Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Creep: Eφαρμογή παρακολουθεί τους χρήστες του διαδικτύου

Μία «ανατριχιαστική» εφαρμογή που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε το διαδίκτυο, δημιούργησε Ελληνας προγραμματιστής. Ο Ιωάννης Κακκαβάς, υπογράφει το «Creep» το οποίο κυριολεκτικά παρακολουθεί τις κινήσεις των χρηστών του διαδικτύου.
Ακολουθώντας τη λογική της εφαρμογής HighLight, το Creep του Ιωάννη Κακαβα πάει την «κοινωνική έρευνα» ένα βήμα παραπέρα, αφού μπορεί να συγκεντρώνει όλες τις δημόσιες πληροφορίες σχετικά με ένα άτομο που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο και όλα τα check-in που έχει κάνει στον χάρτη. Σύμφωνα με τον Κακαβά, ένας από τους στόχους του για τη δημιουργία της συγκεκριμένης εφαρμογής, ήταν να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για την προστασία της ιδιωτικής ζωής του ατόμου.
«Οι αναφορές του Creep στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα blogs και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι κατάφεραν να περάσουν το μήνυμα», αναφέρει ο ίδιος ο Κακαβας σε ανάρτησή του. «Δεν έχω στατιστικά, αλλά πιστεύω ότι ήταν ένας καλός τρόπος να πάρουν οι άνθρωποι τη διαδικτυακή και την ιδιωτική ζωή τους λίγο πιο σοβαρά» προσθέτει
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ