Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΗΧΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Η ΕΣΗΕΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!..



Μεταφέρουμε χωρίς σχόλια την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ πρίν λίγο από την Ιστοσελίδα της:

ΤΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΣΤΑ ΜΜΕ

πηγή

 
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ


Μαΐου 2014
Δελτίο Τύπου


Προχωρά η δημιουργία ελληνικού Παρατηρητηρίου ενάντια στον φασισμό και το ρατσιστικό μίσος και λόγο στα ΜΜΕ,η σύσταση του οποίου αποφασίστηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, τον περασμένο Ιούνιο.
Στο Παρατηρητήριο, που δημιουργήθηκε με τη συμβολή του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ, “θα καταγγέλλονται και θα καταγράφονται ανάλογα περιστατικά και θα αναλαμβάνει να εκπονεί εκστρατείες ενημέρωσης για τις νεοναζιστικές και νεοφασιστικές ενέργειες, που έχουν στόχο την ερευνητική δημοσιογραφία, τους δημοσιογράφους, τους οργανισμούς ΜΜΕ, τις Ενώσεις μέλη της ΔΟΔ, καθώς και άλλες συλλογικές δημοκρατικές κοινωνικές οργανώσεις και ακτιβιστές”.
Στις 14 και 15 Μαρτίου το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ οργάνωσε διημερίδα με θέμα «Ο ρόλος των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων στην άνοδο του νεοναζισμού, φασισμού και ρατσισμού στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και γενικότερα σε όλο τον κόσμο». Σε αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι των ομοσπονδιών-μελών της ΔΟΔ, καθώς και ο Πρόεδρός της, Τζιμ Μπουμέλα. Μεταξύ άλλων εξετάσθηκε η προοπτική ελληνικές δημοσιογραφικές Ενώσεις, με τη βοήθεια της ΔΟΔ, να οργανώσουν Παρατηρητήριο στα ΜΜΕ, με σκοπό την ενημέρωση και ενεργητική κινητοποίηση της κοινωνίας ενάντια στο ναζισμό, φασισμό και ρατσισμό.
Ακολούθησαν συναντήσεις των ενδιαφερόμενων συναδέλφων για τη δημιουργία του Παρατηρητηρίου. Το ΔΣ του Μορφωτικού της ΕΣΗΕΑ ανέθεσε τον ρόλο του συντονισμού των οργανωτικών προσπαθειών στους συναδέλφους Ελευθερία Κουμάντου (ekoumandou@yahoo.gr) και Χάρη Σαββίδη (hsav@hotmail.com ). Η πρωτοβουλία παρουσιάστηκε σε ειδικό εργαστήρι στην τριήμερη πανευρωπαϊκή αντιφασιστική συνάντηση (11-13/4).
Ήδη έχουν ξεκινήσει συναντήσεις με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας καθώς και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο χώρο (Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ, Γιατροί Χωρίς Σύνορα κα), προκειμένου να αξιοποιηθεί η εμπειρία και οι συμβουλές τους. Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τις διαδικασίες ίδρυσης και τη λειτουργία του Παρατηρητηρίου. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αξιοποιηθεί η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει κάθε ενδιαφερόμενος.
Για περαιτέρω πληροφορίες απευθυνθείτε στους συντονιστές.


http://www.esiea.gr/gr/index.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ