Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Ἐλέησόν με, ὁ Θεός, κατὰ τὸ μέγα ἔλεός σου καὶ κατὰ τὸ πλῆθος τῶν οἰκτιρμῶν σου ἐξάλειψον τὸ ἀνόμημά μου·

ΨΑΛΜΟΣ 50ος

2 σχόλια:

  1. Γιατί αυτός ο συγκεκριμένος ψαλμός, του Εβραίου "βασιλέως Δαυϊδ", ενσωματώθηκε μέσα στην Θεία λειτουργία και προφέρονται από χείλη Ορθοδόξων Ιερέων αφού δεν αποτελεί παρά μια παράκληση προς Θεό Γιαχβέ ή Ιεχωβά και όχι προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό Τον Μέγα Αρχιερέα? Και τι ζητούν οι Ιερείς με την προσευχή αυτή? Την οικοδόμηση του ναού των Εβραίων και την έλευση του αντίχριστου!! Προσέξτε τι λένε:..Αγάθυνον, Κύριε, εν τη ευδοκία σου την Σιών και οικοδομηθήτω τα τείχη Ιερουσαλήμ. Τότε ευδοκήσεις θυσίαν δικαιοσύνης, αναφορά και ολοκαυτώματα. Τότε ανοίσουσιν επί το θυσιαστήριον σου μόσχους. Δηλαδή πότε θα θυσιαστούν οι Μόσχοι? Μα φυσικά με την έλευση του υιού της απωλείας. Και αυτά λέγονται λίγο πριν την Μεγάλη Είσοδο για την Σταυρική θυσία Του Κυρίου.Αυτά προσπάθησε να αφαιρέσει ο μεγάλος Έλλην άγιος Νεκτάριος Κεφαλάς από την Ορθόδοξη πίστη και εξεδιώχθη με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουμε. Έκτοτε ουδείς τόλμησε να εξαλείψει, τα εκ του πονηρού εμβόλιμα στοιχεία, από την Ορθόδοξη λατρεία.Τώρα σε ότι αφορά την ύπαρξη αυτού του συγκεκριμένου Βασιλέως ας το αφήσουμε στην Εβραϊκή αρχαιολογική υπηρεσία.Πάντως τα τείχη του πύργου "Αντωνίνα" του Ηρώδη, δεν είναι τα τείχη Δαυϊδ.Σαλόμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ. ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΜΟΝΟ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ. ΟΛΟ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΛΕΝΕ ΣΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ . ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΗΧΟΣ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ , ΑΓΓΕΛΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ