Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΟΝΟ;

Όπως αναφέρουν οι Ευαγγελιστές, την επόμενη ημέρα της ανάστασης του Λαζάρου, ο Ιησούς ζήτησε από τους μαθητές του, να του βρουν ένα γαϊδουράκι. Πάνω σε αυτό σκόπευε να πάει στην Ιερουσαλήμ. Εκείνες τις ημέρες είχε μαζευτεί πολύς κόσμος στην πόλη, για τον εορτασμό του Εβραϊκού Πάσχα. Το Εβραϊκό Πάσχα ήταν γιορτή που γινόταν σε ανάμνηση της απελευθέρωσης των Εβραίων από τους Αιγυπτίους.

Πάνω στο γαϊδουράκι, λοιπόν, εισήλθε ο Ιησούς στην στήν Ιερουσαλήμ γιά νά πάει στόν ναό τού Σολομώντος. Και εισήλθε ο Ιησούς στο ναό και έβγαλε όλους όσοι πουλούσαν και αγόραζαν μέσα στο ναό, και αναποδογύρισε τα τραπέζια των αργυραμοιβών όπως και τα καθίσματα αυτών που πουλούσαν τα περιστέρια,   και τους λέει: «Είναι γραμμένο: Ο οίκος μου θα κληθεί οίκος προσευχής, εσείς όμως τον κάνετε σπήλαιο ληστών».
Γνωρίζουμε από τον Απίωνα, ότι μέσα στα "Άγια των Αγίων" του ναού του Σολομώντα υπήρχε ένα ομοίωμα του γαϊδάρου, στο οποίο οι ιερείς του Ισραήλ πρόσφεραν θυσίες. Φυσικά ο γάιδαρος αυτός ήταν ο Σεθ ή Σετ (Τυφών).
Επίσης.  Στα "Συμποσιακά" του Πλουτάρχου γίνεται δια στόματος Λαμπρία αναφορά σε τιμές που αποδίδουν οι Ιουδαίοι στον γάιδαρο: "Όχι βέβαια, είπε ο Λαμπρίας παίρνοντας τον λόγο, αλλά κρατιούνται οι Ιουδαίοι μακριά από το λαγό λόγω της ομοιότητάς του με το ζώο που τιμούν περισσότερο απ' όλα... πράγματι ο λαγός μοιάζει με γάιδαρο..."
(Πλούταρχος "Συμποσιακά", βιβλίο τέταρτο, πρόβλημα Ε, 670 Ε).

Μέ τήν κίνηση αυτή τού Ιησού, νά εισέλθει δηλαδή στήν Ιερουσαλήμ πάνω στόν όνο, συμβολίζει τήν νίκη τού καλού επί τού κακού.
Ο γάϊδαρος ήταν συμβολισμός τού Τυφώνα . Ποιός ήταν ο Τυφώνας; όταν οι θεοί του Ολύμ­που νίκησαν και τους Γίγαντες, ύστερα από τους Τιτάνες, η Γη θύμωσε ακόμα πιο πολύ. ‘Ετσι, για να πάρει εκδίκηση, πήγε και βρήκε τον Τάρταρο, ενώθηκε μαζί του και γέννησε, στην Κιλικία, τον Τυφώνα, τέρας που ήταν από τη μέση και πάνω άντρας, από τη μέση και κάτω δράκοντας. Όλοι οι Θεοί τά έβαλαν μαζί του ώσπου ο Δίας τόν κατακεραύνωσε καί τόν εξόντωσε.
Οι Έλληνες  ταύτιζαν  τόν θεό τού κακού Σέτ τών Αιγυπτίων με τον Τυφώνα.O Σετ σε όλο το πλέγμα των μύθων παρουσιάζεται ως ο κακός αδελφός του Όσιρι, και είχε καταλήξει να συμβολίζει το πνεύμα του κακού, που αντιτίθετο παντού και πάντοτε στο πνεύμα του καλού.Ό,τι είναι δημιουργία και ευεργεσία προέρχεται από τον Όσιρι. Ό,τι συμβολίζει την καταστροφή και τη μοχθηρία προέρχεται από τον Σετ.
Σέ αυτόν τόν θεό πιστεύουν καί οι εβραίοι , τόν θεό Σέτ - Τυφώνα .
Παράξενο;
Λοιπόν, ο Σέτ - Τυφώνας συμβολίζει τήν παλαιά εποχή τού Κρόνου , τήν χαοτική εποχή τής μή δημιουργίας. Τής μή αρμονίας. Τήν εποχή αυτή επεδίωξαν πρώτοι νά επαναφέρουν οι Άτλαντες χρησιμοποιώντας υψηλή τεχνολογία , γενετικές μεταλλάξεις καί καταστροφικές δυνάμεις πού επέφεραν αλλοίωση στήν θεϊκή δημιουργία. Κάτι σάν αυτό πού επιδιώκεται καί σήμερα αλλά μέσον τής παγκοσμιοποίησης . Όπου όλοι θά είναι ίδιοι , ρομποτικοί καί  ομοιόμορφοι. Χωρίς τήν δυνατότητα εξέλιξης διότι δέν θά ελέγχουν πλέον τόν εαυτό τους αφού θά έχουν χάσει τήν ψυχή τους. Μήν ρωτάτε πώς είναι νά χάσει κάποιος τήν ψυχή του, είναι μεγάλο θέμα πού κάποια στιγμή θά σάς τό αναπτύξω καί θά εκπλαγείτε.
Αυτούς τού Άτλαντες  Κρονίους νίκησαν οι Έλληνες καί σταμάτησαν τήν ύβρη πού ετοιμαζόντουσαν νά κάνουν. Απομεινάρια εκείνης τής εποχής ήταν πολλοί δύσμορφοι καί μεταλλαγμένοι άνθρωποι - ζώα , εξ΄αιτίας τών όπλων πού χρησιμοποίησαν στόν μεγάλο εκείνον πόλεμο.
 Οί Έλληνες θεοί επιχείρησαν νά βάλλουν τάξη πάνω στόν πλανήτη, η Αθηνά μάλιστα αποκατέστησε τό ηλεκτρομαγνητικό πλέγμα τής γής πού είχε διαταραχθεί , καί εκστρατείες έγιναν από πολλούς Ηρακλήδες γιά τήν εκκαθάριση τών όντων πού είχαν απομείνει από τότε .
Αυτήν τήν εποχή τείνουν νά φέρουν μέσω τού θεού πού πιστεύουν οι εβραίοι , γιαυτό έχουν καί μίσος κατά τών Ελλήνων τών πραγματικών ανθρώπων πού διατηρούν πνεύμα καί ψυχή , καί πού βέβαια δέν είναι άλλοι από απλά υποχείρια τών Ατλάντων πού εξακολουθούν νά διατειρούν τό βασίλειο - άνδρο τους κάτω από τήν γή .


Άν τό άλογο θεωρείται ό καθαρόαιμος τύπος ίππου, ό όνος είναι τό κατώτερο είδος του. Η συνεύρεση μεταξύ τους φέρει τό ημίονο, κοινός μουλάρι.Καί είναι στείρο.  Ένα υβρίδιο, προκύπτει δηλαδή από τη διασταύρωση δυο διαφορετικών αλλά συγγενών ειδών.Η λέξη μούλος ή μούλικος  έκ τού μουλαριού , αποτελεί ύβρι συνώνυμη του μπάσταρδος και αναφέρεται σε εξώγαμο ή αγνώστου πατρότητος παιδί.

Φ-Ε

3 σχόλια:

  1. ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ. ΧΑΡΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΕΤΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ΚΑΤ'ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΘΕΩΝ ΔΙΑΝΟΗΤΩΝ). ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΒΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΟΦΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΟΝΙΑ, ΆΡΑ ΜΙΑΣΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΡΑΤΣΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΑΝΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ 200 ΠΡΙΝ ΚΑΙ 200 ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΧΡΌΝΙΑ (ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ)ΝΑ ΣΦΑΖΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΝΙΒΑΛΙΖΕΤΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ.
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ, ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΟ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΨΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΑΥΤΩΝ. ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΝΕΧΕΣ.
    ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ Η ΠΑΡΟΥΣΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΕΓΩ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΟ ''ΣΑΒΑΩΘ'' ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΆΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΦΥΛΗ.

    ΚΥΡΙΑ ΒΛΑΧΟΥ, ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
    ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Κώστα. Οί εβραίοι έχουν κάνει μπάχαλο τόν πλανήτη. έχουν διαταράξει την ισορροπία καί τήν αρμονία στήν φύση. Έχουν μεταλλάξει τά φύλα τών ανθρώπων. Έχουν δηλητηριάσει τήν τροφή καί τό νερό. Έχουν σπείρει τό μίσος ανάμεσα στά παιδιά καί τούς γονείς. Έχουν εξαθλιώσει κάθε αρχή καί θεσμό. Έχουν κάνει τόν κάθε έναν νά προσκυνάει τό χρήμα καί μόνο. Καί τέλος αγοράζουν καί πουλάνε τίς ψυχές τών ανθρώπων. Τέλος θέλουν νά μάς βάλουν νά προσκυνήσουμε όλοι τόν θεό τους . Τί άλλο θέλετε νά κάνουν γιά νά μήν μιλάμε; Νά μήν αντιδρούμε; Καί ποιός είναι αυτός ο Σαβαόθ; 'Ε εμείς οί Έλληνες έχουμε μάθει νά σκεπτόμαστε. Νά φιλοσοφούμε καί νά μήν καταπίνουμε τό κάθε τί έτσι. Άλλωστε , θά πρέπει όπως είπε καί ο Χριστός νά ξυπνήσουμε καί νά μάθουμε γιά ποιό λόγο ήρθαμε στήν ζωή καί πού πάμε μετά από αυτήν.
    Όσο γιά τούς εβραίους...αυτοί δέν έχουν πνευματική ψυχή , είναι χούν είς χούν καί δέν υπάρχει μετέπειτα ζωή γιά νά ανησυχούν....
    Σοφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΑΝΤΩΣ..ΑΝ ΣΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΑ..
      ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΠΩΣ ΣΟΦΑ ΕΠΡΑΞΑΝ ΟΙ 3 ΙΕΡΑΡΧΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,
      ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΙΟΥΔΑΪΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ''ΕΙΧΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΡΑΚΙ ΤΟΥΣ'' ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ, ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΊΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΕΛΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΙΜΟΒΟΡΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΜΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ (ΚΥΠΡΟΥ, ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ, Μ.ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΑΡΧΗΔΟΝΑΣ..).
      Η ΕΠΟΧΗ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ Γ'ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ,
      ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΕΝΟΣ ΚΑΘΑΡΑ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ. ΑΠΟ ΕΔΩ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΞΕΙ ΚΑΙ ΕΝΒΑΠΤΙΣΕΙ, ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΤΗΣ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
      ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, Η ΠΡΟΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΊΟΥ.

      Ο Λ Α Θ Α Γ Ι Ν Ο Υ Ν !!! Κ-Τ

      Διαγραφή

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ