Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΚΑΙ ΡΑΒΒΙΝΟΣ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ;!!!...«Το χρωστάμε, σαν Εβραίοι και Χριστιανοί, στην κοινή κληρονομιά μας να μιμηθούμε τον προπάτορά μας Αβραάμ ..."



Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ
ΥΟΡΚΗΣ !
«Στην Κέρκυρα όπου έζησα κάποτε (ως Μητροπολίτης) λειτούργησα αρκετές φορές ως ραββίνος για τους Εβραίους φίλους μου»!!!
(Πατριάρχης Αθηναγόρας, New York Times-25.11.1940)

Δόξαν του πατριάρχου και ραββίνου Αθηναγόρου εζήλωσεν ο πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ούτως ακολουθώντας πιστώς τα βήματα του προκατόχου του μετά από 69 έτη εισέρχεται και αυτός πανηγυρικώς και μετά τιμών εις την μεγίστων των συναγωγών της Νέας Υόρκης και κηρύττει προς τα «αγαπητά παιδία του». Υπενθυμίζει εις τους θεοκτόνους Ιουδαίους ότι ο αγαπητός του Έξαρχος Δημήτριος Τρακατέλης, εντολή του, παρέδωσε το Αθηναγόρειο βραβείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων εις τον «πολυαγαπημένον του φίλον ραββίνο Σνάιντερ». Διαβεβαιώνει δε τους «πιστούς του» ότι η επίσκεψή του εις την συναγωγήν δεν είναι «απλή και τυπική, αλλά υπερβαίνει την απλήν φιλοφρονικήν επίσκεψη», όπως και η περυσινή τοιαύτη «του αδερφού του πάπα Βενεδίκτου διαδόχου του Αγίου Πέτρου». Και απευθυνόμενος εις τους πιστούς της συναγωγής λέγει: «Όσο για εσάς παιδία του Αβραάμ, έχουμε εκείνους τους ήρωες που ενάντια σε όλες τις πιθανότητες ίδρυσαν νέο έθνος για τον θεό της παράδοση του λαού του Ισραήλ».
 Καλώντας, τέλος τους της συναγωγής ομόφρονάς του δια συνεργασία τονίζει ότι αυτή πρέπει να γίνη διότι «Το χρωστάμε, σαν Εβραίοι και Χριστιανοί, στην κοινή κληρονομιά μας να μιμηθούμε τον προπάτορά μας Αβραάμ που δέχτηκε την απρόσμενη επίσκεψη των τριών ξένων
συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ