Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΥΝΕΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ


Καταγραφή Sonic Boom στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ
Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την προέλευση των πέντε δονήσεων οι οποίες έγιναν αισθητές το βράδυ της Τρίτης βόρεια του νομού Χανίων, σε μιαν μεγάλη ακτίνα απο την...
Κίσαμο μέχρι τον Αποκόρωνα
και οι οποίες κατεγράφησαν μόνο απο τον σεισμογράφο στα Χανιά, του εργαστηρίου γεωφυσικής και φυσικών καταστροφών του ΤΕΙ Κρήτης.
Πάντως,σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων,κυρίως απο την Κίσαμο, αντίστοιχες δονήσεις έγιναν αισθητές και σήμερα το πρωί.  
Οι χθεσινές δονήσεις που σημειώθηκαν απο τις 20:30 έως τις 21:15, σύμφωνα με μαρτυρίες αναγνωστών του Flashnews.gr είχαν σαν βασικά χαρακτηριστικά το τρίξιμο των τζαμιών και την αίσθηση ενός ωστικού κύματος, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή του εργαστηρίου γεωφυσικής κ.Φίλιππο Βαλιανάτο, αποκλείεται παντελώς το θέμα της σεισμικής δόνησης.  
Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη των ώρα δεν εγίνοντο βολές, ούτε απο το Πεδίο Βολής Κρήτης, ούτε απο την 115 ΠΜ, και επιπλέον μαρτυρίες απο κατοίκους που διαμένουν κοντά στο αεροδρόμιο Χανίων, δεν αναφέρουν ιδιαίτερη δραστηριότητα πολεμικών αεροσκαφών.  
Επίσης, το Flashnews.gr επικοινώνησε με αρμοδίους της Αμερικανικής αεροπορικής βάσης στο Ακρωτήρι Χανίων, οι οποίοι δήλωσαν πλήρη άγνοια για οποιαδήποτε δραστηριότητα.  
Άλλες όμως πληροφορίες αναφέρουν πως "δραστηριότητα" υπήρχε στο Πεδίο Βολής "Καράβια" στην Μήλο. 
Συγκεκριμένα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες το βράδυ, απο τις 7 μμ έως τις 8 μμ είχαν προγραμματιστεί βολές στο πεδίο βολής της Μήλου, οι οποίες όμως καθυστέρησαν και τελικά έγιναν - κατα παράβαση των κανονισμών - περίπου στις 8:30 το βράδυ.  
Ίσως αυτό να εξηγεί την μαρτυρίες αναγνωστών του Flashnews.gr απο την Μήλο και την Άνδρο,για δονήσεις που έγιναν αισθητές εκεί. Όμως δεν εξηγεί το γιατί οι δονήσεις δεν καταγράφησαν απο σεισμογράφους που βρίσκονται κοντά, παρά μόνο απο τον σεισμογράφο του ΤΕΙ στα Χανιά.  
Με αυτά τα δεδομένα, υπάρχουν πολλές ενδείξεις που οδηγούν στο ενδεχόμενο σπάσιμο του φράγματος του ήχου απο κάποιο ή κάποια μαχητικά αεροσκάφη τα οποία πετούσαν πάνω απο την περιοχή του κόλπου των Χανίων.
Πρόκειται για το γνωστό Sonic Boom, βασικό χαρακτηριστικό του οποίου είναι ο ισχυρότατος κρότος (έκρηξη), συνοδευόμενος απο ωστικό κύμα.
Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρξε ο χαρακτηριστικός ήχος της έκρηξης παρα μόνο οι δονήσεις του ωστικού κύματος, κάτι που σύμφωνα με ειδικούς, εξηγείται εαν τα συγκεκριμένα αεροσκάφη έσπασαν το φράγμα του ήχου ευρισκόμενα σε μεγάλη απόσταση απο την ξηρά, είτε σε ύψος,είτε προς την θάλασσα.
 
Σε ότι αφορά στην καταγραφή των δονήσεων, ο κ.Βαλιανάτος επεσήμανε πως οι σεισμογράφοι καταγράφουν οτιδήποτε προκαλεί ταλαντώσεις στο έδαφος, ακόμη και όταν πρόκειται για ωστικό κύμα.  
Να σημειωθεί πως μέχρι αυτή την ώρα και παρά την πανελλήνια δημοσιότητα που δόθηκε, μέσω του Flashnews.gr, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση, κάτι που γεννά περισσότερα, εύλογα ερωτηματικά.  
Χαρακτηριστική φωτογραφία μαχητικού αεροσκάφους την στιγμή που σπάει το φράγμα του ήχου tro-ma-ktiko.blogspot.gr
http://www.stoxos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ