Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Τα διαχρονικά ΟΧΙ των Ελλήνων

Τα διαχρονικά ΟΧΙ των Ελλήνων
    
Καθώς πλησιάζουμε προς το δημοψήφισμα της Κυριακής (αν αυτό πραγματοποιηθεί τελικά) είναι απαραίτητο να έχουμε στο Νου και την Καρδιά τα λόγια του Κωστή Παλαμά: «Ανάξιος όποιος κάπου ακούει το προσκλητήριο των καιρών, σάλπιγγα ή τούμπανο, τ’ ακούει, δεν λέει Παρών». Λόγια, τα οποία πρέπει να σφυρηλατήσουν την θέλησή μας ενάντια στους εθελόδουλους, τους τρομολάγνους και τους αδιάφορους των τελευταίων ημερών.
Ταυτιζόμενοι με το «όχι» στο δημοψήφισμα δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι τασσόμαστε στο πλευρό της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει πραγματική αντιμνημονιακή συμπεριφορά, αλλά απλώς διαφωνεί με τους διεθνείς τοκογλύφους στο αριθμητικό μέγεθος των μέτρων του τρίτου κατά σειρά Μνημονίου που θα έρθει. Το «όχι» της Κυριακής, για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποτελεί ένα ολοκληρωτικό και ηχηρό ΟΧΙ στην κάθε είδους μνημονιακή κατοχή της Χώρας και στην αποσκοπούμενη αποικιοποίησή της. Σημαίνει ΟΧΙ στην μετατροπή της Ελλάδας σε χώρο «πυρηνικών» πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών πειραμάτων των χρηματανθρώπων της παγκοσμιοποίησης. Σημαίνει ΟΧΙ στην επικυρωποίηση της ενταφίασης της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας. Σημαίνει ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας του Τόπου προς όφελος των αδίστακτων διεθνών ολιγαρχών του πλούτου. Σημαίνει ΟΧΙ στην επιχειρούμενη εξαθλίωση, προλεταριοποίηση και «κινεζοποίηση» των Ελλήνων Εργαζομένων. Σημαίνει ΟΧΙ στους εγχώριους συνεργάτες, δεξιάς και αριστερής προέλευσης, των εταίρων και των δανειστών. Αυτό το ΟΧΙ σημαίνει την φυσική συνέχεια Αντίστασης και Μάχης των Ελλήνων ανά τους αιώνες, απέναντι σ’ όλους όσοι προσπάθησαν να μας υποδουλώσουν.
Το «όχι», λοιπόν, της επόμενης Κυριακής δεν θα έχει απλώς την αρνητικότητα απέναντι στην νέα συμφωνία σκλαβιάς που ετοιμάζεται, αλλά ταυτόχρονα θα αποτελέσει και την θετική αφετηρία για την δημιουργία ενός Εθνικού και Λαϊκού Μετώπου αντίστασης απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους, με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πρωτοπόρα. Ενάντια στους προσκυνημένους του «συνταγματικού τόξου» και ενάντια στην ατολμία, την ασάφεια και κυρίως την ανικανότητα της κυβέρνησης, η οποία λέει «όχι» αλλά δουλεύει για το «ναι», ας κρατήσουμε ψηλά το ηθικό των Ελλήνων, έχοντας υπ’ όψιν ότι «Χαρές και πλούτη κι αν χαθούν και τα βασίλεια κι όλα, τίποτα δεν είναι αν Στητή μένει η Ψυχή και Ολόρθη»!
Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ