Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Παγκόσμιο Συνέδριο | “Αριστοτέλης 2400 Χρόνια”


"Για να συσταθεί μία πολιτεία, δεν αρκούν ούτε η επί το αυτό κατοικία, ούτε το να μην αδικούν οι πολίτες ο ένας τον άλλον, ούτε οι εμπορικές σχέσεις. Αυτά είναι απαραίτητα για να υπάρξει η πολιτεία, αλλα και όταν όλα αυτά υπάρξουν, δεν υπάρχει μία πολιτεία. Πολιτεία είναι λοιπόν η ένωση συγγενικών ομάδων χάριν τελείου και αυτάρκους βίου."


Αριστοτέλης, Πολιτικά, 1280b
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους επιφανέστερους Αριστοτελιστές όλου του κόσμου, οι οποίοι θα φωτίσουν μέσα από το έργο τους την, μοναδική σε μέγεθος στην ιστορία του ανθρώπινου πνεύματος, επίδραση του Αριστοτελικού έργου.... Πρόκειται για ένα γεγονός εθνικής σημασίας και ταυτόχρονα παγκοσμίου εμβέλειας, το οποίο έχει αναπτύξει μία τεράστια δυναμική. Αυτή αποτυπώνεται στον εντυπωσιακό αριθμό των 250 Αριστοτελιστών από 40 χώρες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ