Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Το «κούρεμα» άρχισε από τα εισοδήματα


Απώλειες ύψους 5,4 δισ. ευρώ θα υποστούν τα νοικοκυριά από τις νέες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή. Κατά μέσον όρο κάθε οικογένεια θα χάσει πάνω από 1.000 ευρώ λόγω των περικοπών
στους μισθούς και τις συντάξεις αλλά και την αύξηση της φορολογίας στα εισοδήματα.


Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων θα υποστούν μειώσεις στις αποδοχές από 15% μέχρι και 60%, το εφάπαξ θα μειωθεί κατά μέσο όρο κατά 9.000 ευρώ, ενώ θα αυξηθεί δραστικά και ο φόρος εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα και μάλιστα, αναδρομικά από την 1-1-2011.

«Ψαλίδι» έως 60% με το νέο μισθολόγιο 

Οι νέοι μισθοί στον «στενό» και ευρύτερο δημόσιο τομέα που θα ισχύσουν από την 1η Νοεμβρίου, έχουν υποστεί «κούρεμα» κατά μέσο όρο 30%, ενώ σε μερικές κατηγορίες υπαλλήλων κυρίως ΥΕ και ΔΕ που λάμβαναν υψηλά επιδόματα, οι αποδοχές μειώνονται έως και 60%.






Χάνονται τρεις κύριες συντάξεις και το 30% της επικουρικής 
Περικοπές σε κύριες συντάξεις, επικουρικές, μερίσματα αλλά και εφάπαξ έρχονται από την 1η Νοεμβρίου για τους συνταξιούχους. Συγκεκριμένα, μειώνονται κατά 20% οι κύριες συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.200 ευρώ. Παράλληλα, στο 15% ανέρχεται η περικοπή των επικουρικών που χορηγεί το ΤΑΥΤΕΚΩ (καλύπτει όσους απασχολούνται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ στο ΕΤΕΑΜ (μισθωτοί ιδιωτικού τομέα) η μείωση φτάνει το 30% για επικουρικές πάνω από 150 ευρώ.



Στην εφορία και με 421 εύρω τον μήνα
Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής», φόρο θα κληθούν να πληρώσουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 420 ευρώ ή 5.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, καθώς από το ύψος αυτό και πάνω επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 10%


Τι εξετάζει η κυβέρνηση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο 


Στο μεταξύ, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο από το 2012, αλλάζει ο τρόπος φορολόγησης, μεταξύ άλλων, των ελεύθερων επαγγελματιών των ατομικών επιχειρήσεων. Τα έσοδα των φυσικών προσώπων θα φορολογούνται αυτοτελώς με συντελεστή 20%, και θα εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση. Παράλληλα, αναμένεται να καταργηθεί το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ, τόσο για τις ατομικές επιχειρήσεις όσο και τους ελεύθερους επαγγελματίες. 

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπει κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά, αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων από ακίνητα με συντελεστή 10% έως 20%, και μείωση από τις 12.000 στις 8.000 ευρώ του ελάχιστου ορίου για την επιβολή έκτακτης εισφοράς.

Επίσης, όπως δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής», η κυβέρνηση εξετάζει την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος που ισχύει για τους αγρότες, οι οποίοι θα είναι υποχρεωμένοι να διατηρούν βιβλία και να εκδίδουν αποδείξεις. 

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση εξετάζει για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο:

1.Αυτοτελή φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και των ατομικών επιχειρήσεων με συντελεστή 20%.

2.Κατάργηση του ειδικού καθεστώτος που ισχύει σήμερα για τους αγρότες. Πλέον θα αντιμετωπίζονται ως επιτηδευματίες, και θα είναι υποχρεωμένοι να διατηρούν βιβλία και στοιχεία, και κατ’ επέκταση να εκδίδουν αποδείξεις.

3.Κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά.

4.Αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων που αποκτούν οι φορολογούμενοι από ακίνητα με συντελεστή 10%-20%.

5.Από το 2012 αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του φορολογητέου εισοδήματος, με τη δημιουργία του ηλεκτρονικού πόθεν έσχες.

6.Αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στα επίπεδα των αγοραίων τιμών.

7.Μείωση από τα 12.000 ευρώ στα 8.000 του ελάχιστου ορίου για την επιβολή της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης.

8.
Χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας για συναλλαγές όλων των ιδιωτών με τις επιχειρήσεις για ποσά άνω των 500 ευρώ.

9.Εξόφληση των συναλλαγών μεταξύ επιχειρήσεων για ποσά άνω των 1.000 ευρώ μέσω επαγγελματικών λογαριασμών.


πηγή:www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ