Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Οι Rothschild στην Ελληνική Τράπεζα


«Ολική κάθοδος της Νέας Παγκόσμιας Τάξης στην Κύπρο: Οι Rothschild στην Ελληνική Τράπεζα»
«Σε νέα εποχή εισέρχεται από σήμερα η Ελληνική Τράπεζα», έγραφε το SigmaLive, όταν στις 29 Μαΐου (επέτειο της Άλωσης της Πόλεως) η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας είχε εκλέξει τους 10 υποψήφιους που συμμετέχουν στο νέο ΔΣ του Ομίλου.
Αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο λοιπόν, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Τράπεζας [Sigmalive 09/7/2014], ανέθεσε στον οίκο εξωτερικών συμβούλων N.M. Rothschild and Sons να αξιολογήσει και να το συμβουλεύσει σε σχέση με θέματα κεφαλαίου της τράπεζας. Πριν ακριβώς ένα χρόνο και η Ελλάδα ανέθεσε στην N.M. Rothschild, μαζί με την Goldman Sachs, να την συμβουλεύσει σχετικά με το μέλλον δύο τραπεζών [StoryLeak 30/06/2013, Reuters 28/06/2013]. Η επιλογή αυτή για «συνεργασία» είναι ένα ακόμη ανησυχητικό σημάδι της υποτέλειας που υπέπεσε γενικά η Κύπρος μετά το μνημονιακό χρηματοπιστωτικό πραξικόπημα του 2013.
Η εν λόγω «εταιρεία» ανήκει σε  μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές δυναστίες διεθνώς, αυτής της οικογένειας Rothschild, που εδώ και δεκαετίες κατηγορείται για τοκογλυφικές πρακτικές εναντίον εθνών-κρατών και κυβερνήσεων και πως αποτελεί ένα από τους βασικότερους «εκτελεστικούς βραχίονες» του πολιτικού προγράμματος της Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Ακτιβιστές του αμερικάνικου WeAreChange, τον Μάιο του 2012, προσήψαν πρόσωπο-με-πρόσωπο αυτές τις κατηγορίες στον Λόρδο Jacob Rothschild ο οποίος απέφυγε να απαντήσει.



Η Εκκλησία της Κύπρου, η οποία αποτελεί ένα από τους μεγαλομετόχους της Ελληνικής Τράπεζας (οι άλλοι είναι η Third Point, η Wargaming και η Δήμητρα Επενδυτική [ANT1iwo 02/11/2013]), διά του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, είχει κατά το παρελθόν κυρήξει ότι η Ελληνική Τράπεζα πρέπει να διατηρήσει την κυπριακή της ταυτότητα [SigmaLive 27/10/2013]:



«Να μην έρθουν ξένοι για να αρπάξουν, κατά το δη λεγόμενο, αντί πινακίου φακής την Ελληνική Τράπεζα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε, ούτε εμείς ως Εκκλησία αλλά ούτε και το κράτος, σε αυτούς που έχουν λεφτά να έρθουν να αρπάξουν την Ελληνική Τράπεζα που αυτή τη στιγμή η μετοχή της είναι πολύ χαμηλή. [...] Εκείνο που θέλει [η Εκκλησία] είναι να υπηρετηθεί αυτός ο λαός, αυτός ο τόπος. Εάν δεν έχει 25% και έχει 15% δεν θα πάθει τίποτε η Εκκλησία.»
Τονίζουμε την εμπλοκή της Εκκλησίας στα της τράπεζας διότι υπάρχει και μια σημειολογική διάσταση, η οποία αν συνδυαστεί με τις διφορούμενες δηλώσεις του Μακαριωτάτου για αγωγό φυσικού αερίου προς την Τουρκία, καθώς και την «θρησκευτική επαναπροσέγγιση» στην οποία επιδίδεται τελευταίως με τον έποικο μουφτή των κατεχομένων, προκαλεί έντονη ανησυχία: Η απόφαση της Ελληνικής Τράπεζας για εμπλοκή των N.M. Rothschild & Sons πάρθηκε την 9η Ιουλίου.
- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -
Στον οίκο εξωτερικών συμβούλων Ν.Μ Rothschild and Sons αναθέτει η Ελληνική Τράπεζα την εξέταση των επιλογών για θέματα κεφαλαίου, αναφέρει ανακοίνωση της τράπεζας.
«Η Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ ανακοινώνει ότι σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουλίου 2014, το ΔΣ αποφάσισε να αναθέσει στον οίκο Εξωτερικών Συμβούλων Ν Μ Rothschild & Sons Λτδ να αξιολογήσει τις επιλογές της Ελληνικής Τράπεζας σε σχέση με θέματα κεφαλαίου και να συμβουλεύσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Τράπεζα.
Εξάλλου, στη χθεσινή συνεδρία αποφασίστηκε η ανασύνθεση των Επιτροπών του ΔΣ οι οποίες καθορίστηκαν ως ακολούθως:πηγή: Sigmalive (09/7/2014) «Ελληνική: Στον οίκο ΝΜ Rothschild & Sons τα θέματα κεφαλαίου»
Σε εξωτερικούς συμβούλους ανέθεσε η Ελληνική Τράπεζα το θέμα της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, το ΔΣ κατά τη χθεσινή του συνεδρία αποφάσισε να αναθέσει στον οίκο εξωτερικών συμβούλων N M Rothschild & Sons να αξιολογήσει τις επιλογές της Ελληνικής Τράπεζας σε σχέση με θέματα κεφαλαίου και να συμβουλεύσει σχετικά το ΔΣ της τράπεζας.
πηγή: Stockwatch (09/07/2014) «Στους Rothschild η αύξηση κεφαλαίων HB»
- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Ελληνικής Τράπεζας εξέλεξε τους 10 υποψήφιους, που θα συμμετέχουν στο νέο ΔΣ του Ομίλου.
6 από τους 10 είναι νέα πρόσωπα, ενώ 4 συμμετείχαν και στο απερχόμενο ΔΣ.
Για να συνεδριάσει το νέο ΔΣ, προκειμένου να καταρτιστεί σε σώμα και να εκλεγούν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος, θα πρέπει να δώσει την συναίνεσή της η Κεντρική Τράπεζα για τα 6 νέα πρόσωπα.
Η Ειρένα Γεωργιάδου, θα είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η διάδοχος του Ανδρέα Παναγιώτου, ο οποίος μετά από 9 χρόνια αποχωρεί από την Προεδρία του Ομίλου.
Μιλώντας στις Τομές στα Γεγονότα του Σίγμα, η κα. Γεωργιάδου δήλωσε ότι η Ελληνική Τράπεζα είναι πλήρως κεφαλαιοποιημένη με ιδιωτικά κεφάλαια, γεγονός που αυτόματα την καθιστά παράδειγμα προς μίμηση, όσον αφορά στην προσέλκυση κεφαλαίων στο νησί.
Ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Αυξέντης Αυξεντίου, επέκρινε τους χειρισμούς για την εκλογή του νέου ΔΣ της Τράπεζας, χωρίς προηγουμένως να εγκριθούν τα βιογραφικά σημειώματα των μελών του από την Κεντρική Τράπεζα, όπως προνοούν οι σχετικοί κανονισμοί.
Ο κ. Αυξεντίου αποκάλυψε ακόμη ότι για τη στάση αυτή, η επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζιη, δεν παρευρέθη στη γενική συνέλευση της Τράπεζας.
πηγή: SigmaLive (29/05/2014) «Σε νέα εποχή η Ελληνική Τράπεζα», Γιώτα Αποστολίδου.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ