Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Φον Αντωνάκης : Ο άνθρωπος των Εβραίων

Πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα του Εβραϊκού Συμβουλίου (AJC) είναι ο φον Αντωνάκης.
Στο κείμενο-ανακοίνωση του Εβραϊκού Συμβουλίου γίνονται αναφορές στα όσα έχει δεσμευτεί ο Αντώνης Σαμαράς προς την Εβραϊκή Κοινότητα. Ι διαίτερη αίσθηση προκαλεί τα όσα αναφέρονται στην επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, τον περασμένο Σεπτέμβριο... Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μίλησε στην Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC) στη Νέα Υόρκη, τον περασμένο Σεπτέμβριο, «ορκίστηκε ότι θα ξεριζώσει» το «νεοναζιστικό κόμμα» Χρυσή Αυγή (he vowed to «deracinate» the neo-Nazi Golden Dawn party) και «δεσμεύτηκε να ενισχύσει τη νομοθεσία» στην Ελλάδα κατά του αντισημιτισμού και της άρνησης του Ολοκαυτώματος, τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της AJC, με αφορμή την ομιλία του κ. Σαμαρά στην Εβραϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες (AJC Transatlantic Institute), με θέμα το μέλλον της Ευρώπης.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της AJC, Ντέιβιντ Χάρις, «εξέφρασε το θαυμασμό» του για τον κ. Σαμαρά, όπως υπογραμμίζεται, ως «αγαπημένο και για πολύ καιρό φίλο, που ενσαρκώνει τις (έννοιες) των ελληνικών λέξεων: θάρρος, συμπόνια και φιλότιμο», προσθέτοντας ότι πρόκειται για «τα βασικά στοιχεία της αξιοπρέπειας και της τιμής».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, o φον Αντωνάκης τόνισε ότι «ο εξτρεμισμός κάθε μορφής έχει αρχίσει να υποχωρεί» και «η οικονομία βελτιώνεται, η ανοδική τάση της ανεργίας ανακόπηκε και αντιστράφηκε και η ανάπτυξη ενισχύεται, που με τη σειρά της θα ενισχύσει τον δημοκρατικό πυρήνα της χώρας». Στη συνέχεια, επισημαίνεται ότι ο κ. Σαμαράς υποστήριξε, κατά την ομιλία του στο δείπνο, ότι «πριν από δυο χρόνια, ορισμένοι προεξοφλούσαν την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας και αποδείξαμε ότι έκαναν λάθος».
 Επίσης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «πολλές χώρες και όχι μόνο η Ελλάδα, αντιμετωπίζουν κρίσιμες προκλήσεις για τις δημοκρατικές κοινωνίες τους που πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά μέτωπο», προσθέτοντας ότι «οι αγώνες κατά του εξτρεμισμού, του ρατσισμού, της τρομοκρατίας και της ύφεσης είναι απαραίτητοι για τη διασφάλιση της ζωτικότητας των ευρωπαϊκών δημοκρατιών».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Σαμαράς μίλησε σε ακροατήριο άνω των 100 πρεσβευτών, μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ηγετών εβραϊκών κοινοτήτων, συμπεριλαμβανομένου του Βενιαμίν Αλμπάλας της Ελλάδας και των στελεχών της AJC Στάνλεϊ Μπέργκμαν (πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου) και Κιμ Πίμπλεϊ (μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου).
Επίσης, υπογραμμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, στον «καλό φίλο» του, διαβεβαιώνοντας το ακροατήριο ότι «συνεχίζονται οι προσπάθειες στην Ελλάδα για να ενισχυθεί η νομοθεσία μας κατά του ρατσισμού, με αυστηρές αναφορές στη γενοκτονία και το Ολοκαύτωμα. Δεν είναι μόνο υποχρέωσή μας απέναντι στους αθώους που χάθηκαν τότε, αλλά και για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές, που πρέπει να θυμούνται και να μην επιτρέψουν ποτέ την επανάληψη τέτοιου είδους φρικαλεοτήτων». Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι την επομένη εβδομάδα λήγει η προεδρία της Ελλάδας στην ΕΕ και «οι αναφορές του κ. Σαμαρά αντικατοπτρίζουν τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν από κοινού από τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημειώνοντας τη σχετική αναφορά του πρωθυπουργού ότι «είναι ένας αγώνας των νέων μας στην ενωμένη Ευρώπη κατά των φαντασμάτων του παρελθόντος μας» και ότι «οι δημοκρατίες δεν έχουν καμία ανοχή για το ρατσισμό και τον εξτρεμισμό»
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ