Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Μυστικοί υπόγειοι ποταμοί; Γλυκό νερό στους ωκεανούς: Τεράστια αποθέματα κάτω από τη θάλασσα βρήκαν οι επιστήμονες

Μεγάλη συζήτηση γίνεται τα τελευταία χρόνια για την εξάντληση των αποθεμάτων γλυκού νερού στη Γη, με τους ειδικούς να αγωνιούν για το μέλλον των επόμενων γενεών. Ωστόσο η πρόσφατη ανακάλυψη αποθεμάτων γλυκού νερού μέσα στη θάλασσα φαίνεται πώς δίνει νέες ελπίδες στους επιστήμονες.
Αυστραλοί ερευνητές αναφέρουν στην Daily Mail ότι, ψάχνοντας για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο νερό των ωκεανών, κατάφεραν να βρουν περίπου 500.000 κυβικά χιλιόμετρα γλυκού νερού κάτω από το βυθό της θάλασσας σε μία υφαλοκρηπίδα ανοιχτά της Αυστραλίας.
Μάλιστα, προχωρώντας τη μελέτη, οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται για κάποια εξαιρετική περίπτωση αλλά για ένα απολύτως φυσικό φαινόμενο. Συγκεκριμένα, όπως εξηγούν οι ερευνητές, πριν από περίπου 20.000 χρόνια, όταν έλιωσαν οι πάγοι της Γης και βυθίστηκαν στη θάλασσα, οι υδροφόροι ορίζοντές τους παρέμειναν ανέπαφοι χάρη στα στρώματα αργίλου και ιζημάτων που τους προστάτευαν.
Η ανακάλυψη αυτή θα μπορούσε να αποδειχθεί σωτήρια για τον πλανήτη Γη, τη στιγμή που πάνω από το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε συνθήκες λειψυδρίας.
Ο «μυστικός» υπόγειος ποταμός στο Μεξικό
Ο Río Secreto είναι ο «μυστικός» υπόγειος ποταμός στο Μεξικό που ανακαλύφθηκε μόλις το 2007 και από τότε αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της χώρας. Αν και μόλις ένα τμήμα του είναι προσβάσιμο στο κοινό, καθώς αρκετά σημεία είναι ακόμα προς εξερεύνηση, η ομορφιά του τοπίου κόβει κυριολεκτικά την ανάσα. Τιρκουάζ νερά και δραματικοί σταλακτίτες και σταλαγμίτες συνδέονται με διάφορους θρύλους της περιοχής αλλά και με πολλούς αστικούς μύθους σύμφωνα με τους οποίους θεότητες, νεράιδες και δράκοι έκαναν από εκεί το πέρασμά τους και έζησαν μέσα στις δαιδαλώδεις σπηλιές και στα μυστικά μονοπάτια αφήνοντας πίσω το στίγμα τους!

PP υπόγειου ποταμού: Φιλιππίνες

Το Puerto Princesa- ο υπόγειος ποταμός,  βρίσκεται περίπου 50 χλμ βόρεια από την πόλη του Puerto Princesa, Palawan, Φιλιππίνες. Διαθέτει ένα ασβεστολιθικό ορεινό τοπίο  8.2 χιλιόμετρα. Πλωτός υπόγειος ποταμός. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ποταμού είναι ότι ρέει μέσα σε μια σπηλιά πριν κυλίσει κατευθείαν στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Περιλαμβάνει σημαντικές σχηματισμούς από σταλακτίτες και σταλαγμίτες, και αρκετές μεγάλες αίθουσες. Το κατώτερο τμήμα του ποταμού υπόκειται σε παλιρροιακή επιρροές. Ο υπόγειος ποταμός είναι φημισμένα για να είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. 

 ΟΙ ΠΟΤΑΜΟΙ  ΤΟΥ ΑΔΗ

Στην αρχαιότητα πίστευαν ότι ο Αχέρων αποτελεί τον ποταμό εκείνο, τον διάπλου του οποίου έκανε, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία ο «ψυχοπομπός» Ερμής παραδίδοντας τις ψυχές των νεκρών στον Χάροντα για να καταλήξουν στο βασίλειο του Άδη. Η κάθε ψυχή, περνώντας από το πορθμείο του Χάροντα, έπρεπε να δώσει από έναν οβολό για τη μεταφορά, ενώ αξιοσημείωτη είναι η περίπτωση του Μένιππου, τον οποίο αναφέρει ο Λουκιανός, ως τον μοναδικό που διέσχισε τον Αχέροντα χωρίς να πληρώσει. Στο δρόμο του ο ποταμός Αχέρων διασταυρωνόταν με τους Πυριφλεγέθοντα και Κωκυτό,  στο σημείο όπου βρίσκεται το αρχαίο Νεκρομαντείο του Αχέροντα. Η αρμοδιότητα του Νεκρομαντείου του Αχέροντα ήταν διαφορετική από αυτή των Δελφών και της Δωδώνης. Ο σκοπός του δεν ήταν η παροχή χρησμού αλλά η διευκόλυνση της επικοινωνίας των επισκεπτών με τις ψυχές των νεκρών συγγενών τους. Αχέρων, Κωκυτός και Πυριφλεγέθων συναποτελούσαν τους τρεις ποταμούς του Άδη, και οι τρεις με θλιβερά ονόματα (Αχέρων = χωρίς χαρά, Πυριφλεγέθων = πύρινος, Κωκυτός = θρήνος) συμβολίζοντας την θλίψη και τους θρήνους του θανάτου και δίνοντας το συμβολισμό της πύρινης κολάσεως, όπως διατηρείται και σήμερα στην Χριστιανική θρησκεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ