Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ: "ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 2:30 ΜΕ 3:00"


Image
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ:
"ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 2:30 ΜΕ 3:00 ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ...
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ Η ΒΡΑΔΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙ ΛΙΓΟ, ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΣΩΜΑ, ΑΦΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΝΗΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΑΔΡΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ...
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΨΥΧΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΗ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΑΡΚΟΛΑΓΝΕΙΑ ..."
ΕΔΩΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΤΕΝΕΨΑΝ ΠΟΛΥ ...
ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΘΥΕΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΩΛΕΣΕΙ

ΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥ !!!
 

................................................................
 Αλλά ποιο είναι "το πρωί"; Είναι η τελευταία νυκτερινή βάρδια, μετά από την οποία αρχίζουν οι φυλακές της ημέρας. Είναι η ώρα της νυκτός, κατά την οποία εγειρόμεθα για την πρωινή ακολουθία. Είναι η ώρα της λατρείας. Αρχίζει, σύμφωνα με την ελληνική ώρα, στις 3, 4 ή 5 την νύκτα - αναλόγως αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι - και τελειώνει με το χάραμα του ήλιου. Με το βυζαντινό ωράριο αρχίζει πάντα στις 9 (03:00 π.μ.). Γι' αυτό από τις δώδεκα ευχές που διαβάζει ο ιερεύς κατά την διάρκεια του Εξάψαλμου, οι ένδεκα μιλούν για την νύκτα και για το πνευματικό φως, η δε τελευταία για την ανατολή του αισθητού και πνευματικού φωτός.
Μετά το θαύμα των πέντε άρτων, ο Χριστός επέβαλε στους μαθητές του να μπουν στο πλοίο και να περάσουν στο απέναντι μέρος, ενώ εκείνος "ανέβη εις το όρος κατ' ιδίαν προσεύξασθαι. Οψίας*, δε γενομένης μόνος ην εκεί". Η νυκτερινή ζωή του Χριστού άρχιζε από την οψία, που είναι το πρώτο τρίωρο της νυκτός. Όλες λοιπόν εκείνες τις ώρες της οψίας ο Κύριος προσευχόταν, ενώ οι μαθητές χαροπάλευαν, θαλασσοπνίγονταν. Πότε όμως πήγε να τους συναντήσει και να τους χαρίσει την φοβερή εκείνη εμπειρία, να φωνάξουν στην αρχή "φάντασμα", διότι δεν είχαν γνωρίσει ακόμη τον Χριστό με τα μάτια του Πνεύματος, και εν συνεχεία να καταλάβουν ότι είναι ο Υιός του Θεού; "Τετάρτη δε φυλακή της νυκτός απήλθε προς αυτους... λέγων: εγώ είμι"(Ματθ. 14, 22-27). Την τετάρτη φυλακή της νυκτός τους αποκαλύπτει τον εαυτό του, δηλαδή την πρωία, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 περίπου, κατά την βυζαντινή ώρα (03:00-06:00 π.μ. δική μας).

...
ΚΑΝΕ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΤΟ:
ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ ΤΗΝ ΝΥΚΤΑ, ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΟΥ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΟΠΤΕΥΕΣΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΘΕΟΣ, ΝΑ ΣΤΕΚΕΣΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙ. ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΠΤΕΥΕΙΝ. Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΙΣ ΣΟΥ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΟΠΤΕΙΑ, Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΟΥ ΕΝ ΤΩ ΦΩΤΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ. ΠΡΟΣΕΞΕ ΟΜΩΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΚΕΙΝΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΣ, ΑΝΕΤΟΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ, ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ.
Πες αποβραδίς το καλησπέρα στον Θεό, ούτως ώστε να σου πει Εκείνος το καλημέρα με την ανατολή του φωτός, και ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΣ.
Ως ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, Η ΝΥΚΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΣΟΥ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΩΝ, ΤΗΣ ΣΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΡΙΣΜΑΤΩΝ.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ