Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Φουκουσίμα: Η μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή που έχει γνωρίσει ο Πλανήτης

 Φουκουσίμα: Η μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή που έχει γνωρίσει ο Πλανήτης
Η συνολική ποσότητα ραδιενέργειας που έχει εκλυθεί από τη Fukushima ήδη υπερβαίνει την αντίστοιχη  έκλυση ραδιενέργειας της πυρηνικής καταστροφής του 1986 στο Chernobyl, συμπεραίνει νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Nature, ενώ η καταστροφή συνεχίζει ακάθεκτη.
Ιάπωνες επιστήμονες, έπειτα από τον έλεγχο της συγκέντρωσης ραδιενέργειας σε διάφορα σημεία του Ειρηνικού Ωκεανού και στη στεριά, βρήκαν ότι έχουν εκλυθεί τουλάχιστον 120 πεταμπεκερέλ (σ.σ. pentapostagma.gr – petabecquerels (PBq) ή 120 τετράκις εκατομμύρια μπεκερέλ ραδιενεργού καισίου-134 (Cs-134) και καισίου-137 (Cs-137) από τη Fukushima στους ωκεανούς του πλανήτη.
Η ποσότητα είναι κατά 11 τοις εκατό υψηλότερη από τη συνολική έκλυση ραδιενέργειας τόσο σε ξηρά όσο και σε θάλασσα από την καταστροφή του Chernobyl, αποδεικνύοντας το πραγματικό μέγεθος της πυρηνικής καταστροφής της Fukushima, την οποία αποκρύπτουν τα μέσα ενημέρωσης από την κοινή γνώμη.
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα που συλλέχθηκαν από αρκετούς σταθμούς μέτρησης που βρίσκονται στον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό και σε άλλα σημεία όπου εκλύθηκε ραδιενέργεια από τη Fukushima. Αν και μη ολοκληρωμένα, τα συγκεκριμένα δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν για την εξαγωγή εκτιμήσεων για την έκλυση ραδιενέργειας που ευθύνεται για την επέκταση της μόλυνσης των υδάτων διαμέσου των ωκεάνιων ρευμάτων.
Με βάση αυτά τα μοντέλα (υπολογισμών), καθορίστηκε η συνολική έκλυση ραδιενέργειας στον Ειρηνικό Ωκεανό έπειτα από την πυρηνική καταστροφή της Fukushima: η ποσότητα της ανέρχεται στα 46PBq (πεταμπεκερέλ) καισίου-134.
Πάντως, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης, η ποσότητα των 6 πεταμπεκερέλ καισίου-134 που μετρήθηκε στην περιοχή της συλλογής δεδομένων ενδέχεται να αφορά έως και μόλις το 10% της συνολικής έκλυσης, και έτσι η ποσότητα μπορεί να ανέρχεται ακόμη και σε 60πεταμπεκερέλ καισίου-134..
Σε συνδυασμό με τον συνολικό υπολογισμό για την έκλυση του ραδιενεργού ισότοπου καισίου-137, οι συγγραφείς της μελέτης συμπέραναν ότι έως 120πεταμπεκερέλ και των δύο τύπων ραδιενεργού καισίου απελευθερώθηκαν στον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό έπειτα από την καταστροφή της Φουκουσίμα.
Συγκρινόμενο με τα 108PBq ραδιενεργού καισίου που απελευθερώθηκε έπειτα από την καταστροφή του Chernobyl, αυτές οι ποσότητες αντιστοιχούν σε 11 τοις εκατό μεγαλύτερη ποσότητα.
Είναι σημαντικό, όμως, να σημειωθεί ότι τα 108PBq της καταστροφής του Chernobyl συμπεριλάμβανε την ποσότητα ραδιενέργειας που απελευθερώθηκε τόσο σε θάλασσα όσο και σε ξηρά.
Στην περίπτωση της Fukushima, τα 120PBq αντιστοιχούν στην ποσότητα ραδιενέργειας που απελευθερώθηκε μόνο στη θάλασσα, καταδεικνύοντας το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής που έχει προκληθεί.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ