Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Το μήνυμα της Ελευθερίας από τη Μόσχα

Ο Ρώσος Υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρώφ σχολιάζοντας τις νέες «απειλές» των «δυτικών συμμάχων» δήλωσε:
«Η χώρα μας υποβάλλεται σε πιέσεις γιατί έχει τη δικής της άποψη για το σύγχρονο κόσμο και επειδή πιστεύουμε ότι είναι φυσικό δικαίωμα κάθε χώρας να διαμορφώνει ελεύθερα και ανεξάρτητα την πολιτική της και επειδή αυτή η συμπεριφορά σίγουρα δεν ικανοποιεί τους ισχυρισμούς ορισμένων άλλων κρατών ότι έχουν αποκλειστικά δικαιώματα στον Κόσμο . Κάθε φορά που η Ρωσία υπερασπίζεται τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου , και που αρνείται να αποδεχτεί την παράνομη ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις κυρίαρχων κρατών , οι δυτικοί μας επικρίνουν για «υπερβολικό συντηρητισμό» , για «προσκόλληση στο status quo» και μας λένε ότι «δεν αντιλαμβανόμαστε τις παγκόσμιες αλλαγές», και πρόσθεσε: «Αλλά, όταν υποστηρίζουμε την ελεύθερη έκφραση της βούλησης του λαού στην Κριμαία σε πλήρη συμμόρφωση με το δικαίωμά του για αυτοδιάθεση , μας αποκαλούν, «ρεβιζιονιστική δύναμη», η οποία επιχειρεί να επαναφέρει στο παρελθόν τις παγκόσμιες σχέσεις, τις οποίες η γεωπολιτική ποτέ δεν έπαψε να επηρεάζει, και τις οποίες μια ομάδα προνομιούχων χωρών νόμιζαν ότι έχουν το προνόμιο να διαμορφώνουν σύμφωνα με τα δικά τους σχέδια». «Οι ΗΠΑ», είπε ο Λαβρώφ απευθυνόμενος κυρίως στα ώτα της Μέρκελ, «προσπαθούν να περιορίσουν τη Ρωσία φοβούμενες ότι θα χάσουν τη παγκόσμια ηγεσία. Δεν θέλουν η Μόσχα να ενώσει το δυναμικό της με την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί έτσι η Αμερική θα χάσει το ρόλο του παγκόσμιου ηγέτη.Το παράδοξο είναι, ότι όλα γίνονται με προφανή στόχο, να αποτραπεί η συνένωση των τεχνολογιών , των πόρων και του ανθρώπινου κεφαλαίου της Ανατολικής και της Δυτικής Ευρώπης. Αυτή η αντιφατική πορεία, της προσέγγισης με την Ουκρανία αλλά όχι με τη Ρωσία, μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι δεν καθοδηγείται από τις ευρωπαϊκές χώρες , αλλά από τις Ηνωμένες Πολιτείες.»
Η παγκόσμια διακυβέρνηση ομίλησε
Ο Μπαράκ Ομπάμα στη συνέντευξη Τύπου στη Βαρσοβία απείλησε τη Ρωσία με την επιβολή νέων κυρώσεων από μέρους της Ουάσινγκτον και των συμμάχων της, και κάλεσε τη Μόσχα να «χρησιμοποιήσει την επιρροή της» στους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία προκειμένου «να σταματήσουν τις επιθέσεις» που εξαπολύουν εναντίον κυβερνητικών στρατευμάτων, αλλά και να «προληφθεί η είσοδος μαχητών και οπλισμού» στην περιοχή, και κάλεσε τον Πούτιν να συναντηθεί με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.
Από τις Βρυξέλες η παγκόσμια διακυβέρνηση ειπε: «Είμαστε προετοιμασμένοι να εντείνουμε τις κυρώσεις και να εξετάσουμε το ενδεχόμενο επιπρόσθετων περιοριστικών μέτρων για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο», και η Γερμανίδα καγκελάριος, δήλωσε: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την περαιτέρω αποσταθεροποίηση στην Ουκρανία. Εάν δεν υπάρξει πρόοδος στα ερωτήματα που έχουμε να λύσουμε, τότε είναι πιθανή η επιβολή ακόμα αυστηρότερων κυρώσεων».

deltio11.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ