Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Παράνομο σιτάρι της Μονσάντο απειλεί τις εξαγωγές των ΗΠΑ - δήλωση βόμβα από εκπρόσωπο εμπορίου!

Picture

Η αποκάλυψη ενός γενετικά τροποποιημένου στελέχους σιταριού της Monsanto που δεν εγκρίθηκε ποτέ από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ απειλεί τις εξαγωγές των ΗΠΑ ενός πολύ βασικού αγαθού τροφίμων στον κόσμο.


Οι Ιάπωνες ήδη αποφάσισαν να ακυρώσουν μέρος της προσφοράς για αγορά δυτικού λευκού σιταριού από τις ΗΠΑ και έχουν αναστείλει τις εισαγωγές και τις δύο ποικιλίες σίτου για ζωοτροφές, όπως ανέφερε το Reuters την Πέμπτη.
Η Ιαπωνία, ο μεγαλύτερος αγοραστής του σιταριού των ΗΠΑ μετά το Μεξικό, θα συνεχίσει να αγοράζει σκληρό κόκκινο από τις ΗΠΑ, καθώς και σπόρους από τον Καναδά, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του ψωμιού και noodles. Ωστόσο η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τις αρχές των ΗΠΑ να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες των εν εξελίξει ερευνών τους και οι Ιάπωνες θα σταματήσουν να αγοράζουν τα συγκεκριμένα είδη σιταριού έως ότου κατασκευαστεί ένα test kit για τον εντοπισμό των γενετικώς τροποποιημένων προϊόντων.  
Σήμερα δεν υπάρχει στις ΗΠΑ εγκεκριμένο test kit για τον εντοπισμό μεταλλαγμένου σιταριού. Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ δήλωσε ότι είναι στη διαδικασία κατασκευής ενός test kit "ταχείας διάγνωσης".  
Άλλοι μεγάλοι ασιατικές εισαγωγείς όπως η Κορέα, η Κίνα και τις Φιλιππίνες δήλωσαν ότι παρακολουθούν στενά την κατάσταση, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να ελέγξει όλες εισερχόμενες αποστολές, λέγοντας ότι θα εμποδίσει οποιαδήποτε περιέχουν σιτάρι GM.

Picture
Υποτίθεται ότι απαγορεύεται

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ δεν έχει εγκρίνει κανένα ΓΤΟ στέλεχος σιταριού για να καλλιεργηθεί στις ΗΠΑ, αλλά η Monsanto έκανε δοκιμές με μια ποικιλία ΓΤ από το 1998 έως το 2005. Όμως ποτέ δεν είχε τεθεί σε χρήση, λόγω της παγκόσμιας αντίθεσης προς τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους δημητριακών. Το σιτάρι εξακολουθεί να αποτελεί εξαίρεση, ενώ  πάνω από 60 γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες έχουν εγκριθεί για την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και προμήθειας ζωοτροφών.
 
Οι τρεις πρώτες ΓΤΟ καλλιέργειες στις ΗΠΑ είναι η σόγια, το καλαμπόκι και το βαμβάκι, σύμφωνα με το USDA. Περίπου 88% του καλαμποκιού και 93% της σόγιας που καλλιεργούνται στις ΗΠΑ είναι γενετικώς τροποποιημένα.  
Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέχουν μόνο το 10 τοις εκατό του σιταριού της παγκόσμιας παραγωγής είναι σταθερά ο μεγαλύτερος εξαγωγέας σιταριού στον κόσμο. Μετά όμως τις 'αποκαλύψεις' αναμένεται μεγάλη μείωση των εξαγωγών.

Picture
Πως βγήκε στη φόρα

Ένας αγρότης στην ανατολική Oregon βρήκε κάποιο 'αμαρτωλά' σιτάρι να μεγαλώνει σε έναν τομέα 80 στρεμμάτων που δεν έπρεπε να αυξάνεται (σαν ένα ζιζάνιο) και όταν προσπάθησε να το σκοτώσει με ένα ζιζανιοκτόνο γνωστό ως glyphosate ή " Roundup" ήταν ανθεκτικό.  Προβληματισμένος, ο ανώνυμος αγρότης έστειλε ένα δείγμα των επίμονων φυτών στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον. Μετά τη δοκιμή, οι ερευνητές βρήκαν ότι περιέχουν το ανθεκτικό  στο Roundup γονίδιο, αποκαλύπτοντας έτσι ότι τα φυτά ήταν όντως ΓΤ. Το Τμήμα Γεωργίας επιβεβαίωσε αυτή τη διαπίστωση, την Τετάρτη.
 
Το καλύτερο σενάριο είναι ότι οι ΓΤ σπόροι μεταφέρθηκαν με τον άνεμο από τα πρώην πεδία δοκιμών, αλλά το χειρότερο σενάριο είναι ότι οι σπόροι μεταφέρονται συνέχεια και κατά διαστήματα όλα αυτά τα χρόνια και έχουν μολυνθεί τα χωράφια με μικρές ποσότητες σιταριού GM απαρατήρητα μέχρι και μια δεκαετία. Στη συνέχεια υπάρχει κι ένα χειρότερο σενάριο,  (και μάλλον πιο πιθανό)  Η Μονσάντο να αναμιγνύει τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους με συμβατικούς σπόρους.

Picture
Γύρισε μπούμερανγκ στις ΗΠΑ το σιτάρι της τερατο-εταρείας τους.Μετά την ανακοίνωση, το σιτάρι για παράδοση Ιουλίου υποχώρησε κατά 8,25 σεντς, φθάνοντας στα 6,945 δολάρια ανά μπούσελ στο Διοικητικό Συμβούλιο Εμπορίου του Σικάγου.
Το εν λόγω ΓΤ σιτάρι, που δημιουργήθηκε πρόσφατα από την Monsanto Co, εμφανίστηκε σε ένα αγρόκτημα 80-στρεμμάτων στο Όρεγκον, τον Απρίλιο. Είναι ένα 'πειραματικό' είδος και δεν είχε ποτέ εγκριθεί για πώληση.

Η δήλωση του Darrell Holaday δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη.

Ο Darrell Holaday, πρόεδρος του Advanced Market Concepts στο Κάνσας, δήλωσε σε συνέντευξη του τα εξής:


This is not something we need to see when exports are suffering anyway. It’s a negative story during a negative export time, and if the Black Sea keeps getting rain it’s going to be a tough, competitive wheat market.

“Είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε όταν οι εξαγωγές υποφέρουν έτσι κι αλλιώς. Είναι μια αρνητική ιστορία, κατά τη διάρκεια μιας αρνητικής περιόδου για τις εξαγωγές και, αν η Μαύρη Θάλασσα συνεχίσει να έχει βροχές, θα είναι μια πολύ σκληρή ανταγωνιστική αγορά σιταριού. 
Τι ακριβώς θέλει να πει ο ποιητής με το "αν η Μαύρη Θάλασσα συνεχίσει να έχει βροχές"; Δηλαδή, μήπως μπορούν αν την κάνουν να μην έχει καθόλου ή να έχει υπεροβολικές; Γιατί ούτε μια ούτε δυο ούτε τρεις, αλλά άπειρες φορές βλέπουμε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον των ψεκαστών=χειραγωγών καιρού να αφήνουν την υπογραφή τους πάνω από την Μαύρη Θάλασσα. Κάτι τέτοιο, δηλαδή...
Picture

Διαβάζοντας ένα χθεσινό άρθρο στην The Chronicle που εξαίρει την καλοτυχία της παραγωγής σιταριου στην Μαύρη Θάλασσα και λέγοντας ότι 'ακόμα' δεν έχει την πρωτιά στην αγορά αλλά  ανεβαίνει επικίνδυνα, μετά από μια δύσκολη περίοδο ξηρασίας, μας κάνει απλά να προβληματιστούμε... Ποιος κάνει τι, πότε, που και σε ποιον; Γιατί και η τόση σιωπή των Ρώσων στα προγράμματα ψεκασμών και HAARP μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί...
πηγή
http://news-cobra.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ