Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Με την φόρα που έχουν πάρει τα συστημικά μνημονιακά ΜΜΕ στην Ελλάδα, όπως πάνε, θα παρουσιάσουν το ταξίδι του A. Σαμαρά στις ΗΠΑ και ως... θρίαμβο.

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ
Στην Ουάσιγκτον, ΔΕΝ μπορούν να λάβουν σοβαρά υπόψη τον κ. Α. Σαμαρά
Επειδή, παρά τα μνημόνια και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό γιά να καταπολεμήσει την διαφθορά, την διαπλοκή, την φοροδιαφυγή ''ημετέρων'', το κομματικό Δημόσιο, την ασυλία και την ατιμωρησία, που οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή. Τον θεωρούν συμμέτοχο στην διαπλεκόμενη κομματοκρατία και στην πολιτική-κρατική διαφθορά. 'Αρα, ευάλωτο, αδύναμο, ''όμηρο'' συμφερόντων.
Oι ΗΠΑ γνωρίζουν άριστα τι γίνεται στην Ελλάδα. Γνωρίζουν σε λεπτομέρειες την ''ποιότητα''' του πολιτικού- κομματικού συστήματος και πιστεύουν ότι δεν υπάρχει σήμερα ένας αξιόπιστος πολιτικός ηγέτης ή ένας αξιόπιστος πολιτικός-κομματικός σχηματισμός γιά να βγάλει την χώρα από την κρίση, τσακίζοντας την αιτία της κρίσης: Διαπλοκή, διαφθορά, κομματοκρατία κ.ά.
Παρά την προσπάθεια που θα κάνει ο πρωθυπουργός, δεν θα μπορέσει να πείσει ότι το τωρινό πολιτικό σύστημα της Ελλάδας και ειδικά η συγκυβέρνηση-όμηρος της ''τρόϊκα'', μπορούν να βγάλουν την χώρα από την κρίση, οικονομική και μη, την οποία... δημιούργησαν. 'Ετσι, ο κ. Σαμαράς, ''χάνει και το παιχνίδι''.
Μην ξεχνάμε ότι, η κυβέρνηση των ΗΠΑ στάθηκε με αξιοπρέπεια δίπλα στην Ελλάδα και στον λαό της στην περίοδο της κρίσης των τελευταίων χρόνων. Αν αυτό οι 'Ελληνες πολιτικοί το αγνόησαν, δικό τους πρόβλημα.
Καλές οι φωτογραφίες στον Λευκό Οίκο γιά εσωτερική κατανάλωση, αλλά δυστυχώς, η ωμή πραγματικότητα λέει ότι η Ελλάδα είναι πολύ αδύναμη τώρα, γιά να πετύχει οτιδήποτε ή να διεκδικήσει οτιδήποτε. Ούτε, έστω, το μόνο ''χαρτί'' που διαθέτει, αυτό με υδρογονάνθρακες-ενέργεια, μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά.
Κατά συνέπεια, οι ΗΠΑ θα δώσουν στον κ. Σαμαρά ''ωραία λόγια'', ενώ θα πάρουν ότι ζητήσουν.
Δυστυχώς, η (κυβερνητική-πολιτική) Ελλάδα, με τις εντυπωσιακά ανεύθυνες, τυχοδιωκτικές πολιτικές της, κατάφερε να... διαλύσει και τον Ελληνισμό στις ΗΠΑ, φυσικό της σύμμαχο γιά παρεμβάσεις στην Ουάσιγκτον.
Σημ.: Δεν ''αναβαθμίζεται'' ούτε ''διευρύνεται'' η συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά, επειδή θα είναι παρόντα στελέχη του Λευκού Οίκου και ο υπουργός Οικονομικών. Αυτή είναι πάγια πολιτική-τακτική σε συναντήσεις του πρόεδρου των ΗΠΑ με ξένους ηγέτες. Απεναντίας, υποβαθμίστηκε πολύ η ελληνική πλευρά, χωρίς την παρουσία -μαζί με τον πρωθυπουργό- των υπουργών Εξωτερικών και Οικονομικών.
Θα ήταν αστείο να περιμένει κανείς (εκτός από... ευχολόγια) πρακτικό όφελος ή κάτι ουσιαστικό γιά την Ελλάδα, μετά την συνάντηση Ομπάμα - Σαμαρά, στoν Λευκό Οίκο, 8 Αυγούστου.
'Οσο γιά τις περίφημες ''επενδύσεις'' από ΗΠΑ ή Ελληνοαμερικανούς, αυτές είναι ένας μύθος, που συντηρείται, γιά την παραπλάνηση του λαού της Ελλάδας. Διαφθορά, γραφειοκρατία και διαπλεκόμενο πολιτικό-κομματικό σύστημα, αποτρέπουν επενδύσεις στην Ελλάδα.http://www.kalami.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ