Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ - ΠΟΛΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ AΠΟ ΤΗΝ BILD. "Αντί για ευχαριστώ ο Σόιμπλε εισέπραξε μίσος"

 
Η απίστευτη Bild επιστρέφει με ένα κατάπτυστο δημοσίευμα, για το ότι δεν υποδεχτήκαμε στην Αθήνα τον Σόιμπλε με "χορούς και πανηγύρια". Τι άλλο θα ακούσουμε από την γοτθική εφημερίδα. Οι απόγονοι των Ούνων (όπως τους αποκαλούσαν οι αγγλογάλλοι στον Α ΠΠ') πάντα είχαν πολύ κακό χιούμορ.
«Είσαι τρελός;», γράφει η Bild απευθυνόμενη στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κι εξηγεί: «Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πήγε στην Αθήνα με 100 εκατ. ευρώ στις βαλίτσες του και αντί για ευχαριστώ, εισέπραξε μίσος και κακία».
 
«Είσαι τρελός;», γράφει η Bild απευθυνόμενη στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κι εξηγεί: «Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πήγε στην Αθήνα με 100 εκατ. ευρώ στις βαλίτσες του και αντί για ευχαριστώ, εισέπραξε μίσος και κακία».
Το δημοσίευμα αποπνέει οργή και τονίζει ότι η επίσκεψη του Σόιμπλε στην Αθήνα έγινε σε ένδειξη φιλίας, κάτι που οι αγνώμονες Ελληνες δεν αναγνωρίζουν....
«Δεν είπε θερμά λόγια στους Ελληνες», γράφει ο συντάκτης του άρθρου «υπέγραψε και επιστολή προθέσεων για ένα «ταμείο ανάπτυξης» 100 εκατ. ευρώ από την γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW, παρέχοντας περαιτέρω βοήθεια στην κρίση». «Αντί για ευχαριστώ, ωστόσο, εισέπραξε για άλλη μια φορά το μίσος και την κακία της Αθήνας!».
Το δημοσίευμα τονίζει ότι ήταν προσβολή να συμπέσει η συνάντηση του Σόιμπλε με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου με την επίσκεψη του «αριστερού πολιτικού στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και να του θέσει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων».
«Είναι απίστευτο να ζητούν οι Ελληνες 108 εκατ. ευρώ από του Γερμανούς ως αποζημίωση για Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο!», γράφει και συνεχίζει: «Σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ ο κ. Σόιμπλε κατέστησε σαφές ότι η Γερμανία εξακολουθεί να έχει μια ηθική ευθύνη, όμως το ζήτημα των αποζημιώσεων διακανονίστηκε από τη συμφωνία του Λονδίνου για το χρέος».
Το δημοσίευμα κάνει λόγο και για το επίπεδο ασφαλείας στην Αθήνα. «Η πόλη ήταν αποκλεισμένη, με 3.500 αστυνομικούς και ακροβολισμένος ελεύθερους σκοπευτές».
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ