Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ! ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΤΟΥΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ! ΒΡΑΖΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: Διαταγή-σκάνδαλο από την Ε.Φ.


Total images: 1
Click to see images
Καζάνι που βράζει και πάλι η Εθνική Φρουρά. Αυτή τη φορά, αφορμή για την αναστάτωση στις τάξεις των αξιωματικών και των στελεχών της Δύναμης, έδωσε απαράδεκτη διαταγή της 2ης Μεραρχίας, η οποία μόνο ως σκανδαλώδης μπορεί να χαρακτηριστεί αφού με αυτή, μονάδες της Εθνικής Φρουράς διατάσσονται να σβήσουν συνθήματα και σύμβολα που βρίσκονται για χρόνια σε τοίχους και φυλάκια στρατοπέδων αλλά και σε φυλάκια στην γραμμή καταπαύσεως του πυρός.
Όλα άρχισαν την περασμένη Πέμπτη το πρωί, όταν έκπληκτοι αξιωματικοί και επιτελείς μονάδων της 2ης Μεραρχίας της Εθνικής Φρουράς, ανάγνωσαν την απαράδεκτη αλλά και προκλητική συνάμα διαταγή που στάλθηκε στις μονάδες και στα στρατόπεδα της Μεραρχίας και διέτασσε τις μονάδες όπως μεταξύ άλλων προχωρήσουν άμεσα στο σβήσιμο συνθημάτων και συμβόλων που βρίσκονται γραμμένα σε στρατόπεδα και φυλάκια στην Πράσινη Γραμμή.
Ακόμα πιο απαράδεκτος όμως και εξωφρενικός ο λόγος που αναφέρεται στη διαταγή για το σβήσιμο των συνθημάτων και των συμβόλων. Σύμφωνα με τη διαταγή, τα συνθήματα και τα σύμβολα αυτά πρέπει να σβηστούν γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ παραπέμπουν στο παρελθόν και σε χρόνια περασμένα και προάγουν το μίσος και το φανατισμό (προφανώς έναντι του τουρκικού κατοχικού στρατού)! «Η ΜΑΧΗ» έχει στην κατοχή της την εν λόγω διαταγή, αλλά στο παρόν στάδιο, για ευνόητους λόγους επιλέγει να μην τη δημοσιοποιήσει αυτούσια.
Στο μεταξύ, στελέχη της Εθνικής Φρουράς που επικοινώνησαν με την «ΜΑΧΗ» ανέφεραν ότι μπορεί μεν η διαταγή να εκδόθηκε από την 2η Μεραρχία, αλλά αυτή ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες και τις επιθυμίες της ηγεσίας του ΓΕΕΦ. Τα στελέχη της Δύναμης διερωτήθηκαν ταυτόχρονα αν, σε μια ημικατεχόμενη Πατρίδα, συνθήματα όπως «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ», ή «ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ», που αναγράφονται σε στρατόπεδα και φυλάκια της Εθνικής Φρουράς, μπορούν να θεωρηθούν ότι παραπέμπουν στο παρελθόν ή ότι προάγουν το μίσος και το φανατισμό. Σε ερώτηση της «ΜΑΧΗΣ», αν η διαταγή συμπεριλαμβάνει και αυτά τα συνθήματα στην κατηγορία των συνθημάτων που πρέπει να σβηστούν, η απάντηση ήταν χαρακτηριστική: «Η διαταγή είναι ξεκάθαρη. Δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Όλα τα συνθήματα και τα σύμβολα πρέπει να σβηστούν και καμία διαφοροποίηση δε γίνεται μεταξύ συνθημάτων ούτε και δίδεται η δυνατότητα για εξαίρεση συνθημάτων από τη διαταγή».
Την ίδια ώρα, όπως πολύ ορθά υπέδειξαν στη «ΜΑΧΗ» πηγές μέσα από το ίδιο το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, τέτοιες αποφάσεις και διαταγές, σε χρονικές στιγμές και συγκυρίες όπως αυτές που περνά η Κύπρος σήμερα, με μια Εθνική Φρουρά αποδυναμωμένη και παραμελημένη για χρόνια από τους εκάστοτε κυβερνώντες, όχι μόνο δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό και στόχο και δε βοηθούν στην προσπάθεια αναστήλωσης του στρατεύματος, αλλά αντίθετα πλήττουν το ηθικό του προσωπικού της Δύναμης και την αποδυναμώνουν ακόμα περισσότερο.
Το λιγότερο που θα μπορούσαν να πράξουν τώρα οι ηγεσίες του ΓΕΕΦ και του ΥΠΑΜ είναι να ξεκαθαρίσουν αν μέσα στα συνθήματα που πρέπει να σβηστούν περιλαμβάνονται και συνθήματα όπως «ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ».
άπό 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ