Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Σχέδιο για άμεση είσπραξη του ΦΠΑ μέσω κάρτας


Σχέδιο για την άμεση είσπραξη του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών...
 
Σχέδιο για άμεση είσπραξη του ΦΠΑ μέσω κάρτας
με στόχο να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2012.

Η ρύθμιση που εξετάζεται προβλέπει ότι ο ΦΠΑ θα παρακρατείται από την τράπεζα και θα αποδίδεται αυτομάτως στο Δημόσιο σε κάθε συναλλαγή που γίνεται μέσω πιστωτικής η χρεωστικής κάρτας.


Δηλαδή, όταν ένας καταναλωτής πληρώνει με κάρτα το τμήμα του ποσού που αντιστοιχεί στο ΦΠΑ, ο φόρος δεν θα αποδίδεται στην εταιρεία από την τράπεζα, αλλά θα παρακρατείται και θα αποδίδεται στο Δημόσιο.


Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι θα ενισχύσει τα δημόσια έσοδα, ενώ παράλληλα θα περιορίσει τη φοροδιαφυγή, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της παρακράτησης του φόρου από τις επιχειρήσεις και τη μη απόδοσης του στο κράτος.


Στο πλαίσιο αυτού του μέτρου, ενδεχομένως να υπάρξουν κίνητρα, όπως η έκπτωση φόρου, ώστε οι συναλλαγές να γίνονται μέσω κάρτας και να είναι δυνατή η άμεση είσπραξη του ΦΠΑ.
άπό 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ