Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Μετά λύπης μας «κλειστόν»

Ο ευρω-καραγκιόζης Γιούνγκερ έλεγε ότι αγωγός «South Stream», «μπορεί ακόμη να προχωρήσει, παρά τα λεγόμενα από τη Ρωσία ότι ματαιώνεται το πρόγραμμα», και ότι « η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βουλγαρία συνεργάζονται για να επιλύσουν τα εκκρεμή ζητήματα, που δεν είναι ανυπέρβλητα».
Μετά από επίμονες προσπάθειες της Βουλγαρίας , όπως ανακοίνωσε ο Μπορίσωφ, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ενέργεια Μάρος Σέβτσοβιτς, «αναγκάστηκε να μπει σε νέες διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για το μέλλον του «Νότιου ρεύματος».
Και πήρε τηλέφωνο ο Μάρος τον Ρώσο υπουργό ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ και εκείνος δεν του το έκλεισε, αλλά του είπε επισήμως, ότι το «Νότιο Ρεύμα ματαιώθηκε οριστικά».
Τώρα που τους το είπε ο Νόβακ το πιστέψανε. Όταν τους το έλεγε ο Βλαδίμηρος δεν το πίστευαν. Καραγκιόζηδες με όλη τη σημασία της λέξεως.

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ ,μιλώντας χθες σε επιχειρηματικό φόρουμ στη Μόσχα είπε ότι ο βασικός λόγος για τη ματαίωση του έργου του αγωγού South Stream, ήταν η γραφειοκρατία των Βρυξελών.
Είπε ακόμα  ότι η ΕΕ προσπάθησε να παρεμποδίσει την υλοποίηση του «Νότιου Ρεύματος» αρχικά με τον Ναμπούκο και μετά ασκήθηκαν πιέσεις στη Βουλγαρία για να υποχρεωθεί να υπαναχωρήσει, και ότι η νέα συμφωνία για την κατασκευή του νέου αγωγού μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας είναι «μια απόφαση κυρίαρχων κρατών».

ΥΓ. Σγκλούπ!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ