Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

O Δικαστικός πόλεμος των εβραίων κατά του Πούτιν

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέδωσε στις 31 Ιουλίου απόφαση για την προσφυγή των μετόχων της «Yuko» και καταδίκασε τη Ρωσική Ομοσπονδία να καταβάλει στους τέως μετόχους της τέως εταιρίας 1.87 δις ευρώ. Το δικαστήριο ωστόσο απέρριψε το κύριο αίτημα των Χανταρκόφκι-Λέμπεντεφ & Co για αποζημίωση 37,98 εκ. ευρώ. Ωστόσο ένα Ολλανδικό διατητικό δικαστήριο της Χάγης έβγαλε απόφαση αυτήν την εβδομάδα για αποζημίωση των τέως μετόχων με 50 δις δολάρια. Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Βασίλι Νεμπένγσγια δήλωσε στο ITAR-TASS, ότι «η Ρωσία μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Χάγης για την υπόθεση Yukos, επειδή το δικαστικό σώμα που έβγαλε την απόφαση δεν είχε τη δικαιοδοσία να κάνει κάτι τέτοιο, διότι δεν υπήρχε η απαραίτητη νομική βάση. Η Ρωσία ποτέ δεν έδωσε τη συγκατάθεσή της για επίλυση των διαφορών της με “ξένους” επενδυτές σε διαιτητικά σώματα .Σύμφωνα με τους κανόνες της νομοθεσία της Ολλανδίας, η απουσία δικαιοδοσίας αποτελεί, για ένα ολλανδικό δικαστήριο, βάση για ακύρωση της απόφασης». 
Η Yukos του Χανταρκόφσκι , που κάποτε ήταν η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία της Ρωσίας, κατηγορήθηκε για φορολογικά αδικήματα και κήρυξε πτώχευση ύστερα από δικαστική απόφαση το 2006. Το σύνολο των περιουσιακών της στοιχείων δημοπρατήθηκε κατά τη διαδικασία της εκκαθάρισης. Ο πρώην επικεφαλής της Yukos Μωυσής Χοντορκόφσκι και ο συνεταίρος του Πλάτων Λεμπέντεφ κρίθηκαν ένοχοι για υπεξαίρεση και φοροδιαφυγή και καταδικάστηκαν, τον Μάιο του 2005, σε εννέα χρόνια φυλάκιση. Ενώ εξέτιαν την ποινή τους, και οι δύο κρίθηκαν εκ νέου ένοχοι για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Τον Δεκέμβριο του 2010 καταδικάστηκαν (συνολικά) σε 14 χρόνια φυλακή. Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απένειμε χάρη στον Χανταρκόφσκι, ο οποίος αποφυλακίστηκε, ενώ λίγο καιρό μετά, στις αρχές του 2014, αποφυλακίστηκε και ο Λεμπέντεφ.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ