Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Υπάρχει στ' αλήθεια το Matrix;

Τον Μάρτιο του 1999 κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία της τριλογίας The Matrix, που υποτίθεται ήταν μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας.  Η ταινία διαδραματίζεται στο μέλλον όπου ως φαίνεται ότι ο κόσμος δεν είναι τίποτε άλλο από μια εικονική πραγματικότητα και που έχει κατασκευαστεί και λειτουργεί από νοήμονες μηχανές προκειμένου να έχει απόλυτο έλεγχο του ανθρώπινο δυναμικού ως πηγή ενέργειας με την υποχρεωτική σύνδεση του στο Matrix μέσω μοσχευμάτων.

Η ταινία σημείωσε τεράστια επιτυχία και ξεχώρισε για τις πολυάριθμες αναφορές στην επερχόμενη τεχνολογία, την παγκοσμιοποίηση και την παγκόσμια διακυβέρνηση, με μπόλικο φιλοσοφικό υπόβαθρο και αναφορές στη σχέση με τη θρησκεία, την πίστη και την πνευματικότητα.

Φυσικά, ως γέννημα θρέμμα του Χόλλυγουντ, τα κρυφά μηνύματα της ταινίας είναι εμποτισμένα με απόψεις ιλλουμινατίστικες γεμάτη συμβολισμούς, και με τη γνωστή μέθοδο 'μερικές αλήθειες, μερικά ψέματα'. Είναι ολοφάνερο ότι οι συγγραφείς των έργων έχουν κάποια 'Γνώση' την οποία όμως προσφέρουν στην ταινία όπως και όσο θέλουν αυτοί.

Τι είναι το Matrix;

Το Matrix όπως αποκαλύπτεται στην ταινία (στο τρίτο επεισόδιο) είναι κατασκεύασμα ενός 'Αρχιτέκτονα' τον οποίο και τελικά ο ήρωας Νeo θα πρέπει να αντιμετωπίσει και νικήσει, προκειμένου να απελευθερώσει την Ανθρωπότητα από τον έλεγχο του. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο έργο της τριλογίας, όλη η περιγραφή δεν είναι τίποτα περισσότερο από την κόντρα που έχει ο ''Άνθρωπος' με τον Δημιουργό του, τον Θεό, κόντρα πάνω στην οποία βασίζεται ο τεκτονισμός. Θεωρούν τον Άνθρωπο ίσο, ίσως και ανώτερο από τον Αρχιτέκτονα και εκεί βασίζεται και ο σκοπός της ύπαρξής τους, στο να το αποδείξουν. Το Matrix, η εικονική πραγματικότητα, στην οποία καλούνται να ζήσουν οι άνθρωποι στην ταινία, είναι μια παγίδα, πηγή εκμετάλλευσης και υποδούλωσης, πηγή αφαίμαξης ενέργειας, από την οποία πρέπει να ξεφύγουν για να γίνουν ελεύθεροι Άνθρωποι.

Picture
Όμως υπάρχει στ' αλήθεια το Matrix;
Σε όλες τις θρησκείες γίνεται αναφορά στο διαχωρισμό ύλης και πνεύματος. Πάντα η αναζήτηση εστίαζε στο Πνεύμα και τους τρόπους γνωριμίας και ένωσης με αυτό. Το πανταχού παρόν Θείο, μέσα μας και γύρω, δεν είναι αισθητό και ορατό γι' αυτό και η από αιώνες αναζήτηση του, από όλους τους λαούς, έχει δημιουργήσει μια απέραντη γκάμα θεωριών, πρακτικών, λατρειών, ιδεολογιών και φιλοσοφιών. Η βασικότερη φιλοσοφία είναι ότι ο αληθινά υπαρκτός κόσμος είναι το πνεύμα, ενώ ο υλικός δεν είναι τίποτε άλλο από μια ψευδαίσθηση. Μέσα από αυτή την ψευδαίσθηση, ο Άνθρωπος καλείται να βρει τον τρόπο της γνωριμίας με το Πνεύμα, της γνωριμίας με τον Εαυτό. Άρα, πρέπει να ξεφύγει από την εικονική πραγματικότητα της ύλης (το Matrix) μέσα στο οποίο ζει και να γίνει ένα με το Πνεύμα.

Στην Ελληνική μυθολογία η αναφορά στην πνευματική πραγματικότητα και το Matrix γίνεται με τις δυο κόρες του Δία: την Αλήθεια και την Άτη. Είναι αδιευκρίνιστο ποια είναι η μητέρα των δυο θυγατέρων, κατά άλλους είναι η Ήρα, αλλά κυριαρχεί η άποψη της 'άγνωστης' μητέρας. Η Αλήθεια (στη Ρωμαϊκή εκδοχή, Veritas) είναι η προσωποποίηση της θεϊκής αλήθειας, της πραγματικότητας που μπορεί να σε φέρει πιο κοντά στις αρετές με τις οποίες καλείται να ζήσει ο άνθρωπος για να είναι αρεστός στους Θεούς (το Θείο, γενικότερα) ενώ η Άτη είναι η πλανεύτρα, η χειραγωγός, η εκπρόσωπος της ψευδαίσθησης, που σκοπός της είναι να δυσκολέψει το έργο της αδελφής της. Eίναι η Θεά της κατεργαριάς, αταξίας, καταστροφής, ψευδαίσθησης και του παραλογισμού. 

Picture
Ίδια ακριβώς στην Ινδουιστική θρησκεία είναι η Maya (Μεγάλη Ψευδαίσθηση). Όπως αναφέρεται στην Bhagavad Gita, για να κατανοήσεις την Μaya, πρέπει να ξέρεις ποιο είναι το «Πεδίο» και τι είναι «ο Γνώστης του Πεδίου". Γιατί το έργο της Maya δεν είναι τίποτα άλλο, από το να μας μπερδεύει δείχνοντας το "πεδίο" ή το "σώμα", (την ύλη) ως πραγματικό και τον «Γνώστη του πεδίου» ή την «Ψυχή» ως εξωπραγματικό. Ο Κrishna στον Arjuna λέει: "Όποτε γεννιέται ένα πλάσμα, κινητό ή ακίνητο, να ξέρεις Arjuna, πως γεννήθηκε από την ένωση μεταξύ του Πεδίου και του Γνώστη του Πεδίου."  (την ένωση ύλης και πνεύματος).
Με λίγα λόγια... Matrix παντού, από το Big Bang μέχρι σήμερα και ένας αγώνας να βγει κανείς από αυτό, όχι για κάποια κόντρα με τον Δημιουργό του, όπως θέλουν οι τέκτονες, αλλά για να γίνουν ένα με Αυτόν.

Picture Το Matrix όπως το ζούμε σήμερα

Όσοι ζούμε στην εποχή μας, κι ένας Θεός ξέρει για πόσο ακόμα, αντιμετωπίζουμε ίσως τη μεγαλύτερη πρόκληση που είχε ποτέ η ανθρωπότητα. Να βρούμε την Αλήθεια και να παρακάμψουμε την Άτη. Κι αν αυτό ήταν το ζητούμενο από αιώνες, τώρα είναι και πιο επιτακτικό αλλά και πιο επώδυνο.
Μετά από μια μεγάλη περίοδο ευημερίας και απόλυτου υλισμού, ειδικά στο δυτικό κόσμο, καθόλου τυχαία έρχεται η στέρηση της. Οι 'γνώστες΄ το έχουν καλά ενορχηστρωμένο και οργανωμένο το σχέδιο, ώστε το Matrix να αποκτήσει περισσότερη δύναμη πάνω στους λαούς, με τον απόλυτο στόχο την τέλεια εξάντληση τους και την υποταγή τους σε αυτό.
Χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα και οι μέθοδοι: Από την χειραγώγηση μέσω των ΜΜΕ, το εκπαιδευτικό σύστημα, το πλασάρισμα λάθος αξιών, την συνεχή δημιουργία αναγκών για υλικά αγαθά, μέχρι και την επιστήμη και την τεχνολογία.
Η προπαγάνδα και χειραγώγηση γίνεται μέσω της καλά μελετημένης Κοινωνικής Μηχανικής. Ο έλεγχος μέσα από την τεχνολογία έχει περάσει πραγματικά σε επίπεδα φαντασίας, από τα κινητά και τα κομπιούτερ, στα τσιπάκια και δορυφόρους, κρυφές ή φανερές κάμερες κι ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο αρρωστημένους νους. Η επιστήμη ξεπερνά κάθε μέρα κόκκινες γραμμές ηθικής πατώντας σε μονοπάτια που μέχρι πριν λίγο μόνο ο Δημιουργός διάβαινε: το DNA ανθρώπων, ζώων και φυτών παραβιάζεται με το έτσι θέλω και ανασκευάζεται με το όπως θέλω των σκοτεινών παγκοσμιοποιητών που αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται Ιλλουμινάτοι (κάλιο να τους λέμε Σκοτεινάτοι). Όλα δείχνουν πως η κόντρα τους με τον Πατέρα φτάνει στον τελικό της κύκλο. Και είτε κάποιος τον ονομάζει Θεό, Αλλάχ, Brahma, Δία -δεν έχει γι' αυτούς καμία σημασία- χτυπάνε τα παιδιά Του για να χτυπήσουν τον Ίδιο. Φτιάξαν το δικό τους Matrix για να... 'την πουν' σε Εκείνον.
Αυτό που έχουν τελικά δημιουργήσει είναι ένα Matrix μέσα στο Matrix. Κάτι σαν το όνειρο μέσα στο όνειρο, κι αυτό κάνει την έξοδο από το αρχικό ακόμα πιο περίπλοκη. Όμως όχι και αδύνατη.
H κρίση, ο έλεγχος σώματος και νου, οι ψεκασμοί, η Μονσάντο, οι φαρμακευτικές... όλα γίνονται για τα λεφτά, θα πει κάποιος. Κι εμείς θα ρωτήσουμε: Είσαι σίγουρος; Γιατί λεφτά έχουν και με το τσουβάλι, αυτό που δεν έχουν, είσαι Εσύ, και το γράφω με κεφαλαία, γιατί είσαι ο Εαυτός, δηλαδή το Πνεύμα. Θα το ξεχάσεις όσο μάχεσαι για την επιβίωση; Θα χάσεις την ψυχή σου όσο αγωνιάς για το αύριο; Θα παραβλέψεις ότι αυτός ο Εαυτός υπάρχει και στον διπλανό σου και θα κοιτάξεις μόνο το συμφέρον σου; Θα διαλέξεις πως να την βγάλεις καθαρή μέσα στο Matrix κι ας είσαι και υποταγμένος; Αυτό θέλουν... Δεν θέλουν τα λεφτά σου ή το οικόπεδο ή την επιχείρηση σου. Θέλουν μέσω αυτών, να σε χώσουν ακόμα πιο βαθιά στην εικονική τους πραγματικότητα, να χάσεις κάθε επαφή με την Αλήθεια και τέλος... να πάρουν την ψυχή σου.
Βγες από το Matrix τώρα. Δεν είναι ακόμα αργά. Δεν χρειάζεται να είσαι ένας ήρωας όπως στην ταινία, το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις την επιθυμία και αποφασιστικότητα ότι δεν θες να παραδοθείς σε αυτούς που για μια ελεεινή κόντρα, σκορπούν τόσο πόνο και δυστυχία στα παιδιά του Πατέρα. Σε σένα και στα αδέλφια σου... Κι όταν αυτή η επιθυμία γίνει μαζική, τότε και μόνο τότε, θα έχει γεννηθεί ο ήρωας Νeo. Γιατί αυτός στην πραγματικότητα δεν είναι ένας, αλλά είναι το 'εμείς'. 



© AllNewz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ