Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Το μυστήριο με τόν Αρχάγγελο Μιχαήλ πού δακρύζει.


Ο Ταξιάρχης Μιχαήλ γιορτάζει μαζί με τον Ταξιάρχη Γαβριήλ  στις 8 Νοεμβρίου . Ο αρχ. Μιχαήλ  έν αντιθέσει με τον Γαβριήλ είναι ένας πολεμιστής.  Θεωρείτε ότι σχετίζετε με μηνύματα θανάτου και η σπάθα του δηλώνει τον αγώνα και την θυσία.  Στην λαική παράδοση λένε πώς την παραμονή της εορτής των Ταξιαρχών πρέπει να κρύβουμε τά παπούτσια μας για να μην τά δεί ο αρχάγγελος και «γράψει» το  όνομά μας γιατί αυτό σημαίνει θάνατο. 
Όπως βλέπετε και στην εικόνα τους, ο Μιχαήλ είναι ντυμένος στρατιωτικά  ενώ ο Γαβριήλ πού έφερε  το  καλό μήνυμα στην Παναγία για την γέννηση Του Ιησού  είναι ντυμένος με χιτώνα . Άρα όπως καταλαβαίνουμε  σημαίνει πώς ο ένας μηνύει την γέννηση και ό άλλος τον θάνατο.  Κατά τον Πρόκλο Κωνσταντινουπόλεως, το όνομα Μιχαήλ ερμηνεύεται ως «Δύναμις Θεού» και Γαβριήλ σημαίνει «άνθρωπος Θεού». Οι άγγελοι είναι δημιουργήματα του Θεού. Σε σχέση με τους ανθρώπους είναι ανώτεροι στη γνώση, απαλλαγμένοι από τα πάθη, άϋλοι και ασώματοι.
Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ
Πλήθος διηγήσεων της προστατευτικής δράσης των Αρχαγγέλων και ιδιαίτερα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ διασώζονται σε διάφορες περιοχές. Κοντά στο Αίγιο υπάρχει η Μονή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Καύχημα της Μονής είναι τα «Άχραντα Πάθη» που έχουν θαυματουργικές ιδιότητες. Στη Μυτιλήνη στο χωριό Μανταμάδες υπάρχει το μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Εκεί φυλάσσεται μια ανάγλυφη εικόνα του Αρχαγγέλου, η οποία έχει πλαστεί από λάσπη, που έγινε από χώμα και από το αίμα των μοναχών μαρτύρων, οι οποίοι σφαγιάστηκαν στην περιοχή κατά την τουρκοκρατία. Τον Αρχάγγελο έπλασε ο μοναδικός μοναχός που επέζησε από τη σφαγή. Είναι από τα μεγαλύτερα πανελλήνια προσκυνήματα που διαρκώς θαυματουργεί.
Στην είσοδο της μονής βρίσκεται και η ολόσωμη εικόνα του Αρχαγγέλου, η οποία ενώ είναι τοιχογραφία , θαυματουργικά είχε εξαφανιστεί κατά τις ημέρες της εθνικής κρίσης στην Κύπρο το 1963 και εμφανίστηκε ξανά με τη λήξη των γεγονότων.
Στη Λέσβο επίσης υπάρχει και ολόκληρο χωριό αφιερωμένο στον Αρχάγγελο Μιχαήλ, το χωριό Ταξιάρχης , όπου και η φερώνυμη εκκλησία, στην οποία μπορεί να δει κανείς το αποτύπωμα στο μαρμάρινο δάπεδο της εκκλησίας, ανάμνηση του θαύματος που συνέβη εκεί παλιότερα. Όταν ο Αρχάγγελος με τη θαυματουργική παρουσία του διέσωσε μια μοναχή την οποία καταδίωκαν οι Τούρκοι. Τον Ταξιάρχη ακόμη τιμούν με μεγάλη ευλάβεια στη Σύμη της Δωδεκανήσου, όπου και το μοναστήρι του Πανορμίτη, όπως έτσι τον ονομάζουν εκεί. Πολλά θαύματα αποδίδονται και εκεί στον Αρχάγγελο. Με τους Αρχαγγέλους και την προστασία τους συνδέεται ιδιαίτερα η Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους.
Η εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ πού δακρύζει.
Όσο για την εικόνα  του αρχ. Μιχαήλ  πού δακρύζει  στην Ρόδο ,  αν δεν είναι "κάτι άλλο" και συμβαίνει πραγματικά το φαινόμενο, τότε πολλά μπορεί να συμβούν μέχρι τουλάχιστον τις 8 Νοεμβρίου.  Και αν τον συνδυάσουμε με την πολεμική έννοια του Μιχαήλ , τότε μπορεί να κινδυνεύσει του νησί.   Μπορεί κάτι να σημαίνει για την Ρόδο. Και βέβαια το μυαλό μας πάει στους Τούρκους και όλα αυτά πού ακούγονται για την περιοχή και τις ύποπτες κινήσεις τους.  Την ημέρα  της εορτής του γιορτάζει η αεροπορία μας. Μήπως  είναι μήνυμα για κάποιο γεγονός με παραβιάσεις  στο Αιγαίο;
Όμως , το σημάδι του αρχαγγέλου έχει και ένα θετικό μήνυμα. Δηλώνει την προστασία  του  σε κάθε κίνδυνο και   αυτό θα πρέπει να είναι η θετική μας σκέψη σε οτιδήποτε και να σημαίνει  το δάκρυ της εικόνας του.

1 σχόλιο:

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ