Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Προσοχὴ στὸν ἐκλατινισμὸ τῆς ῥωσσικῆς γλώσσης.


Προσοχὴ στὸν ἐκλατινισμὸ τῆς ῥωσσικῆς γλώσσης.«…«Εάν σε κάθε γωνιά γεμίζουμε με ονόματα ακόμη και των δημοσίιων υπηρεσιών, αλλά και των διαφημίσεων, με λατινική γραφή, τότε αναρωτιόμαστε σε ποια χώρα ζούμε»…»

Πούτιν: «Προσοχή στον εκλατινισμό της ρωσσικής γλώσσας»

Ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι είναι σωστό να αποφεύγεται η υπερβολική χρήση λατινικών λέξεων σε βάρος της ρωσικής γλώσσας.
«Είναι αναγκαίο να αποφεύγεται ο υπερβολικός εκλατινισμός της γλώσσας μας. Ειδικά τώρα, θέλω να επιστήσω την προσοχή των επικεφαλής των περιφερειών: Όταν πηγαίνουμε σε μία πόλη, αμέσως γίνεται ορατό το επίπεδο του πολιτισμού της και της προσοχής της τοπικής γραφειοκρατίας. 
Εάν σε κάθε γωνιά γεμίζουμε με ονόματα ακόμη και των δημοσίιων υπηρεσιών, αλλά και των διαφημίσεων, με λατινική γραφή, τότε αναρωτιόμαστε σε ποια χώρα ζούμε», δήλωσε ο Πούτιν κατά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Επικρατείας, τις παραμονές του νέου έτους.
«Τα πάντα είναι ευπρόσδεκτα, αλλά με μέτρο», πρόσθεσε ο Ρώσσος πρόεδρος, σύμφωνα με το RT.
βαλκανικὸ περισκόπιο
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ