Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Η Αγία Τριάδα της Ανταρκτικής



Η ΠΙΟ ΑΠΟΜΑΚΡΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πολύ λίγοι μπορούν να επισκεφτούν την εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο νησί King George Island (video). Μια εκκλησία στο νοτιότερο μέρος του κόσμου, στην Ανταρκτική. Είναι κοντά στο Bellingshausen την ρωσική βάση στην Ανταρκτική. Η εκκλησία κατασκευάστηκε στη Ρωσία και μεταφέρθηκε με πλοίο ανεφοδιασμού στη σημερινή της θέση. Δύο μοναχοί από την Λαύρα της Troitse-Sergiyeva, (μοναστήρι στη Ρωσία), δέχθηκαν εθελοντικά να επανδρώσουν την εκκλησία όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Ενώ τα περισσότερα κτίρια στην Ανταρκτική αγκαλιάζουν το έδαφος, προκειμένου να μειώσουν την έκθεσή τους στους πολικούς ανέμους, το εκκλησάκι αυτό στέκεται στα 15 μέτρα ύψος, όπως το κάνουν οι ρωσικές εκκλησίες. Είναι μια ξύλινη κατασκευή που φτιάχτηκε από πεύκο Σιβηρίας με το παραδοσιακό ρωσικό στυλ από γνώστες ξυλουργούς του Altay (Σιβηρία). Οι κορμοί των δέντρων στερεώθηκαν με ειδικές αλυσίδες, ενώ ειδική επένδυση στο εσωτερικό προφυλάσσει την εκκλησία από το νερό.

Το εκκλησάκι εξυπηρετεί το προσωπικό από τους ερευνητικούς σταθμούς της Ρωσίας, της Χιλής, της Πολωνίας και της Κορέας, όπως μπορεί κανείς να το φανταστεί  παρ’ ότι η εκκλησία έχει χωρητικότητα 30 ατόμων, σπάνια γεμίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ