Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ...Δέν ψηφίζουμε! Τούς μαυρίζουμε. Είναι δωρεάν.

Εμπρός, με βήμα ταχύ, σπεύστε στην κάλπη. Δεν ψηφίζουμε. Τους μαυρίζουμε!  
Στέλνουμε τους συνομιλητές του Μπαρούχ (Μπαροζο), τον φον Αντωνάκη και τον Συνταγματολόγο, στον σκουπιδοτενεκέ. Είναι Δωρεάν! Και την επομένη βάζουμε μπροστά την Εθνική Ανασυγκρότηση. Το Παλλαϊκό Πατριωτικό Μέτωπο. Όπως η Επανάσταση στο Γουδί. 
Μπροστά στο Βατερλό που έρχεται οι εκπρόσωποι της Φαυλοκρατίας και της Κλεπτοκρατίας άρχισαν το ,«Πάρε Κόσμε»! Υπόσχονται όπως παλιά .
«Αφορολόγητο πετρέλαιο», αλλά προσεχώς, και μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, υποσχέθηκε στους αγρότες ο κ. Σαμαράς , ενώ το «οικονομικό επιτελείο», υπόσχεται χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής και μείωση φορολογικών συντελεστών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, τα οποία όμως η κυβέρνηση, θα τα θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, τον ερχόμενο ….Σεπτέμβριο.
 Θα το «θέσει» με την μέθοδο φον Αντωνάκη, που είπε στον Χερ Βέμπερ, να παρακαλέσει την φράου Μερκελ να μεσολαβήσει στην τρόικα για να του επιτρέψει εκείνη να αλλάξει τη νομοθεσία για τα επιμελητήρια.
Κάπως έτσι θα πατήσουν «προσεχώς» πόδι στη τρόικα και θα μειωθούν οι φόροι.», διότι «η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων παρέχει τη δυνατότητα συζήτησης». Ο συνταγματολόγος που θα ψάχνει την ψήφο του , για να διασωθεί μοιράζει σε όσους τον κυνηγούν για να τον δείρουν , μελλοντικό κοινωνικό μέρισμα, αλλά για τα ασφαλιστικά Ταμεία και δημιουργεί «κοιτάσματα απασχόλησης».
Στον αγώνα της ψηφοθηρίας και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών που οργάνωσε προεκλογική συγκέντρωση του κ Σαμαρά για να εξηγήσει την «κοινωνική διάσταση των πολιτικών της ΕΕ», και να εξαγγείλει «συσσίτια μίσους» αλλά και πάλι ... προσεχώς. Υποσχέθηκε ότι θα μοιράσει φαγητό στους πεινασμένους την περίοδο 2014- 2020, αλλά αφού κλείσουν οι κάλπες και μόνον και σε όσους τον ψηφήσουν. Θα φέρουν και την Κοντσίτα να σερβίρει στο «συσσίτιο μίσους» μαζί με την Αλ Σαλέχ και τους βοηθούς του Ιερώνυμου, που έχουν το κουσούρι.
Εκτός από υποσχέσεις μετέρχονται και τις απειλές. Ο Θεοχάρης θα μας πάει όλους στη φυλακή! Ακόμα και προληπτικές κατασχέσεις υπόσχεται η εφορία. Το Επιχειρησιακό Σχέδιο (του Θεοχάρη) για τα έτη 2014-2017, θα παρακολουθεί τα πάντα. Τραπεζικούς λογαριασμούς, Κτηματολόγιο, Δημοτολόγιο, ΙΚΑ, ΕΟΠΠΥ, δικαστήρια, και υποθηκοφυλακεία. Για την αντιμετώπιση της ....φοροδιαφυγής.
Και τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια σε όσους χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο έως 10.000 ευρώ επεκτείνονται και στα αμοιβαία κεφάλαια, και στα ρέπος, και τις προθεσμιακές καταθέσεις. Διότι τώρα αρπάζουν μόνο τα λεφτά του φτωχού από το Ταμιευτήριο, ενώ οι «προθεσμιακές καταθέσεις», των πλουσίων οφειλετών με τα «ρέπος» ήταν ακατάσχετες.
Το λένε και οι δημοσκοπήσεις. Το 75% ,που πλήρωσε τη νύφη των «διαρθρωτικών αλλαγών» και των «μεταρρυθμίσεων», και έκανε τις θυσίες, λέει ότι η οικονομική του κατάσταση έχει επιδεινωθεί, και πως βλέπουν «τα επόμενα χρόνια», με ανασφάλεια. Ότι οι μέρες που έρχονται θα είναι μαύρες για τους τιμίους ανθρώπους του μεροκάματου και της βιοπάλης τα ανακοίνωσε η Alpha Bank με βάση τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής . Το 2015 η «διεθνής ανταγωνιστικότητα» της Ελλάδας παρά το ακριβό Ευρώ με βάση το σχετικό κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος θα είναι «βελτιωμένη» κατά 22,2% έναντι του 2009 και κατά 7,2% έναντι του 2000. Επομένως μείωση του πραγματικού κόστους της εργασίας κατά ακόμα 3,2% σε σχέση με το 2009, και κατά 3,8% πιο κάτω από το 2000. Αυτό σημαίνει ότι «η ελληνική οικονομία εισέρχεται πλέον δυναμικά σε μία νέα φάση εξωστρεφούς ανάπτυξης». Το 22% των ερωτώμενων στις δημοσκοπήσεις, λέει ότι η προσωπική του οικονομική κατάστασή «παραμένει η ίδια», και ότι «τα επόμενα χρόνια», θα είναι ασφαλή. Αυτοί , που δεν έχουν «πληγεί», και που βλέπουν με «αισιοδοξία» το μέλλον τους, οι «άνοσοι» που βρίσκονται στο απυρόβλητο των προθεσμιακών καταθέσεων και που «αντέχουν» αποτελούν την πελατεία των κυβερνητικών κομμάτων. Αυτός είναι ο κόσμος που «φοβάται», και θέλει «συνέχεια» και «σταθερότητα», που θέλει, «η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία». Υπάρχουν φυσικά και οι «ικανοποιημένοι από τη ζωή τους». Οι θαυμαστές της «εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ» .Εκείνοι που ωφελήθηκαν από τις θυσίες των άλλων. Εκείνοι που έκαναν την κρίση ευκαιρία. Το 3% απάντησε ότι «η ζωή του έχει καλυτερέψει». Το 3%, της Φαυλοκρατίας , της Κλεπτοκρατίας, της Καρτελοκρατίας που δεν ελπίζει, γιατί εισέπραξε ήδη.
Και ενώ η Πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Ευαγγελία Γεωργίτση με αναφορά της προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, (με αριθμό πρωτοκόλλου 1605/24-04-2014), καταγγέλλει ωμή παρέμβαση και πιέσεις εις βάρος της από τον προέδρο του Αρείου Πάγου σε εν εξελίξει υπόθεση για να μειωθεί χρηματική ποινή σε βάρος του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, το ανώτατο δικαστήριο άσκησε αναίρεση κατά του βουλεύματος, του Συμβούλιου Εφετών για την υπόθεσης των εταιρειών Energa και Hellas Power, που ζημίωσαν το Δημόσιο με περίπου 270 εκατ. ευρώ παρακρατώντας το «Χαράτσι» που έπρεπε να αποδώσουν. Ο Άρειος Πάγος διαπίστωσε έλλειψη αιτιολογίας, εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου, ασάφειες, αοριστίες και αντιφατικές παραδοχές, και κατά τη συζήτηση της αναίρεσης, η οποία εφόσον γίνει δεκτή ενδέχεται να σημάνει απαλλαγή των κατηγορουμένων, απουσίαζε παντελώς το ζημιωμένο Δημόσιο. Νομικός Παραστάτης των Energa και Hellas Power ο κ. Βορίδης. Η Φαυλοκρατία , η Κλεπτοκρατία, και η Καρτελοκρατία, μπορεί και να γλυτώσουν από την «εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου», ενώ ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών, «δείχνει» την ουρά του, ως υπεύθυνο για τον χειρισμό της υπόθεσης τον Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Αλλά ενώ η Φαυλοκρατία , και η Κλεπτοκρατία, πάνε σπίτι τους, να φάνε 270 εκ. ο Θεοχάρης που διετέλεσε αντιπρόεδρος στην τράπεζα των απατεώνων Lehman Brothers, θα στείλει στον εισαγγελέα 60.000 φτωχούς, που ζήτησαν το «κοινωνικό μέρισμα», αφού πληρούσαν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια αλλά είναι «ύποπτοι» για δήλωση ψευδών στοιχείων και ελέγχονται εξονυχιστικά, γιατί οι «υπηρεσίες» διαπίστωσαν, μέσω αυτόματων διασταυρώσεων, ότι δεν δήλωσαν τη γιαγιά και τον παππού που φιλοξενούν.
Τους μένουν λοιπόν λίγες μέρες. Μέχρι να ψηφίσουμε, με φανατισμό, «γυρίζουμε σελίδα». Να ψηφίσουμε δαγκωτό, «δώστε την ευρω- Χούντα στον Λαό». Να ψηφίσουμε , Φαυλοκρατία, Κλεπτοκρατία, Καρτελοκρατία, Alles Kaputt! Ο von Αντωνάκης να κάνει παρέα στο Giorgos στον σκουπιδοτενεκέ, και να τα λένε από εκεί με τον συνταξιούχο Μπαρόζο.

….και «Σύμπραξη με τον Μπαρόζο» θα πέσει 
 από το 47% στο 24 %

Από τις ποιοτικές ερωτήσεις των δημοσκοπήσεων για το πόσοι προτίθενται να ψηφίσουν, φαίνεται ότι η συμμετοχή των ζώντων ψηφοφόρων του 2012, θα είναι κοντά στο 90%. Ίσως 1-2% πάνω, 1-2% κάτω. Όμως δεν είναι καθόλου σαφές τι θα κάνουν οι 604.000 18χρονοι , «καρτοκινητοί» Νέοι Ψηφοφόροι, που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, μαζί με τους «πολιτογραφημένους».
Το ποσοστό της τελικής συμμετοχής, από την οποία θα προκύψουν και τα ποσοστά, έγκειται εις την καλή διάθεση της εταιρίας του κ. Βγενόπουλου. Ένας αριθμός γύρω στα 6.000.000 δεν θα ήταν περίεργος. Περίεργο θα ήταν να πέσουμε στα 5.500.000. Όταν δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί ούτε κατά προσέγγιση η συμμετοχή στις εκλογές κάθε συζήτηση για ποσοστά είναι μια ανοησία. Οι Ποσοστάκηδες και οι Γκαλοπατζήδες αφού δεν ξέρουν πόσοι θα ψηφήσουν δεν μπορεί να υποθέτουν ποσοστά.
Με βάση τον αριθμό των «σιωπηλών» και των «αναποφάσιστών», που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, υπάρχει η πιθανότητα, η «Σύμπραξη με τον Μπαρόζο», να πέσει και στο επίπεδο των 1.300.000-1400.000 ψήφων. Αυτό θα φανεί και από τα αυριανά δημοτικά και νομαρχιακά αποτελέσματα.
  Ο εκλογικός διασυρμός της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ την άλλη Κυριακή στις ευρωεκλογές θα είναι πρωτοφανής, εκτός και βάλουν ο ΘΕΟΣ  και ο Βγενόπουλος το χέρι τους.
Από την Κοινοπραξία των πολιτικών υπαλλήλων του Γιούνκερ και του Σουλτς,
 η μεν ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι πιθανό να μαζέψει γύρω στις 850-950.000
και οι «Κεντροαριστεροί» περί τις 550-750.000 ψήφους. Όλα εξαρτώνται από τον «Ποδονίφτη». Ο κ. Βενιζέλος και ο κυρΦώτης βρίσκονται μαζί στο επίπεδο των 350.000. Εάν αποτύχει το Colpo «Ποδονίφτης», η «κεντοαριστερά» μπορεί να πέσει και κάτω από 500.000, αλλά αυτό δεν είναι το πιο πιθανό σενάριο.
Με βάση τις ως τώρα δημοσκοπήσεις, η «Σύμπραξη με τον Μπαρόζο», (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ+ΕΛΙΑ+ ΠΟΔΟΝΙΦΤΗΣ +ΔΗΜΑΡ) οδεύει προς μια πολύ μεγάλη ήττα. Θα μαζέψουν ομού, στην καλύτερη για αυτούς εκδοχή 1.600.000-1650.000 ψήφους, ενώ το 2012, είχαν σαρώσει, εξασφαλίζοντας την ψήφο 2.967.000 ψηφοφόρων τους οποίους εξαπάτησαν. Είχαν δηλαδή ποσοστό μπετόν αρμέ. Το 47,73% της «λαϊκής θέλησης».
Ο ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει την Ευρώπη της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής, θα πάρει πάνω από 1.400.000 ψήφους αλλά δεν θα είναι νικητής αφού δεν θα ξεπεράσει τους 1.655.000 του 2012.
Ο μόνος καθαρός νικητής θα είναι η Χρυσή Αυγή που θα κινηθεί πάνω από τις 600.000 αυξάνοντας τη δύναμη της τουλάχιστον κατά 50%.
Το Κ.Κ.Ε στα γνωστά επίπεδα θα λάβει κάτι περισσότερο από 400.00.
Το μεγάλο ερωτηματικό των δημοσκοπήσεων είναι το πώς θα μοιραστούν μεταξύ των ΑΝΕΛ του κ. Καμμένου , της ΕΠΑΛ και του ΛΑΟΣ, περίπου 900-1.000.000 ψήφοι που προέρχονται από την ίδια δεξιά δεξαμενή. Ο κ. Καμένος έχει δεδομένους 300.000 δικούς του, ενώ η προσωπική εκλογική βάση των κκ. Πολύδωρα, Ψωμιάδη, Νικολόπουλου, Ζώη είναι γύρω στις 150.000. Κάπου εκεί , λίγο πιο κάτω, είναι και η προσωπική επιρροή του κ. Καρατζαφέρη. Κανείς δεν ξέρει και δεν μπορεί να υπολογίσει, πως θα μοιραστούν μεταξύ τους οι 400-450.000 τέως ψηφοφόροι της παλιάς ΝΔ, που εγκαταλείπουν τον κ. Σαμαρά. Το τελικό αποτέλεσμα των τριών «ευρωσκεπτικιστικών» κομμάτων, θα κριθεί κυριολεκτικά πάνω από την κάλπη. Μπορεί να υπάρξει και «μεγάλος νικητής» αλλά και «μεγάλος χαμένος».
Τα ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ , θα μοιραστούν 650.000-700.000 ψήφους. Γύρω στο συν-πλην 1% θα είναι οι ΤΟΥΡΚΟΙ, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, οι ΤΖΙΜΕΡΟΣΚΥΛΑΚΑΚΗΔΕΣ, το ΕΠΑΜ, οι ΑΛΑΒΑΝΙΣΤΕΣ και το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.
 του Σπύρου Χατζάρα

1 σχόλιο:

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ