Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΠΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΞΑΛΕΙΨΕΩΣ ΤΟΥ....ΚΑΙ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΠΙΘΗΚΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ...!!!


Ο Άιζενκ τονίζει: «Ο γενετικός προκαθορισμός της ευφυΐας μας δημιουργεί μεγάλα κοινωνικά και παιδαγωγικά προβλήματα. Αυτά τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνον με επιστημονική εργασία, κι όχι με ιδεολογικές προκαταλήψεις. Καμία απόπειρα επιλύσεως δεν θα είναι επιτυχημένη, όταν δεν εδράζεται επάνω στην πραγματικότητα». Ένα τέτοιο πρόβλημα, όπου έχει δοθεί λύση αντιεπιστημονική και αποτυχημένη, είναι η σχολική εκπαίδευση Λευκών και Νέγρων στις ΗΠΑ: με κοινά σχολεία προσπαθούν να φέρουν τους Νέγρους στο επίπεδο νοημοσύνης των Λευκών. Δεν υστερούν όμως οι Νέγροι εκ φύσεως στον τομέα της ευφυΐας;
 Το πρώτο τεστ ευφυΐας μεταξύ Ευρωπιδών (Λευκών) και Νεγριδών (Μαύρων) έγινε στις ΗΠΑ το έτος 1914 από τον ψυχολόγο Γκ. Φέργκιουσον. Τα αποτελέσματα ήσαν τα εξής:
Λευκοί αμειγείς :________100 βαθμοί
Μειγάδες (25% Νέγροι) :__94 βαθμοί
Μειγάδες (50% Νέγροι) :__81,3 βαθμοί
Μειγάδες (75% Νέγροι) :__77,8 βαθμοί
Νέγροι αμειγείς :__________73,7 βαθμοί

Οι εξετασθέντες χωρίσθηκαν και σε τρεις ομάδες: Μία των Λευκών, μία των Μουλάτων (μειγάδων με νεγρικό αίμα έως 50%) και μία των Νέγρων (καθαρών, αλλά και μειγάδων με νεγρικό αίμα 75%). Ο αριθμός των πνευματικών τεστ, στα οποία υπερτέρησε κάθε ομάδα, ήταν:
___________Λευκοί___Μουλάτοι____Νέγροι
Αγόρια______ 14________4___________0
Κορίτσια_____16________ 2___________0
Σύνολο ____30________6__________0
 Το αποτέλεσμα αυτό αφορά μόνον στους Αμερικανούς Νέγρους, οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι σχεδόν όλοι μιγάδες με λευκό αίμα. Τούτο οφείλεται στην εποχή της δουλείας, όταν οι λευκοί κύριοι χρησιμοποιούσαν τις νέγρες και σαν σκεύη ηδονής. Πολύ λίγοι Νέγροι στην Αμερική θα μπορούσαν έτσι να θεωρηθούν σήμερα ως αμιγείς. Κατά τον Καράδερς, 22% των Νέγρων έχουν στην Αμερική καθαρό νεγρικό αίμα και, άρα, οι διαπιστούμενες εκεί φυλετικές διαφορές δεν είναι οι αυθεντικές μεταξύ Λευκών και Νέγρων. Κατά τον ερευνητή Arthur Jensen όμως, «οι αμερικανοί Νέγροι αποτελούν ένα μεικτό πληθυσμό, ο οποίος στην κληρονομική του δομή έχει περιλάβει, κατά μέσον όρο, 20-30% ευρωπίδες προγόνους, σε μερικές όμως περιοχές η ευρωπιδική ανάμειξη είναι μικρότερη του 10%». Με τόσο μεγάλη συμμετοχή λευκού αίματος δεν μπορούν λοιπόν οι Νέγροι της Αμερικής να θεωρηθούν αντιπροσωπευτικοί της φυλής τους. Το επίπεδο ευφυΐας των καθαρών Αφρικανών Νέγρων πρέπει άρα να αναμένεται πολύ κατώτερο του 84.



  Ο Αυστραλός καθηγητής της ανατομίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου sir Elliot Smith σημειώνει: «Ο Νέγρος είναι ένα πολύ πρωτόγονο μέλος της ανθρώπινης κοινωνίας, σε ορισμένα όμως σημεία πολύ εξειδικευμένος. Το μέσο μέγεθος του εγκεφάλου του είναι πολύ μικρότερο από όσο στους πληθυσμούς της Ευρώπης και της Ασίας. Επίσης παρουσιάζει, συχνότερα από άλλους λαούς, ανατομικές ιδιότητες που θυμίζουν τους ανθρωποπιθήκους». Και αλλού: «Ο Νέγρος και ο Αυστραλός είναι οι πιο πρωτόγονοι από όλους τους ζώντες λαούς». Ο Γερμανός καθηγητής Felix von Bormann προσθέτει: «Ο εγκέφαλος του Νέγρου είναι από απόψεως χωρητικότητας μικρότερος από τον ευρωπαϊκό, ιαπωνικό ή κινεζικό εγκέφαλο, από πλευράς δε ελίκων και φαιάς ουσίας είναι πρωτόγονος. Γι’ αυτό ακριβώς και οι Νέγροι είναι κατά μέσον όρο λιγότερο ευφυείς από τους ανωτέρω λαούς, ευρισκόμενοι επί χιλιετίες στην ίδια εξελικτική βαθμίδα».
... Υπάρχουν πράγματι και ανατομικές διαφορές στον εγκέφαλο του νέγρου. Μία απ’ αυτές είναι η λεγόμενη «πτυχή του πιθήκου» (sulcus lunatus) στο πίσω μέρος της εγκεφαλικής ουσίας...ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ