Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΡΟΙΣΩΝ!


Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου.
Με το σύνηθες περισπούδαστο, μελαγχολικό, κοφτό, αλλά και ασθμαίνον λόγω υπερβολικής κατανάλωσης νικοτίνης ύφος της η Λιάνα (κατά κόσμον Γαρουφαλλιά) Κανέλλη, κατά την χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης όσον αφορά το ράπισμα που δέχθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή τον Ιούνιο του 2012, από τον Συναγωνιστή μας Ηλία Κασιδιάρη, δήλωσε ότι δεν είχε περιθώριο ηθικό, πολιτικό και προσωπικό να μην παραστεί στα δικαστήρια ως «πολιτική αγωγή».

Επίσης επισήμανε ότι ενώ κατ αρχάς είχε δηλώσει πως δεν είχε σκοπό να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο συμβάν, χαρακτηρίζοντας το όχι ως προσωπική επίθεση, αλλά ως επίθεση του «ναζισμού», ενάντια στην «δημοκρατία» (και οι δυο όροι εντός παρενθέσει), κατόπιν ήρθε το αίμα του Φύσσα και της ήταν πλέον αδύνατον ηθικά, πολιτικά και προσωπικά να μην παραστεί.

Εμείς λοιπόν δεν θα σχολιάσουμε καθόλου το συμβάν με το χαστούκι, αλλά τα σχόλια της κυρίας Κανέλλη, όσον αφορά την ηθική, αυτή την ιδιότυπη και παραφρασμένη έννοια των αριστερών πολιτικών και διανοούμενων, που συχνά επικαλούνται στους λόγους τους.

Μια λοιπόν που ομιλούμε περί ηθικής, μετά το αίμα του Φύσσα, που πράγματι χύθηκε άδικα, ήρθε η δήλωση της ιδίας από τα έδρανα του κοινοβουλίου «Πέραμα, Κερατσίνι, φασίστας να μην μείνει» και κατόπιν ακολούθησε το αίμα δυο νέων παιδιών του Γιώργου Φουντούλη και του Μάνου Καπελώνη, οι οποίοι δεν δολοφονήθηκαν όπως ο Παύλος Φύσσας κατά την διάρκεια συμπλοκής και με την αδρεναλίνη στα ύψη, αλλά εν ψυχρώ, προσχεδιασμένα και αδίστακτα.

Αυτά τα δυο παιδιά δεν τα έκανε μάνα κυρία Κανέλλη;

Δεν έχουν συγγενείς, φίλους, ανθρώπους που έκλαψαν και ακόμη κλαίνε πάνω από τα μνήματά τους ;

Το αίμα αυτών των παιδιών δεν σε στοιχειώνει;

Έχεις συνειδητοποιήσει ότι και εσύ με τα λόγια σου συνέβαλες στην ηθική αυτουργία, ενός αθλίου πολιτικού συστήματος ψευτών και υποκριτών που ποτέ δεν καταδίκασαν την ακροαριστερή τρομοκρατία που εκδηλώθηκε εις βάρος της Χρυσής Αυγής, με ισχυρές βομβιστικές επιθέσεις και εμπρησμούς γραφείων μας, αλλά σιώπησαν δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την συναίνεση και την αποδοχή τους και παροτρύνοντας εμμέσως πλην σαφώς, τους αχρείους δολοφόνους, να προχωρήσουν σε πιο σοβαρά χτυπήματα; Χτυπήματα όπως αυτό στο Νέο Ηράκλειο, που στοίχισε αθώες ανθρώπινες ζωές.

Για ποία ηθική ομιλείς, όταν εσείς οι δήθεν προοδευτικοί, ανθρωπιστές και άνθρωποι του πνεύματος δεν κατακεραυνώνετε ένα χυδαίο υποκείμενο που ακούει στο όνομα Μποφίλιου, ένα καλλίφωνο τσόλι, όταν αναίσχυντα δηλώνει «να ψοφήσουν όλοι οι οπαδοί και ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής και δεν μετανιώνω για τα λεχθέντα μου»; 



Ποιος έχασε την ηθική του για να την επικαλεστείτε εσείς; Ειδικά εσύ Λιάνα, που η εμφάνιση, η συμπεριφορά, ο βίος και η διαλεκτική σου, μόνο ηθική δεν επιδεικνύουν.

Άσε λοιπόν την ηθική στην πάντα και μην ομιλείς ούτε εσύ, ούτε οι υπόλοιποι δοσίλογοι του σιναφιού σου γι αυτή, γιατί Ιστορικά πολλάκις έχετε αποδείξει εμπράκτως την ανηθικότητα και την νοσηρή εκδικητικότητα αυτών που πρεσβεύετε.

Επειδή δηλώνεις θρήσκα, θα σου υπενθυμίσουμε την ρήση « Έστι δίκης οφθαλμός, ός τα πανθ’ ορά», η οποία φυσικά είναι του Αισχύλου, αλλά είναι απόλυτα αληθινή. Και πάντα, μα πάντα η Ανώτερη Δύναμη, ο Μεγαλοδύναμος Θεός, αποδίδει δικαιοσύνη. Μπορεί να αργήσει, αλλά ποτέ δεν λησμονά.

Αυτό καλό είναι να μην το ξεχνάς, ούτε εσύ, ούτε οι ιδεολογικοί σου σύντροφοι, όταν τολμάτε να ομιλήσετε περί ηθικής και δικαίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ