Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΣΑΜΑΡΑΣ: Στο πόδι η Λακωνία και η Νότια Πελοπόννησος… 570 τόνοι θάνατος στα νοτια παράλια


Αποκάλυψη-κλειστή-τηλεδιάσκεψη-για-τα-χημικά-ηχητικόΑνάστατες είναι οι νότιες περιοχές της Πελοποννήσου, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι το… αμερικανικό πλοίο Cape Ray με 570 τόνους υγροποιημένων τοξικών αερίων απέπλευσε από το λιμάνι Τζόια Τάουρο της Καλαβρίας και πλέει τώρα στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου.
Από πολλές πλευρές υπήρχαν αντιδράσεις στην Πελοπόννησο το προηγούμενο διάστημα, για την καταστροφή των χημικών στη Μεσόγειο: Έντονη ήταν η αντίδραση του ΤΕΕ Πελοποννήσου, στην επιχειρούμενη “εξουδετέρωση” των χημικών όπλων της Συρίας στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου και ειδικότερα στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης και της Νότιας Πελοποννήσου. Οι μηχανικοί με ψήφισμα που εξέδωσαν ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του ελληνικού λαού, να αναλάβει πρωτοβουλίες και να προβεί σε όλες τις ενέργειες για να αποτραπεί αυτό το επιχειρούμενο περιβαλλοντικό έγκλημα.
Επίσης την έντονη αντίθεσή τους στο πρωτοφανές πείραμα καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας που συντελείται εν πλω στην κλειστή Μεσογειακή θάλασσα, ανοικτά των Κρητικών αλλά και των Λακωνικών ακτών έχουν δηλώσει οι συλλογικοί φορείς και πολίτες της Σπάρτης.
Μάλιστα είχε πραγματοποιηθεί διαδήλωση στο Γύθειο κατά της Εξουδετέρωσης των Χημικών Όπλων της Συρίας στην Κλειστή Θάλασσα της Μεσογείου.
Περιβαλλοντική καταστροφή απειλεί τη νότια Πελοπόννησο από τα χημικά της Συρίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου Οδυσσέα Βουδούρη. Πριν λίγες ημέρες δήλωνε: «Καλούμε όλους τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, τα κόμματα και τους συλλογικούς και επαγγελματικούς φορείς της περιοχής μας, να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτή την περιβαλλοντική καταστροφή. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι παραλιακοί Δήμοι πρέπει να πρωταγωνιστήσουν σ’ αυτή την προσπάθεια, οργανώνοντας συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και άλλες δράσεις».

2η εκδήλωση ενημέρωσης για τα χημικά της Συρίας

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Σπάρτης Κατά των Χημικών Όπλων οργανώνει την Πέμπτη 10 Ιουλίου στις 8.45′ μμ στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης τη δεύτερη εκδήλωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας κατά της καταστροφής των συριακών χημικών όπλων στη θάλασσα της Μεσογείου και καλεί τους ευαισθητοποιημένους πολίτες ή συλλογικότητες να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική της.
Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης και διευθυντής του Εργαστηρίου Διαχείρισης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων, κ. Ευάγγελος Γιδαράκος.
Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν οι συλλογικότητες:
ΕΛΜΕ Λακωνίας
Οικολογικός Σύνδεσμος Λακωνίας
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης
Κινηματογραφική Λέσχη Σπάρτης “ΡΟΔΟΝ”
Ομάδα “ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ”
Εμπροεπαγγελματικός Σύλλογος Καστορείου
Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροκαμπίου
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Λακωνίας «ΠΛΗΘΩΝ»
Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας (ΕΘΟΛ)
Σύλλογος Φίλων Ταϋγέτου «Η ΛΟΥΣΙΝΑ»
Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης
Φαρμακευτικός Σύλλογος Λακωνίας
Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας /ΝΕ Λακωνίας
Σύλλογος Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης “ΠΑΝ. ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ”
Ομάδα Φίλων Ποδηλάτου 3π
Σύλλογος Γεωπόνων Λακωνίας
Σύλλογος Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Λακωνίας
Ολυμπιακό Κέντρο Σπάρτης
Λέσχη Ανάγνωσης Σπάρτης
Ιατρικός Σύλλογος Σπάρτης
Τις δράσεις ενημέρωσης και διαμαρτυρίας της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας στηρίζει, με ομόφωνο ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης.
 secretrealtruth.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ