Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Πανάρχαιος μετεωρίτης-"λαχείο" έπεσε σε σπίτι έξω από το Παρίσι


Image
Πανάρχαιος μετεωρίτης, βάρους 88 γραμμαρίων και μόλις στο μέγεθος ενός αυγού, έσπασε τα κεραμίδια της στέγης και σφηνώθηκε στη μόνωση ενός σπιτιού έξω από το Παρίσι. 
Η Μαρτίν Κομέτ (=κομήτης, στα γαλλικά!), ιδιοκτήτρια του σπιτιού, βρίσκοντας τη μαυρισμένη πέτρα κατά την επιστροφή της από τις διακοπές, ζήτησε τη γνώμη του γεωλόγου Αλέν Κλαρόν, ο οποίος της είπε ότι είχε κάνει μια «εξαίρετη ανακάλυψη».
 
«Είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο. Μόλις 50 μετεωρίτες έχουν πέσει στη Γαλλία σε διάστημα 4 αιώνων. Δεν έχουμε ξαναβρεί κάτι τέτοιο σε ακτίνα 80 χλμ. από το Παρίσι», δήλωσε ο Κλαρόν στους Γάλλους δημοσιογράφους.
 
Σύμφωνα με τον ερευνητή, ο μετεωρίτης της οικογένειας Κομέτ είναι ένας χονδρίτης, ανήκει δηλαδή στη συνηθέστερη κατηγορία μετεωριτών.
Οι χονδρίτες κινούνται σήμερα στη λεγόμενη ζώνη των αστεροειδών, ανάμεσα στον Άρη και τον Δία, και πιστεύεται ότι σχηματίστηκαν πριν από περίπου 4,57 δισ. χρόνια, την ίδια περίοδο που σχηματίστηκε η Γη και οι υπόλοιποι πλανήτες.
Αυτό σημαίνει ότι η διαστημική πέτρα της οικογένειας Κομέτ είναι ένα από τα αρχαιότερα αντικείμενα που υπάρχουν σήμερα στον πλανήτη.
 
Παρόλο που οι μετεωρίτες πωλούνται σε επιστήμονες και συλλέκτες έως και για 1.000 ευρώ το γραμμάριο, οι Κομέτ είναι αποφασισμένοι να τον κρατήσουν.
 
"Έπεσε στα κεφάλια μας ένα κομμάτι από την ιστορία του Διαστήματος, η οποία είναι συναρπαστική, αλλά την αγνοούσαμε μέχρι σήμερα. Είναι σαν παραμύθι. Μας είπαν ότι κάτι τέτοιο είναι λιγότερο πιθανό να συμβεί σε κάποιον, ακόμη και από το να κερδίσει το λαχείο", σχολίασε χαμογελώντας η κ. Κομέτ στην εφημερίδα Le Parisien.


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ