Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Αφύσικη ζέστη λόγο ωστικού κύματος θερμότητας από ισχυρή ηλιακή έκρηξη.

Αφύσικη ζέστη  εδώ καί δύο ημέρες  έχει δημιουργήσει αναπνευστικά προβλήματα πού από ότι φαίνεται  προέρχεται από μιά ισχυρή ηλιακή έκρηξη . Τό   ωστικό κύμα θερμότητας  έχει ανεβάσει τήν θερμοκρασία σε αφύσικους γιά τήν εποχή βαθμούς πού σε συνδιασμό μέ τήν υψηλή υγρασία  κάνουν τήν ατμόσφαιρα  βαριά , αποπνικτική , καί αγχωτική. 
Οί δέ περίεργοι άνεμοι πού κατά κύματα φυσούν, είναι ηλιακοί άνεμοι μέ καυτή θερμική μάζα πού προκαλούνται από τήν γεωμαγνητική καταιγίδα .
Σύμφωνα με τους αστρονόμους από τήν αρχή Σεπτεμβρίου  ο Ήλιος βρίσκεται στην κορύφωση της δραστηριότητάς του, στον ενδεκαετή κύκλο που διανύει, ο οποίος είναι ο πιο «ήρεμος» των τελευταίων 100 ετών. Ο Ήλιος έστειλε προς την Γη μία πολύ ισχυρή «καταιγίδα» φορτισμένων σωματιδίων, που σύμφωνα με τη NASA, αναμένεται σύντομα να πλήξει τη Γη.

Η «καταιγίδα», που καταγράφηκε από το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, προέρχεται από μια ηλιακή έκλαμψη της κατηγορίας Χ1.6, που κορυφώθηκε την Τετάρτη στις 20:45 ώρα Ελλάδος. Η κατηγορία Χ είναι η ανώτερη στη σχετική κλίμακα, ενώ ο αριθμός που ακολουθεί βαθμολογεί την ένταση (π.χ. μια Χ2 έχει διπλάσια ένταση από Χ1)
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, πρόκειται για την ισχυρότερη ηλιακή «καταιγίδα» εδώ και αρκετά χρόνια, η οποία προέρχεται από ηλιακή κηλίδα ακριβώς στο κέντρο του Ήλιου και «στοχεύει» κατευθείαν στη Γη, γεγονός που την καθιστά κάπως πιο επίφοβη.
 Οι ηλιακές εκλάμψεις κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες: C (οι πιο ασθενείς), M (μεσαίες) και Χ (ισχυρές). Η τωρινή Χ1.6, αν και ιδιαίτερα ισχυρή, απέχει πολύ από την «θηριώδη» Χ4.9, που είχε συμβεί στον Ήλιο φέτος τον Φεβρουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ