Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ένας από τους βασικότερους εκπροσώπους των διεθνών τοκογλύφων, ο Ζαν Κλoντ Γιούνκερ λέει : «Πηγή μεγάλης ανησυχίας η άνοδος της Χρυσής Αυγής»


Ζαν Κλoντ Γιούνκερ: «Πηγή μεγάλης ανησυχίας η άνοδος της Χρυσής Αυγής»

Ένας από τους βασικότερους εκπροσώπους των διεθνών τοκογλύφων, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο Κυριακάτικο «Βήμα» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Ερωτώμενος για το τι πιστεύει για την άνοδο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ενόψει και των ευρωεκλογών του επόμενου έτους, απάντησε ως εξής: «Ανεξαρτήτως των ευρωεκλογών, η άνοδος ακροδεξιών κομμάτων είναι πηγή μεγάλης ανησυχίας. Το παρατηρούμε αυτό σε 10-11 χώρες. Αν αυτά τα κόμματα κερδίσουν, η ευρωπαϊκή ιδέα, ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής, ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον άνθρωπο θα αλλάξουν δραματικά. Δεν μου αρέσουν οι δαίμονες που ξυπνούν. Μου αρέσει όταν κοιμούνται βαθιά».
Ως ένας γνήσιος δούλος του χρήματος ο Γιούνκερ διακρίνεται από την κυνικότητα και το θράσος του. Δείχνει, επίσης, ξεκάθαρα το ποιους αντιλαμβάνονται οι εκπρόσωποι του χρηματιστικού και πολιτικού κατεστημένου ως τους μόνους γνήσιους, υπολογίσιμους και επικίνδυνους εχθρούς και αρνητές της παντοδυναμίας τους. «Η ευρωπαϊκή ιδέα και ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής», όπως τον αντιλαμβάνονται οι λάτρεις των χρημάτων αποτελεί τον Αρχαίο Ελληνικό Τρόπο Σκέψης και Δράσης. Ο Γιούνκερ και η λοιπή συνομοταξία ανήκουν σε μια κλειστή κάστα ανθρώπων, οι οποίοι αντιλαμβάνονται τις Ιερές έννοιες του Έθνους, του Πολιτισμού, της Παράδοσης ως αξίες ανταλλάξιμες και ως εκ τούτου αναλώσιμες.
Γι' αυτό τόσο ο Εθνικισμός όσο και η πολιτική του έκφραση η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θεωρούνται ανεπιθύμητες απ' αυτούς. Όσο για το λογοπαίγνιο του περί δαιμόνων, είναι σίγουρο ότι ο Γιούνκερ και οι όμοιοι του ζουν έναν εφιάλτη. Θα είναι, λοιπόν, προτιμότερο να συνεχίσουν να κοιμούνται, όσο το δυνατόν περισσότερο, με την ελπίδα πως αυτός ο εφιάλτης θα στοιχειώνει μόνο τα όνειρά τους. Γιατί όταν ξυπνήσουν για τα καλά η πραγματικότητα θα είναι πολύ χειρότερη γι' αυτούς και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ