Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΑΙΣΧΟΣ: €8.000 Ευρώ Ο Βουλευτικός Μισθός…, Αλλά Οι Πολιτικάντηδες Ισχυρίζονται Ότι Δεν Βγαίνουν Με Τόσο Λίγα Χρήματα…!


lefta-vouliΧρειάστηκε να περάσουν πολλοί μήνες από τότε που η Χρυσή Αυγή αποκάλυψε τον βουλευτικό μισθό για να έχουμε εξελίξεις πάνω στο ζήτημα. Τότε ο Συναγωνιστής, Ηλίας Κασιδιάρης, από βήματος βουλής παρουσίασε το μέγεθος του βουλευτικού μισθού, αποκαλύπτοντας ένα από τα ένοχα μυστικά της Μεταπολίτευσης. Η αποκάλυψη αυτή, τότε, λοιδορήθηκε από τους βουλευτές των κομμάτων του αντισυνταγματικού τόξου και πολλές ύβρεις εκτοξεύτηκαν εναντίον της Χρυσής Αυγής.
Τώρα έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για τα επίσημα αποκαλυπτήρια τόσο του βουλευτικού μισθού, όσο και των ψευτών, αφού αναρτήθηκε η ανάλυση του βουλευτικού μισθού, χωρίς ωστόσο να γίνεται λόγος για την αποζημίωση από τις επιτροπές, σχετικά με την οποία είχε μιλήσει βουλευτής της ΝΔ, λέγοντας «δεν γίνεται να πληρωνόμαστε μία φορά το μήνα και να ερχόμαστε μία φορά την εβδομάδα». Αυτή η φράση που έμεινε πολιτικό ανέκδοτο δείχνει την αναλγησία των πολιτικάντηδων και την παντελή απουσία επαφής τους με τον πραγματικό κόσμο.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα επίσημα στοιχεία ο βουλευτικός μισθός, χωρίς τις επιτροπές, κυμαίνεται από 7.670,76 ευρώ μέχρι 8.198,79 ευρώ το μήνα, αναλόγως την περιφέρεια όπου εκλέγονται. Βέβαια στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και η αποζημίωση για συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές. Η συγκεκριμένη αποζημίωση έχει διαμορφωθεί σε 75 ευρώ ανά συνεδρίαση και κατά μέσο όρο ο κάθε βουλευτής λαμβάνει 225-300 ευρώ το μήνα.
misthos-vouleuti

Πέραν των παραπάνω, οι βουλευτές λαμβάνουν και μια σειρά άλλων υλικών παροχών όπως : η μίσθωση βουλευτικού ΙΧ (975 ευρώ), επίδομα ενοικίου (1.000 ευρώ), τηλεφωνική ατέλεια για τα πολιτικά γραφεία (917 ευρώ), ατέλεια κινητού τηλεφώνου (200 ευρώ) ενώ οι βουλευτές επαρχίας δικαιούνται δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια  ή δωρεάν κουπόνια για διέλευση διοδίων.
 Σε αυτό το ποσό που φθάνει τελικά έως τα 11.570 δεν υπολογίζονται, όπως αναφέραμε και μία σειρά άλλων προνομίων που αποτιμώνται συνολικά σε περισσότερα από 19.000 ευρώ μηνιαίως ως κόστος για τον κάθε βουλευτή. 
 Και εκτός των παραπάνω, όπως πάλι αποκάλυψε η Χρυσή Αυγή, τα βουλευτικά εισοδήματα είναι και αφορολόγητα σε συντριπτικό ποσοστό.
Με αυτά τα εισοδήματα και με αυτό το αφορολόγητο, ο Ιορδάνης Τζαμτζής της ΝΔ, είπε ότι υπάρχουν συνάδελφοι του που… φτιάχνουν παξιμάδια επειδή δεν βγαίνουν. Καθίσταται προφανές πως οι άνθρωποι όχι μόνο ασχημονούν εναντίον των συμφερόντων του Ελληνικού Λαού, ξεπουλώντας την Πατρίδα και φτωχοποιώντας τον Λαό, αλλά το κάνουν και με μία σαδιστική διάθεση, φροντίζοντας παραλλήλως να προκαλούν το θύμα τους.
Πάγιο αίτημα της Χρυσής Αυγής η περικοπή των βουλευτικών προνομίων και η εξίσωση του βουλευτικού μισθού με τον μισθό ενός πρέσβη, δηλαδή 1899 ευρώ μηνιαίως. Επίσης θα πρέπει να υπάρξει ισονομία μεταξύ των Ελλήνων πολιτών και οι βουλευτές θα πρέπει να δώσουν το παράδειγμα, φορολογούμενοι για κάθε τους εισόδημα και περιουσιακό στοιχείο από το πρώτο ευρώ. Και όποιος «δεν βγαίνει» και φτιάχνει… παξιμάδια, όπως ο Τζαμτζής, ας έρθει στα συσσίτια της Χρυσής Αυγής.
από

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ