Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ " ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΕΛΛΗΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ"





Σε τρεις ημέρες, στις 27 Σεπτεμβρίου, θα είναι η ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Πρώτου Κυβερνήτου της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια. Δεν ξέρω πόσοι και ποιοί θα ασχοληθούν με την μνήμη αυτή, με εκείνους που όπλισαν το χέρι των αγωνιστών Μανιατών Μαυρομιχαλαίων για να τους μαυρίσουν στις σελίδες της Ιστορίας ( είχαν τους λόγους τους όπως και με τους λοιπούς οπλαρχηγούς ΚΥΡΙΩΣ του Μωριά...). Βέβαια αναρωτιέμαι πράγματα που οι απαντήσεις είναι πανεύκολες και άμεσα προβλέψιμες, αλλά λέμε τώρα... Άλλωστε ποιό από τα τουρκοκάναλα που έχουν αναλάβει εργολαβία την αμαύρωση της Χρυσής Αυγής και την εξύψωση κάθε μνημονιακής φωνής και πρακτικής, σιγά μη και ασχοληθούν με τον Καποδίστρια η ζωή του οποίου ήταν έως το τέλος πέρα για πέρα ΕΘΝΙΚΗ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ !!!
Άς αφιερώσουμε λίγες γραμμές στον Ένδοξο Κυβερνήτη η ζωή του οποίου και τα λόγια του μας συντροφεύουν ως φωτεινός φάρος Πατριωτισμού...


Μελετώντας κανείς τη ζωή του Καποδίστρια, δηλ. τις πεποιθήσεις, τις ιδέες και τη στάση του απέναντι σε αυτοκράτορες, καγκελάριους, διπλωμάτες, προύχοντες, Φαναριώτες και τόσους άλλους, προβληματίζεται. Προβληματίζεται και διερωτάται από πού αντλούσε την ευθύτητα, την ανδρεία, τη σταθερότητα, τη σωφροσύνη αλλά και τη διορατικότητα για να υψώσει μια φωνή δίκαιη και αληθινή.
«Ας λέγουν και ας γράφουν ό,τι θέλουν. Θά έλθη όμως κάποτε καιρός, ότε οι άνθρωποι κρίνονται όχι σύμφωνα με όσα είπον ή έγραψαν περί των πράξεών των, αλλά κατ' αυτήν την μαρτυρίαν των πράξεών των. Υπ' αυτής της πίστεως, ως αξιώματος, δυναμούμενος έζησα μέσα εις τον κόσμον μέχρι τώρα, οπότε ευρίσκομαι εις την δύσιν της ζωής μου, καί υπήρξα πάντοτε ευχαριστημένος δια τούτο. Μου είναι αδύνατον πλέον να αλλάξω τώρα. Θα συνεχίσω εκπληρών πάντοτε το χρέος μου, ουδόλως φροντίζων περί του εαυτού μου, καί ας γίνη ό,τι γίνη».
διαβάστε εδώ την συνέχεια ... 

Δείτε και την τύχη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου: 

Κλείνει και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών;

http://sxolianews.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ