Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!....

Τα ξυράφια «Ζιλέτ» είναι γνωστά στον ελληνικό λαό. Την αντιπροσωπεία για την Ελλάδα την είχε την πρώτη οκταετία ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.

Υπήρξε ακόμα και το σκάνδαλο της ΔΕΗ, αλλά η Βουλή το απεσιώπησε.

Δύο ποντοπόρα πλοία, ιδιοκτησίας ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, διέσχιζαν τους ωκεανούς.

Άλλο ένα σκάνδαλο της ΜΑΥΡΗΣ οκταετίας του Καραμανλή (1956-1963), αναστήθηκε ξαφνικά από τον πρωταγωνιστή του, κι αυτό σίγουρα αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο.

Συγκεκριμένα: Ο Κ. Καραμανλής ως Πρωθυπουργός, αγόρασε εντελώς ΠΑΡΑΝΟΜΑ μια έκταση 6.008 τ.μ στην Φιλοθέη. Ήταν ένα από τα σκάνδαλα που απασχόλησαν πολλές φορές την Βουλή. Όταν ήταν ακόμη Πρόεδρος (την πρώτη φορά), πούλησε 2.005 τ.μ. από τα «βραχώδη οικόπεδα» πρίν 15 χρόνια, ο Καραμανλής παρεχώρησε την υπόλοιπη έκταση στο…..δικό του «Ίδρυμα».

Έτσι το σκάνδαλο διαιωνίζεται. Το ξεκίνημα για τη δημιουργία του «ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ» -ή «Ιδρύματος Αρχείων Κ.Γ.Καραμανλή», όπως ήταν ο αρχικός τίτλος, γίνεται το Μάιο του 1983.

Στις 14 Μαΐου, οι Κ. ΤΣΑΤΣΟΣ, Κ. ΤΡΥΠΑΝΗΣ, Κ. ΣΒΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, αποφασίζουν να φτιάξουν αυτό το Ίδρυμα και ανακοινώνουν την απόφασή τους δημόσια.

Στις 18 Μαΐου, ο Καραμανλής απαντά θετικά στους παραπάνω, και ότι τους παραχωρεί το αρχείο του, τα 4.003 τ.μ. και εκχωρεί την βιβλιοθήκη του.

Στις 4 Ιουνίου, ο ίδιος ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ως Πρόεδρος Δημοκρατίας, εγκρίνει με ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ, τη σύσταση του Ιδρύματος του, σε ένα αποκορύφωμα πολιτικής και κυρίως ηθικής διαστροφής…..Όλα τα κάνει ο ίδιος, για τον εαυτό του, χωρίς καν να έχει τη στοιχειώδη εντιμότητα να το λέει!......

Η αίτηση που υποβλήθηκε στο Πολεοδομικό Γραφείο Ανατολικής Αττικής για την άδεια του κτίσματος, η οποία αποτελεί πηγή των παρανομιών, επειδή απερρίφθει από μία αρμόδια επιτροπή για να εγκριθεί από την άλλη δύο μήνες αργότερα!....

Άρα, αν δόθηκε η άδεια, πρέπει να αφαιρεθεί, γιατί δόθηκε ΠΑΡΑΝΟΜΑ, κι αν δεν δόθηκε πρέπει να σταματήσουν οι εργασίες αμέσως.

Οι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ για να κρισθεί το κτίριο και η εντελώς παράνομη μάντρα που το περιβάλλει, χορηγήθηκαν ως ΕΞΗΣ: Τρία Εκατομμύρια από τον ίδιο τον Καραμανλή, και στις 12 Απριλίου 1984 οι ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ και ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, με επιστολή τους γνωστοποιούν προς το Δ.Σ. ότι: «εκτιμώντες τους σκοπούς του Ιδρύματος προσφέρονται να οικοδομήσουν ιδίαις δαπάναις την εκπλήρωση των σκοπών του…..».

Να λοιπόν που βρέθηκαν τα χρήματα.

Ο καλός φίλος του Καραμανλή, ο Γουλανδρής, ένας άλλος φίλος, ο Κ. Μεταξάς, που τότε είχε βαφτίσει την κόρη του σοσιαλιστή Στ. Παναγόπουλου (ΔΙΟΙΚΗΤΗ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και γαμπρό του ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ) πλήρωσαν τα τεράστια ποσά για την ανέγερση του Ιδρύματος.

Η απορία μας είναι, που τα βρήκε ο Γραμμένος Καραμανλής- ΑΔΕΛΦΟΣ του Προέδρου τα χρήματα, για να συνεισφέρει προς τον ευγενή σκοπό του μεγάλου αδελφού του…..


Αθανάσιος Στριγας
Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ