Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Το σώμα επηρεάζει τα συναισθήματα ή το αντίστροφο;

Ότι οι γνωστές ενέσεις μπότοξ παραλύουν τους μυς της έκφρασης του προσώπου το ξέραμε. Όμως ότι είναι ικανές να παραλύσουν και τα συναισθήματα δεν το περιμέναμε.
Το μπότοξ φέρνει απάθεια
Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα του Εργαστηρίου Γλώσσας και Συναισθημάτων του πανεπιστημίου του Wisconsin, άνδρες και γυναίκες που έχουν απαλύνει τις ρυτίδες έκφρασης του προσώπου με τη βοήθεια του μπότοξ ενδέχεται να παρουσιάσουν σημαντική μείωση και της έντασης των συναισθημάτων τους. Αυτό συμβαίνει επειδή οι μύες του προσώπου στους οποίους γίνεται μπότοξ παραλύουν, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται σημαντικά η εκφραστικότητα του προσώπου. Αν κάποιος δεν μπορεί να κινήσει όλους τους μυς έκφρασης, δεν μπορεί ούτε να βιώσει ούτε να δείξει έντονα τη χαρά, τη λύπη, τον θυμό του ή άλλα συναισθήματα. Έτσι ενδέχεται να παραμένει απαθής τόσο στο δράμα όσο και στη χαρά.
Χαμογέλασε για να ξεθυμώσεις
Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν το σώμα επηρεάζει τα συναισθήματα ή το αντίστροφο. Προφανώς συμβαίνουν και τα δύο. Όπως ομολογούν οι επιστήμονες, τα στοιχεία δείχνουν ότι η διασύνδεση μυαλού και σώματος είναι πολύ πιο περίπλοκη από όσο φανταζόμαστε. Άραγε λοιπόν μήπως μπορείς να κατευνάσεις τον θυμό σου πιέζοντας απλώς και μόνο τον εαυτό σου να κάνει ένα μεγάλο, προσποιητό χαμόγελο;  Ή το αντίστροφο, αν συνοφρυώσεις το πρόσωπό σου μήπως σύντομα θα αρχίσεις να νιώθεις οργή ή λύπη; Οι έρευνες του πανεπιστημίου του Wisconsin δεν το αποκλείουν, αφού οι μύες έκφρασης του προσώπου αποδεικνύεται ότι συνδέονται αμφίδρομα με τα συναισθήματα.
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ