση Κέντρου κατά των δεξιών - "ανένδοτος αγών" (Πυρηνική Ειρήνη σελ 83)
Στάδιο δεύτερον: 1963 - 1965: δημιουργία κεντροΑριστερού μετώπου. Η ΕΔΑ απέσυρε υποψηφίους από τις 24 εκλογικές περιφέρειες και με την "πριμοδότηση" η Ένωση Κέντρου εξασφάλισε αυτοδυναμία 53% πράγμα που έπεισε και έδεσε το "κοινό λαϊκό μέτωπο" το οποίο ενισχύθηκε με πρωτόκολλα συνεργασίας ΕΔΑ (ΚΚΕ) και Ένωση Κέντρου για τις Δημοτικές Εκλογές του 1964.
Με πίεση το "κοινό Λαϊκό Μέτωπο"
α) πραγματοποιήθηκε είσοδος εκ του Παραπετάσματος 3.000 εκπαιδευμένων Κομμουνιστών
β) Απελευθερώθηκαν εκατοντάδες Κομμουνιστές κατάδικοι
γ) οι "οργανώσεις βάσης" του ΚΚΕ από 1.400 άτομα έφτασαν τις 7.000
δ) η Τοπική Αυτοδιοίκηση είχε πια πάνω από 50% Κομμουνιστές
ε) Τα εργατικά συνδικάτα, η ΓΣΕΕ και οι οργανισμοί κοινής ωφελείας κυριεύτηκαν από το ΚΚΕ
ζ) συγκροτήθηκαν στην ύπαιθρο "ομάδες λαϊκών τιμωρών" κατά τα πρότυπα της Ο.Π.Λ.Α.
η) η παιδεία παρεδόθη στο έλεος του Κομμουνισμού και της "μεταρρύθμισης" Παπανούτσου
θ) διάβρωση νεολαίας δια της νεολαίας Λαμπράκη (πάνω από 35.000 μέλη)
ι) διάβρωση σε σώματα ασφαλείας Στρατός Αστυνομία ΕΥΠ 2ο Επιτελικό Γραφείο ΓΕΣ
κ) Πορείες Ειρήνης με ηγέτες βουλευτές ΕΔΑ και πληρωμένους διαδηλωτές
λ) Σχέδιο "ΕΛΙΚΩΝ" αποστράτευσις 2.500 χιλιάδων αξιωματικών (από τις 7.000) οι οποίοι είχαν υπηρετήσει κατά τον ΣυμμοριτοΠόλεμο. Απορρίφθηκε αρχικά από τον Α/ΓΕΣ με την Κ.Ο.Σ.Σ.Α. (Κομμουνιστική Οργάνωση Στρατού Σωμάτων Ασφαλείας) την διαβρωμένη ΚΥΠ και του Ανδρέα υιού Πρωθυπουργού μέσω ΑΣΠΙΔΑ σιγά σιγά προχωρούσαν το έργο τους.
Στάδιο Τρίτο: (28η Μαίου 1968 Ένωση Κέντρου και ΚΚΕ θεωρείτο ότι θα κέρδιζαν τις εκλογές) Η ΕΔΑ (ΚΚΕ) θα συμμετείχε στην Κυβέρνηση οπότε θα ήταν μια "ΑστικοΔημοκρατική" Κυβέρνηση όπως την αποκαλούσαν οι ίδιοι (ΣοσιαλοΚομμουνιστική δηλαδή).
Στάδιο Τέταρτο: Η πλήρης αποδυνάμωση της Ένωσης Κέντρου και καθολικής εδραίωσης της Κομμουνιστικής Δικτατορίας.
ΑντιΦασιστικός Αγώνας:
Προλεταριάτο τότε - Προλεταριάτο τώρα

Ο ρόλος του Προλεταριάτου τότε:
- Πρέσβης Ελλάδος στο Βουκουρέστι Κων/νος Χειμαριός τέλη 1964
" Το ΚΚΕ προπαρασκεύασε εισαγωγή πολεμικών όπλων στην Ελλάδα υπό το κάλυμμα ότι δήθεν είναι Κυνηγετικά προς εφοδιασμό Κομμουνιστών"
Επιστολή προς Καθημερινή 31-05-1975
Το ίδιο είχε πει και ο Κανελλόπουλος αρχηγός τότε της ΕΡΕ σε ομιλία στην Κλαυθμώνος.
- 8 Μαρτίου 1967 - Ο Α2/ΓΕΣ Πανουριάς ανέφερε ότι 150.000 Κομμουνιστές από επαρχία έφτασαν στην Αθήνα και διαμένουν σε οικίες άλλων Κομμουνιστών. Ήρθε από Σοβιετική Ένωση άνθρωπος για να δώσει γραμμή και οδηγίες στην ΕΔΑ. Προετοιμάζονται για ανατινάξεις στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Στην Πάτρα θα έρθουν όπλα με πλοία από Σοβιετική Ένωση μαζί και κεκαλυμμένοι ΣυμμοριτοΚομμουνιστές ως Ρώσοι Ναύτες.
- 12 Απριλίου 1967 Ανδρέας - συνέντευξη σε Σουηδική εφημερίδα "Εξτραμπλάτερ":
"Αν στις εκλογές επικρατήσουν συνθήκες όπως του 1961 (βια και νοθεία) θα πρέπει να υπάρξουν πολλοί νεκροί, θα ξαναγίνει ένας άλλος Άγιος Δομίνικος"
- 22η Απριλίου 1967 θα ήταν η ημέρα ενάρξεως προεκλογικής περιόδου. 23 Απριλίου θα μίλαγε ο Γ. Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη επί τεθρίππου άρματος για εντυπωσιασμό. Σύμφωνα με πληροφορίες Υπηρεσιών Ασφαλείας Οι Κομμουνιστές θα έκαιγαν ομοίωμα του Βασιλιά. Μετά θα έκαναν καταλήψεις (Διοικητικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Υπουργείο Βορείου Ελλάδος, έδρας Γ' Σώματος Στρατού, και όλα τα Δημόσια Καταστήματα.
Ο ρόλος του Προλεταριάτου σήμερα:






















Συμπέρασμα:

η ιστορία επαναλαμβάνεται, ερωτάται όμως: η ιστορία επαναλαμβάνεται νομοτελειακά ή κάποιοι βάζουν το χεράκι τους ένθεν κακείθεν;




Άρθρο με περισσότερα στοιχεία και ανάλυση εις βάθος ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ