Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Ιστορίες πολέμου και Ολοκαυτώματος

Ο «πολωνός» στρατηγός Βάκλαβ Κόμαρ, (Mendel Kossoj), που συντόνιζε τη μεταφορά γερμανικού πολεμικού υλικού στον Δημοκρατικό Στρατό μέσω Γιουγκοσλαβίας το 1948 ,σε συνεργασία με τον Αλεξάνταρ Ράνκοβιτς, και μετά το 1949 μέσω Αλβανίας, όπως πολλοί κομμουνιστές ηγέτες ήταν Εβραίος. Στις 11 Νοεμβρίου 1952, ο Κόμαρ στο πλαίσιο των ερευνών που είχε διατάξει ο Μπέρια για την αποκάλυψη των δικτύων των «εβραίων προβοκατόρων» και των «τροτσκιστών» συνελήφθη μαζί με 16 εβραίους αξιωματικούς του Δεύτερου Γραφείου του Γενικού Επιτελείου από την δεκάτη διεύθυνση του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας. Ο Mendel Kossoj (Βάκλαβ Κόμαρ) την περίοδο 1927 και το 1931 ήταν αξιωματικός του σοβιετικού Κόκκινου Στρατού εκπαιδευόμενος στις υπηρεσίες πληροφοριών στη Μόσχα και πέρασε από το Κομμουνιστικό Πανεπιστήμιο Εργαζομένων της Ανατολής ή KΟΥTΒ το 1929-1931 την εποχή που φοιτούσε εκεί και ο Νίκος Ζαχαριάδης. 
 Στη συνέχεια ο Κόμαρ πέρασε πέντε χρόνια στη Γερμανία, την Πολωνία και την Τσεχοσλοβακία συμμετέχοντας στα δίκτυα πληροφοριών της Κομιντέρν.
Το 1937 στάλθηκε στην Ισπανία ως αξιωματικός στις δυνάμεις των Διεθνών Ταξιαρχών , και μετά το τέλος του ισπανικού Εμφυλίου κατατάχθηκε στις δυνάμεις του πολωνικού στρατού στη Γαλλία το 1939, και το 1940 παραδόθηκε όπου στους Γερμανούς και την πέρασε ζωή και κότα σε στρατόπεδο αξιωματικών (Offizierslager). Στα βιογραφικά του, όσο και να ψάξετε δεν θα βρείτε σε ποιο στρατόπεδο κράτησης βρισκόταν, ενώ θα βρείτε ότι επιβίωσε του Ολοκαυτώματος.
 Τωρα γιατί ο Mendel Kossoj- Βάκλαβ Κόμαρ "επιβίωσε του Ολοκαυτώματος" και την έβγαλε ζωή και κότα ,(όπως και ο Ζαχαριάδης άλλωστε), είναι ένα άλλο ζήτημα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ