Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟΝ ΣΤΕΡΓΙΑΔΗ!...

ΣΧΟΛΙΟ: ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Η ΟΧΙ; .....


ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΒΡΑΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!...

…Μεταβαίνων εις Σμύρνην θα καλέσεις τους Κρήτας Οθωμανούς υπαλλήλους δια να αναλάβουν υπηρεσίαν.
Μεταξύ των εξοντωτικών μέτρων της πολιτικής αφανισμού του Μικρασιατικού Ελληνισμού ήταν:
• Η κατάργηση του προνομιακού καθεστώτος που απολάμβανε ο ελληνικός πληθυσμός.
• Η στρατολόγηση των Χριστιανών.
Η βαριά φορολογία και οι δημεύσεις των ελληνικών περιουσιών.
Ο εξισλαμισμός, οι ατιμώσεις, απελάσεις, συστάσεις συμμοριών για εκφοβισμό των Ελλήνων και ομαδικές εκτοπίσεις – εσωτερική προσφυγιά – διωγμός.
 Ιδιαίτερα με τον κλήρο έδειχνε να έχει παλιούς λογαριασμούς, τους οποίους κάθε τόσο προσπαθούσε να λύσει. «Θα τους κόψω τη γλώσσα» έλεγε όταν διαπίστωνε τυχόν προσπάθειες Ελλήνων ιερέων για τον προσηλυτισμό μωαμεθανών.

http://dia-kosmos.blogspot.gr/2014/10/blog-post_80.html
από 
 Αριστείδης Στεργιάδης

Αναμφιβόλως ο ΣΤΕΡΓΙΑΔΗΣ ήταν το πλέον ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΝ άτομο παρά τις εμφανείς Ανθελληνικές ενέργειές του. Τις αντιδράσεις εναντίον του ως αρμοστού της Σμύρνης τις είχε προδικάσει η πολιτεία του ως διοικητού της Ηπείρου!....Τον είχαν χαρακτηρίσει παράφρονα!...
Ο Ι. Πασσάς στην εγκυκλοπαίδεια «Ήλιος» αναφέρει, ότι αιτία της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του ήταν η προσβολή του από ανίατο σοβαρό αφροδίσιο νόσημα. Ούτε όμως κι αυτή η αιτία δικαιολογεί το σύνολον της συμπεριφοράς του.
Ίσως μερικά γεγονότα να έχουν αυτήν την αιτία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ