Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Ποιες χώρες μας αποκαλούν Γραικούς, ποιες Έλληνες και ποιες Ίωνες!

Αν και η Ελλάδα μας είναι ο πυλώνας του σύγχρονου πολιτισμού, πολλοί είναι εκείνοι που αποκαλούν “Γραικούς”. Η επίσημη ονομασία της χώρας μας από αυτή τη ρίζα βγαίνει (Greece). 
Έτσι λοιπόν, Γραικούς μας αποκαλούν οι Άγγλοι, οι Γερμανοί (Griechenland), οι Γάλλοι (Grèce), οι Ισπανοί και οι Ιταλοί (Grecia) και πολλοί άλλοι. 
Υπάρχουν όμως αρκετές χώρες που μας αποκαλούν “Έλληνες”. Τη ρίζα αυτή χρησιμοποιούν οι Νορβηγοί (Hellas), οι Κινέζοι (Sila希臘), οι Χαβανέζοι (Helena), οι Βιετναμέζοι (Hy Lap).
Στην Κινεζική γλώσσα, τα ιδεογράμματα που χρησιμοποιούνται, όταν ενωθούν σημαίνουν «ο μεγάλος πολιτισμός». Έτσι λοιπόν οι Κινέζοι αποδίδουν φόρο τιμής στην Ελλάδα.
Υπάρχουν και κάποιες χώρες πάντως που μας αποκαλούν Ίωνες. Πρόκειται για τους Τούρκους (Yunanistan) και τους Ινδονήσιους (Yunani).
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ