Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ;

Το καλοκαίρι του ΄91 το περιοδικό " Αντίδοτο" (τεύχος 30) είχε φιλοξενήσει άρθρο του Σωτήριου Σοφιανόπουλου, με θέμα τα Ελληνικά Πετρέλαια.
Μάλιστα, από το ΄91 ο Πρόεδρος του Κόμματος Ελληνισμού κ. Σοφιανόπουλος φώναζε για τα πετρέλαια του ελληνικού χώρου, αλλά μάλλον ή σίγουρα εκλαμβανόταν ως γραφικός, ίσως και κάτι χειρώτερο αν θυμηθώ σχόλια του κ. Γ. Μιχαλόπουλου (ναι, αυτού που έχει κάνει φυλακή για εκβιασμό και δεν ξέρω εγώ τι άλλου είδους αδικήματα) όπου τον χαρακτήριζε ως "παρ' ολίγον χημικό", " πνεύμα που μοιάζει με λεμονόκουπα χωρίς κουκούτσι" ή ακόμη και " τρακαδόρο που περιπλανάται ανά την επαρχία".  Βέβαια υπήρχε ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΣ λόγος που είχε εξαπολύσει εκείνη την επίθεση. Τόσο σοβαρός όσο το στίγμα που στην συνέχεια δια δικαστικής αποφάσεως έλαβε ως κληρονομιά να τον ακολουθεί δια παντός! (Μήπως, λέω μήπως και εκείνο το θέμα αν ακολουθούσε ως έπρεπε την δικαστική οδό να ΤΡΑΝΤΑΖΕ τους ΠΑΝΤΑΣ; Από κρατική μηχανή έως κάποιους πολύ ...ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ...; Λέω, μήπως...)

Επανερχόμενη στο θέμα περί πετρελαίων και στο δημοσίευμα του ΄91, διαβάζουμε στο άρθρο του κ. Σοφιανόπουλου, το ντοκουμέντο που αφορά σε έκθεση του 1926, μάλιστα δεν διαβάζετε λάθος 1926, όπου ο ανώτερος αρχιναυπηγός του Βασιλικού Ναυτικού, Π. Παυλίδης, ως πρόεδρος της επιτροπής κατά διαταγή του Υπουργείου Ναυτικών μετά από έρευνα στις πηγές Ζακύνθου αποφαίνεται περί της ποσότητας και της ποιότητας του Ζακυνθινού πετρελαίου, στην Έκθεση που συνέταξε την 25 Ιουλίου του 1926. Πετρέλαιο με το οποίο γέμισαν απ' ευθείας, χωρίς καμιά επεξεργασία τις δεξαμενές πλοίου το οποίο έπλευσε έως τον Πειραιά (6,5 ώρες ταξίδι), όχι απλά χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά ίσως και με αποτελέσματα περί της ποιότητός του, πέραν κάθε προσδοκίας, όπως απεδείχθει από τον έλεγχο τον οποίο διενέργησαν μετά την άφιξή του στον Πειραιά, επί του μηχανοστασίου του καραβιού. 

Και τι έγινε στην συνέχεια; ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ
Το πετρέλαιο έμεινε εκεί θαμμένο, να αναβλίζει μάλιστα σε κάποια σημεία έως και την επιφάνεια, να το γνωρίζουν οι ΠΑΝΤΕΣ, αλλά να μην "κουνιέται φύλλο" από πλευράς του κράτους για την εξόρυξη και εκμετάλευσή του!!! 

Βέβαια, το άρθρο κάνει λόγο και για άλλα καυτά θέματα, όπως ο Βωξίτης αλλά και άλλα ορυκτά που θα μπορούσαν να καταστήσουν την Ελλάδα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ και επαρκή στο θέμα ενέργειας, κάτι που όμως ΟΛΕΣ οι έως σήμερα κυβερνήσεις ΔΥΣΤΥΧΩΣ για τον τόπο μας, όχι απλά δεν κάνουν το ελάχιστο πρός την κατεύθυνση αυτή, αλλά ίσως λειτουργούν και με τέτοιο τρόπο που να φέρνουν την Ελλάδα στην υποδούλωσή της σε ξένες κυριαρχίες. Όπως συμβαίνει σήμερα με την παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας επισήμως δια της ελληνικής Βουλής!!!

Διαβάστε το άρθρο, (κάνοντας κλικ στην εικόνα θα έχετε ένα πολύ καλό μέγεθος εμφάνισης προς ανάγνωση). Όχι τίποτα άλλο αλλά για να δείτε πως υπήρχαν άνθρωποι που ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ, από δεκαετίες αλλά σήμερα μας έρχονται και παρουσιάζονται κάποιοι άλλοι ως "σωτήρες" στο θέμα των πετρελαίων και γενικώτερα του ορυκτού μας πλούτου (βλέπε υπουργός Γ. Μανιάτης, που ενώ προ 2ετίας έκανε μόκο όταν ο αρχηγός του Γιωργάκης και ο χοντροΠάγκαλος ορυώντουσαν πως : " Πετρέλαιο δεν υπάρχει" , τώρα μας έγραψε και βιβλίο) για να μας προκύψουν και  τιμητές, τρομάρα τους...

Λία Βλάχου
πηγή






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ