Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Η ανατροπή της πληροφορίας για ραγδαίες εξελίξεις στην Ελλάδα μέσα στον Αύγουστο.


Η ανατροπή της πληροφορίας -υποψίας  για τά  επικείμενα γεγονότα του Αυγούστου έχουν ,αν όχι οφείλονται , σε βασική , κύρια και πρώτη σε αιτία  δικαιολόγηση, στίς εξής ανατρεπτικές καταστάσεις πού προηγήθηκαν.
Από τον Μάρτιο ο Σαμαράς είχε πάρει την εντολή-διαταγή  από το επιτελείο της Μέρκελ για  τήν άρση  της απαγόρευσης των πλειστηριασμών  της πρώτης    κατοικίας των Ελλήνων.  Μάλιστα λέγετε πώς ο μήνας της οριστικής ανακοίνωσης  για το παραπάνω θέμα  θα ήταν ο Αύγουστος.  Αυτό από μόνο του σε μια χώρα όπως είναι η δική μας , με το ιδιαίτερο πανευρωπαϊκά πρώτο σε ανησυχία θέμα το ζήτημα,  «το σπίτι του Έλληνα»,  ή πιο λαϊκά «το κεραμίδι στο κεφάλι του», ήταν και είναι το σημαντικότερο ζήτημα πού θα μπορούσε να τον κάνει όχι μόνο να εξεγερθεί , να σηκωθεί από τον καναπέ, αλλά να τά κάψει όλα με μια επανάσταση πού θα έφερνε τά πάνω κάτω στην χώρα.
Το ζήτημα αυτό το γνώριζαν και το γνωρίζουν πολύ καλά και για αυτό από τό 2008 το φυλάνε με πολύ προσοχή .  
 Ο μεγάλος λοιπόν φόβος του Σαμαρά ήταν να μην γίνει υλοποίηση αυτής της απαίτησης των δανειστών και προσπαθούσε {και ακόμα προσπαθεί  με διάφορα τεχνάσματα  }  να το φέρει  ως νόμο  με τρόπο πού δεν θα εξεγείρει.
Παρ’ όλα αυτά, όλα έδειχναν πώς η αντίστροφη μέτρηση για τά γεγονότα πού θά ξεκινούσαν είχε φθάσει. Τόσο μάλιστα ήταν επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης    μιάς κάποιας λύσης πού δεν θα πάει ο νούς σας πού έφθασαν τά πράγματα.
Τά πράγματα έφθασαν στο να επιστρατευθεί μέσω μεγάλων επιρροών η «σημαντική» {ασήμαντη  όσο να αφορά  το θέμα προβολής }  συνάντηση  αρχές Αυγούστου με τον πρόεδρο της Αμερικής Ομπάμα.  Η συνάντηση αυτή είχε έναν και μοναδικό σκοπό την επιρροή  από μέρους του αμερικανού προέδρου προς τους  ανθρώπους της τρόικα και του ΔΝΤ  να μην  πιέσουν και επιμείνουν στο ζήτημα της άρση  της απαγόρευσης των πλειστηριασμών  της πρώτης    κατοικίας των Ελλήνων.
Τέτοια ήταν η ανάγκη αποφυγής των  αναμενόμενων  γεγονότων ,  πού   διέρρευσε, κατά λάθος ή  εσκεμμένα το θέμα της συζήτησης Σαμαρά – Ομπάμα  για την ανησυχία του πρώτου περί  επεισοδίων  στην Ελλάδα  μέσα στον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο.   
Το σκηνικό στήθηκε και το επόμενο βήμα ήταν  να βάλουν διάφορους  βουλευτές του κυβερνώντος σχήματος  « ως υπέρμαχους υπεράσπισης» της άρνησης της άρσης για την πρώτη κατοικία.  Έφτιαξαν  δηλαδή το κλίμα για να φανεί ότι «επαναστατούν»  {τάχαμου – τάχαμου}  με την απόφαση και να δείξουν ότι κόπτονται για το καλό μας.  Και ότι αυτός ήταν ο λόγος της προσωρινής οπισθοχώρησης της κυβέρνησης στο ζήτημα . 
Για το δεύτερο θέμα  { Αναμένεται ένα κυβερνητικό σχήμα πού θα αποτελεί έκπληξη με καταιγιστικές αλλαγές πού θα συνταράξει την Ευρώπη} πού περιέχετε στην πληροφορία,  είναι ακόμα εν ενεργεία και έχει πονοκεφαλιάσει το πολιτικό κατεστημένο.  Ακόμα και  το κόμμα του σύριζα  κρατά χαμηλούς τόνους  {εν είδη συμβιβασμού με την κυβέρνηση}  γιατί τά πράγματα θα εξελιχθούν πολύ άσχημα για όλο το σύστημα των βολεμένων σε βαθμό πού θα τρέχουν να κρυφθούν.
Περισσότερες πληροφορίες όταν θα μού δοθούν θα  σας ενημερώσω.

Προσέξτε  στό βίντεο το πρόσωπο του Σαμαρά πόσο προβληματισμένο είναι .


Κοινές δηλώσεις Ομπάμα-Σαμαρά από allthewebnews
 
 
Σαφές μήνυμα στη Γερμανία, έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στον Λευκό Οίκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ