Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ… ΑΡΝΙΑ ΤΟΥ LIDL

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλη Δευτέρα πολύ πρωί γύρω στις εφτά η ώρα και έξω από την κεντρική είσοδο ενός μεγάλου υποκαταστήματος της αλυσίδας supermarket, Lidl, γίνεται ο.. χαμός. Περίπου 200 άτομα περιμένουν από τις έξη και μάλιστα πολλοί μαλώνουν το ποιος ήρθε πρώτος για να βρεθεί μπροστά μόλις ανοίξουν «οι πύλες του παραδείσου» του γερμανόφωνου Lidl. Η «προκήρυξη» για την πώληση αμνών στην τιμή των 3 ευρώ, σηματοδότησε τον νέο μεγάλο ελληνικό «ξεσηκωμό» που έκανε την οικονομική κρίση να φαντάζει καταναλωτικό παιχνίδι στις πλάτες
μιας Ελλάδας, όπου ο αριθμός των αυτοκτονιών κάθε μέρα μεγαλώνει όλο και πιο πολύ.

Μόλις άρχισε να χτυπά η καμπάνα της γειτονικής εκκλησίας για την ακολουθία του Όρθρου και της Θειας Λειτουργίας της Μεγάλης Δευτέρας, άνοιξαν και οι πύλες του γερμανικού «παραδείσου» του Lidl, με τα αμνοερίφια να περιμένουν τους Νεοέλληνες να τα αρπάξουν για τα πασχαλινά τραπέζια τους. Τότε έγινε το έλα να δεις! Ο σπρώξας του σπρώξαντος, ο τρέξας του τρέξαντος και ο αρπάξας του αρπάξαντος! Πολλοί άρπαζαν ένα σφάγιο και το διεκδικούσαν μαζί με άλλους που συγχρόνως το είχαν αρπάξει. Σκηνές απείρου κάλους στην Ελλάδα της μεγάλης Εβδομάδας του 2014. Δυστυχώς όμως για τούς εφορμήσαντες Νεοέλληνες τα αρνιά ήταν πολύ λίγα με αποτέλεσμα η μάχη να γίνει πιο σκληρή, σε σημείο να διεξάγονται σκληρές συγκρούσεις που σε πολλούς θύμιζαν την κατάσταση στην Ουκρανία. Οι Νεοέλληνες έδιναν ψυχή και σώματι για να αρπάξουν ένα αρνί του Lidl, γράφοντας νέα μεγάλη «ένδοξη» σελίδα στην νεοελληνική ιστορία. Τελικά τα αρνιά τέλειωσαν πολύ γρήγορα και όσοι απέμειναν «μπουκάλα», άρχισαν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται έντονα στους καημένους υπάλληλους της γερμανικής αλυσίδας που είχε την φαεινή ιδέα, (αν και παράνομα γιατί δεν υπάρχει η νόμιμη άδεια να πουλά αρνιά, αλλά ποιος εισαγγελέας θα νοιαστεί γι αυτό; έχουν άλλο, «σημαντικό» έργο να επιτελέσουν), να πουλήσει πασχαλινά αρνιά στην τιμή του 3 ευρώ το κιλό, όταν την ίδια ώρα οι τιμές στην κεντρική αγορά κυμαίνονται στα 7 με 8 ευρώ.
Η εκκλησία σε λίγο τέλειωσε την θεια λειτουργία και οι λιγοστοί εκκλησιαζόμενοι έβγαιναν κρατώντας το αντίδωρο στα χέρια τους. Λίγο πιο περά οι δεκάδες απελπισμένοι Νεοέλληνες υποψήφιοι αλλά απατημένοι καταναλωτές των αρνιών του Lidl, κραύγαζαν θυμωμένοι γιατί δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν το πολύτιμο αυτό έδεσμα που θα τους χορτάσει την ημέρα της Ανάστασης. Μήπως η Ανάσταση δεν γίνεται για κάποιο θειο μήνυμα, αλλά για τις σούβλες τα αρνιών του Lıdl ; Κάποιοι φωνάζουν εδώ και καιρό να κάνουμε μποϋκοτάζ στην γερμανική αλυσίδα που όμως προσφέρει αρνιά σε τόσο χαμηλή τιμή. Θα έπρεπε να έρθουν την μεγάλη Δεύτερα το πρωί για να… θαυμάσουν τα αποτελέσματα των υποτιθεμένων εθνικών προτροπών τους. Το μποϋκοτάζ τους σε όλο του το μεγαλείο!
Αυτή είναι η Ελλάδα του μνημονίου και της γερμανικής κατοχής του 2014 ; Θα μου πεις υπάρχουν και χειροτέρα. Όποιος βρεθεί στην Άγκυρα την ημέρα του Κουρμπάν Μπαιράμ, (όπως ο υποφαινόμενος), θα πάθει σοκ καθώς θα βλέπει ανθρώπους με ένα μαχαίρι στους δρόμους να κυνηγούν κάποιο δύστυχο ζώο για να το σφάξουν εν ψυχρώ και αυτό λέγεται θρησκευτική εκδήλωση. Αυτό όμως μην γελιέστε, δεν μας εξιλεώνει με τίποτα. Άλλο η εκκλησία την Μεγάλη Δευτέρα, (αυτοί που την στερήθηκαν σε κάποια αλλόπιστη ή άθεη χώρα που δεν μπορείς να βρεις πουθενά εκκλησία, θα με καταλάβουν καλύτερα), και άλλο τα supermarket με τα αρνιά της σύγχρονης γερμανικής κατοχής μας!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ