Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ρωσία: To μυστήριο με τις τεράστιες μαύρες τρύπες συνεχίζεται – Εντοπίστηκαν δυο ακόμη στο έδαφος της Σιβηρίας – Τεράστιο το ενδιαφέρον της επιστημονικής ομάδας που μελετά το ανεξήγητο φαινόμενο


mlwkghhΕκτός από την μυστηριώδη τρύπα που ανακαλύφθηκε στην βόρεια Σιβηρία, και πάλι εκτροφείς ταράνδων ανακάλυψαν ακόμα δύο παρόμοιες τρύπες, σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες τοποθεσίες στην παγωμένη περιοχή της Ρωσίας.
Η μία μυστηριώδης τρύπα βρέθηκε στην χερσόνησο Γιαμάλ, στο ίδιο μέρος όπου ανακαλύφθηκε η πρώτη ενώ έχει διάμετρο 15 μέτρα. Η δεύτερη βρέθηκε σε μεγάλη απόσταση από την χερσόνησο, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, στην χερσόνησο Ταϊμίρ, στην ανατολική Σιβηρία. Η εφημερίδα «Siberian Times» αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμα πως οι μαύρες τρύπες μελετώνται από το Ινστιτούτο «Earth Cryosphere».
Η πρώτη μυστηριώδης τρύπα ανακαλύφθηκε στις 16 Ιουλίου και εκτιμάται πως έχει βάθος 70 μέτρα. Στον βυθό της πρώτης τρύπας οι ερευνητές ανακάλυψαν μια παγωμένη λίμνη και έχουν λάβει δείγματα τόσο από το έδαφος, όσο και από τον πάγο, προκειμένου να διερευνήσουν το μυστήριο σχηματισμού της παράξενης τρύπας.
Η Μαρίνα Λέιμπμαν, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που κάνει την σχετική μελέτη δήλωσε πως οι επιστήμονες θα πρέπει να μελετήσουν το φαινόμενο και η εύρεση δύο νέων οπών τους δίνει πρόσθετα στοιχεία προκειμένου να προχωρήσουν παρακάτω και να βγάλουν πιο ασφαλή συμπεράσματα. Ο Βλαντιμίρ Πουσκαρέβ, υπεύθυνος του «Ρωσικού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Αρκτικής», δήλωσε ότι πρόκειται για ένα ενδιαφέρον φαινόμενο και αξίζει να συνεχιστεί η επιστημονική διερεύνησή του.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ