Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Χανιά: Έτοιμη σε ένα μήνα η πρώτη υπερσύγχρονη φυλακή με 300 κάμερες παρακολούθησης


 Σε ένα μήνα τίθεται σε λειτουργία η πρώτη υπερσύγχρονη υψίστης ασφαλείας φυλακή στα Χανιά με χωρητικότητα 600 κρατουμένων. 
Οι πρώτοι τρόφιμοι θα είναι οι 240 κρατούμενοι των δικαστικών φυλακών στα Χανιά, όπως διευκρίνισαν o υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης και ο υφυπουργός Κ. Καραγκούνης, που επισκέφθηκαν τις υποδομές των σωφρονιστικών ιδρυμάτων στην περιοχή.
"Είχαμε την ευκαιρία να δούμε όλους τους χώρους της φυλακής που έχει εξαιρετικές δομές, αναβαθμίζει την ποιότητα των υποδομών όσον αφορά τον σωφρονισμό και τα σωφρονιστικά καταστήματα" , δήλωσε ο κ Καραγκούνης.
Οι νέες φυλακές καταλαμβάνουν έκταση 50 στρεμμάτων και αποτελούνται από 5 πτέρυγες κάθε μια εκ των οποίων έχει 40 τρίκλινα κελιά και το ήδη υπάρχον προσωπικό έχει ήδη αρχίσει να εκπαιδεύεται στα νέα συστήματα ασφαλείας, καθώς η νέα φυλακή διαθέτει 300 κάμερες ασφαλείας.
Η λειτουργία των νέων φυλακών, σύμφωνα με το "Έθνος" θα ξεκινήσει τμηματικά καθώς σε πρώτη φάση, όπως έκανε γνωστό ο διευθυντής τους Γιάννης Κλαπάκης, θα ανοίξουν οι δύο πρώτες πτέρυγες. Η πλήρης μετεγκατάσταση υπολογίζεται σε περίπου 2 μήνες.Η στελέχωση θα γίνει αρχικά από τις 500 προσλήψεις, στο πλαίσιο της πρόσληψης νέων σωφρονιστικών υπαλλήλων πανελλαδικά, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή των φυλακών θα δοθεί μέσω εγκυκλίου του υπουργείου η δυνατότητα σε υπάλληλους άλλων καταστημάτων, που το επιθυμούν, να αποσπαστούν στα Χανιά.Ο κ. Καραγκούνης σε σχετική του αναφορά επανέλαβε ότι σήμερα στο σύνολο των φυλακών της χώρας υπάρχει υπερπληθυσμός, καθώς, όπως τόνισε, από τους 9.300 κρατουμένους που είναι η χωρητικότητα των φυλακών μέσα στις φυλακές βρίσκονται 13.000 κρατούμενοι περίπου."Το πρόβλημα, δεν λύνεται μόνο με υποδομές και αποσπασματικές κινήσεις αλλά με θεσμικές παρεμβάσεις. Θα σας πω μόνο ότι το 60 - 65% των κρατουμένων που αποφυλακίζονται, επιστρέφουν στις φυλακές. Πρέπει να χτυπήσουμε στη ρίζα το κακό" τόνισε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ