Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΧΑΧΑΧΑ Καλά κάνουν και μας κοροϊδεύουν: «Το Ισραήλ δεν είναι μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, και ως εκ τούτου, το δικαστήριο δεν έχει δικαιοδοσία να ερευνήσει στο κράτος αυτό»

«Το Ισραήλ δεν είναι μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, και ως εκ τούτου, το δικαστήριο δεν έχει δικαιοδοσία να ερευνήσει στο κράτος αυτό»
Αύγουστος 5, 2014.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης, Ριάντ αλ Μαλίκι, την Τρίτη 5 Αυγούστου, επισκέφθηκε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στην Ολλανδία, με σκοπό τη δίωξη του Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.
Σύμφωνα με το φιλο-εβραϊκό Μίγκ Νιους, το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι αντάλλαξαν κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια των μαχών, δικαιολογώντας  τις κατηγορίες σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο αλ Μαλίκι ζήτησε από τον ΟΗΕ στα τέλη του προηγούμενου μήνα, με αίτημα να φέρει το Ισραήλ στη δικαιοσύνη για εγκλήματα πολέμου.

Την περασμένη εβδομάδα τα Ηνωμένα Έθνη άρχισαν τη διερεύνηση για παραβιάσεις και εγκλήματα που φέρεται να διαπράχθηκαν από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της επίθεσης, στο πλαίσιο του μεγάλου αριθμού αμάχων που θανατώθηκαν στη Γάζα. Η δίωξη του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου απευθύνεται σε άτομα που εγκλημάτησαν σε περίοδο πολέμου. Το δικαστήριο αποτελεί την τελευταία λύση, πράγμα που σημαίνει ότι παρεμβαίνει μόνο όταν μια χώρα δεν μπορεί ή δεν θέλει να προβεί  η ίδιοα, σε έρευνα εγκλημάτων πολέμου.

Το Ισραήλ δεν είναι μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, και ως εκ τούτου, το δικαστήριο δεν έχει δικαιοδοσία να ερευνήσει στο κράτος αυτό.

Αρμοδιότητα δίνεται μόνο με ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αλλά ο σύμμαχος του Ισραήλ, οι ΗΠΑ, έχουν το δικαίωμα να εμποδίσουν οποιαδήποτε πρόταση κατηγορίας.

Οι αξιωματούχοι της Γάζας ανέφεραν το θάνατο 1834 Παλαιστινίων, οι περισσότεροι των οποίων είναι άμαχοι.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι σχεδόν οι μισοί από τους νεκρούς είναι μαχητές των Παλαιστινίων, ενώ από τους δικούς τους στρατιώτες υπήρξαν 64 νεκροί και τρεις πολίτες.
Επιπρόσθετα, η Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Navi Pillay,  δήλωσε ότι η κατάσταση στη Γάζα απαιτεί την άμεση προσοχή των διεθνών οργανισμών, λόγω της «μεγάλης πιθανότητας ότι το διεθνές ανθρωπιστικό δικαίωμα έχει παραβιασθεί,  και ως εκ τούτου υπάρχουν εγκλήματα πολέμου», είπε η Pillay.

http://www.echedoros-a.gr/2014/08/blog-post_5.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ