Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ο Α.Σαμαράς διέγραψε το Ν.Κακλαμάνη και ο βουλευτής του απαντά: "Νομοθετείς κατ'έντολήν της τρόικα"!

Διαγράφηκε ο βουλευτής της Α΄Αθηνών και υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας, Νικήτας Κακλαμάνης, με απόφαση του προέδρου της ΝΔ Α.Σαμαρά, έπειτα από την κίνησή του να μην ψηφίσει το άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου (δήλωσε "παρών").
Ο βουλευτής δεν είναι τυχαίος και συγκεντρώνει ισχυρή στήριξη στο εσωτερικό της ΝΔ (είχε λάβει ως υποψήφιος γραμματέας κόντρα στην κομματική γραμμή το 35% των ψήφων).
Θα έχει επιπτώσεις η διαγραφή του και ο τρόπος με τον οποίο έγινε. Εχει σχέση, σίγουρα και με τις δημοτικές εκλογές. Ήθελαν από καιρό να τον διαγράψουν και τώρα βρήκαν την αφορμή.
Είναι η δεύτερη απώλεια της ΝΔ μετά την παραίτηση Μ.Χαρακόπουλου από την κυβέρνηση.
Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης, σε σχόλιο του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, σχετικά με την εν λόγω εξέλιξη έγραψε: «Επιτέλους! Διαγράφηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης», προσθέτοντας πως «πολύ κακό έκανε ήδη στη Νέα Δημοκρατία!».
Τώρα η κυβερνητική πλειοψηφία (ΝΔ+ΠΑΣΟΚ) έχει 152 βουλευτές, αλλά και τις εφεδρείες του Λοβέρδου και του Αηδόνη. Δηλαδή με το ζόρι επιβιώνει η δεδηλωμένη...
Απαντώντας στην διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ λόγω του ότι δήλωσε «παρών» κατά την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου ο Νικήτας Κακλαμάνης του απάντησε ουσιαστικά ότι "Προδίδει τις αρχές της παράταξης αλλά δεν μπορεί να τις διαγράψει νομοθετώντας με εντολή της τρόικα":
"Tην παράταξη και τις αρχές της δεν μπορεί να τις διαγράψει ο κ. Σαμαράς.
Δεν υποκύπτω σε πολιτικούς εκβιασμούς και δεν συμβάλλω στην καταστροφή κοινωνικών ομάδων, για να ωφεληθούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Δεν νομοθετώ με εντολή της Τρόικα.  
Το άρθρο 1 είναι δόλιο, γιατί συνδυάζει την αποκατάσταση κάποιων αδικιών (πλεόνασμα) με την καταστροφή της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας, που είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.  
Το άρθρο 1 πλήττει την καρδιά της ιδεολογίας της παράταξής μας, όπως την καθόρισε, το 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.  Αυτή την παράταξη και τις αρχές της δεν μπορεί να τις διαγράψει ο κ. Σαμαράς".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ