Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Μηχάνημα που κόβει το φλοίαρο ομηλιτή και μηχάνημα που κλείνει οποιαδήποτε τηλεόραση: δύο απαραίτητα όπλα για την ησυχία μας

Αφήνω λίγο τα θέματα για τον εγκέφαλο και τους δείκτες νοημοσύνης και μιλάω για κάποιες ενδιαφέρουσες εφευρέσεις που υπόσχονται να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη.
Η μία ανακαλύφθηκε πρόσφατα από τους Ιάπωνες Καζουτάκα Κουριχάρα του Εθνικού Ινστιτούτου Προηγμένης Βιομηχανικής Επιστήμης και Κοΐτι Τσουκάντα του Πανεπιστημίου Οχανομίζου. Είναι το
Speechjammer

ένα “όπλο ησυχίας” που μπορεί να κάνει το φλοίαρο ομηλιτή να σωπάσει επί τέλους. Αποτελείται από ένα κατευθυντικό μικρόφωνο, αισθητήρα που μετρά την απόσταση, ένα κατευθυντικό ηχείο και μία πλακέτα με μικρό λογισμικό. Η συσκευή αυτή αναπαράγει τον ήχο του ομιλητή μόλις με καθυστέρηση 200 μικροδευτερολέπτων, ικανή όμως να του προκαλέσει σύγχυση στον εγκέφαλο κάνοντάς τον να τραυλίζει και αναγκάζοντάς τον τελικά να σταματήσει. Η τεχνολογία αυτή είχε αρχικά αναπτυχθεί για τη διόρθωση της ομιλίας σε άτομα που τραυλίζουν, αλλά παραδόξως δημιουργεί το πρόβλημα που επιδιώκει να θεραπεύσει σε κανονικούς ομηλιτές. Δεν έχει αποτέλεσμα σε κάποιον που τραυλίζει, ούτε στις άναρθρες κραυγές.
Ακόμα δυστυχώς δε διατίθεται στην αγορά, αλλά στο κοντίνο μέλλον σίγουρα θα βγει. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά οποιουδήποτε. Οι επιστήμονες που το εφηύραν το προτείνουν κατά οποιουδήποτε που εμποδίζει την ειρηνική συζήτηση. Θα μπορούσε βέβαια να χρησιμοποιηθεί και καταχρησστικά από οποιονδήποτε για παρενόχληση συζήτησης έτσι για πλάκα ή από κάποιον φορέα, ακόμα κι από το κράτος σε μη δημοκρατικά καθεστώτα π.χ. σε πολιτικές συζητήσεις στα μμε.
Η δεύτερη εφεύρεση είναι το Tv Be Gone “Τηλεόραση εξαφανίσου”, κατά πολύ παλαιότερη. Εφευρέθηκε από τον Αμερικανό εφευρέτη και χάκερ Mitsch Altman, ο οποίος επίσης ασχολήθηκε με την εικονική πραγματικότητα. Η χρήση του μπορεί να γίνει είτε για τον έλεγχο του χρόνου τηλεθέασης των άλλων, είτε για πλάκα.
Είναι ένα μικρό μηχανηματάκι τροφοδοτούμενο από μπαταρίες που χωρά στην τσέπη. Μέσα έχει καταχωρημένους τους κωδικούς για τις περισσότερες γνωστές μάρκες τηλεοράσεων, και μ’ένα κουμπί ο χρήστης μορεί να κλείσει και να ξανανοίξει σχεδόν οποιαδήποτε τηλεόραση από απόσταση αρκετών μέτρων. Τα παλαιότερα μοντέλα δεν είχαν τη δυνατότητα επανενεργοποίησης της τηλεόρασης, αυτο προστέθηκε αργότερα. Το μόνο μειονέκτημα isvw είναι η καθυστέρηση που μπορεί να έχει το αποτέλεσμα μέχρι το μηχάνημα να βρει τον κατάλληλο κωδικό για κάποιον σπάνιο τύπο τηλεόρασης.
Εδώ
  είναι η επίσημη σελίδα της εταιρείας του εφευρέτη, όπου διατίθεται η συσκευή. 
 https://bolko.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ